Cartea alinării de Matt Haig – impresii

Știți vorba aceea care zice că nu tu alegi cărțile ci ele te aleg pe tine? Ei, bine, așa am simțit și eu atunci când a ajuns la mine Cartea alinării de Matt Haig și am început să o citesc. Am tot amânat să scriu despre ea, deși am citit-o atunci, imediat ce a ajuns și tot citesc în ea de atunci. Pur și simplu nu știam cum să o abordez și cum să vă transmit cât de mult m-a atins. Nici acum nu știu, dar sper să reușesc.

Cartea alinării nu este genul de carte în care e necesar să folosești un semn de carte. Această carte poate fi citită normal sau de la cap la coadă sau chiar și pe sărite, după cum ne este sugerat de însuși autorul. De ce? Deoarece conține gânduri de-ale autorului, texte dătătoare de speranță și ne indică o mulțime de miracole pe care în viața de zi cu zi ne-am obișnuit să le ignorăm. Mai exact, cartea aceasta este ca un prieten bun, care are mereu cuvintele potrivite la îndemână și te poate ajuta să vezi luminița de la capătul tunelului.

Cartea alinarii de Matt Haig, impresii, recenzii

Cartea alinării de Matt Haig – o carte pentru oricine are nevoie de puțină alinare sau încurajare

Cartea alinării a fost scrisă de către Matt Haig de-a lungul anilor. Conține notițe și idei despre lume, despre viață, despre condiția umană. Autorul vorbește deschis despre perioadele întunecate prin care a trecut, în care chiar dacă nu-i lipsea nimic, simțea că nu avea nimic. El spune că sinuciderea i s-a părut uneori singura eliberare, dar și-a dorit să răzbească și să iasă din negura care l-a înconjurat în acele momente.

E în regulă să fii varză…

Cartea alinării de Matt Haig conține chiar și liste. Liste diverse, cu melodii pe care le-a ascultat și l-au ajutat, cu filme, cărți sau liste de genul Zece lucruri care nu te vor face mai fericit. Găsim și mici capitole încurajatoare, precum De ținut minte în zilele grele sau Ești mai mult decât cea mai rea purtare a ta.

Vă spun sincer că de obicei sunt sceptică tare în privința cărților de genul acesta. Dar cartea aceasta m-a atins și cumva m-a alinat. Poate că este perioada aceasta stresantă în care doar vești rele ne încojoară. Poate că sunt doar eu, care mă maturizez și încep să văd lucrurile altfel. Poate sunt doar emoțiile autorului care reușesc să ajungă la cititor…

Nu știu exact motivul, dar Cartea alinării are un loc special pe noptiera mea și nu cred că îl va elibera prea curând. O găsiți și voi aici.

You may also like...

12 Responses

 1. Dana spune:

  Pare o poveste minunată, plină de substanță și de emoție. Clar vreau sa o citesc și eu!

 2. Eva Anca spune:

  Wow, pe mine m-au trecut fiorii citind recenzia ta, deci cu siguranță și cartea este minunată! O trec pe listă.

 3. Cam toate cartile scrise de haig sunt deosebite! Am in plan sa le iau pe toate

 4. cudrag.cristina spune:

  Ce concept frumos si interesant, cred ca este o carte frumoasa si de oferit in dar..ca tot vin sarbatorile 🙂
  Multumesc pentru idee!

 5. Mă tentează și pe mine această carte! 🙂

 6. Mihuț spune:

  Chiar m-ai făcut curioasă să o citesc și eu.

 7. Ana spune:

  Suna bine aceasta carte! Trebuie sa recunosc ca m-am gandit si eu sa scriu o astfel de carte, dar poate mai la batranete….

 8. Mihaela spune:

  Cred ca trebuie sa ai o stare anume atunci cand citesti cartea asta. Momentan nu o am si prefer cartile horror.

 9. Marin Mirela spune:

  Asta este o carte care merită ținută aproape, la îndemână.
  Mi-am notat, sper să o iau și să o citesc.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 10. Anca spune:

  Ce titlu interesant, chiar îmi doresc sa o citesc.

 11. Rokolla spune:

  Imi place mult autorul si din pacate nu am reusit sa pun mana pe aceasta carte, dar intentionez

 12. Cat de faina pare! Trebuie sa mi-o iau si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *