Înaintea Coroanei de Flora Harding – Povestea Prințesei Elisabeta și a Prințului Philip

Înainte de sărbătorile de iarnă, Editura Paralela 45 ne-a trimis un colet cu titluri foarte faine. Printre cărțile pentru copii despre care v-am vorbit deja aici, am avut și o bucurie pentru mine, Înaintea Coroanei de Flora Harding. Trebuie să recunosc că m-am bucurat și eu ca și copilașii mei. Observasem cartea în online și îmi atrăsese atenția. Înaintea Coroanei de Flora Harding este un roman istoric care mi-a plăcut extrem de mult. L-am citit foarte repede și m-am bucurat de fiecare cuvințel. La fel ca și atunci când am citit cărțile de ficțiune despre familia Romanov – familia regală a Rusiei (în Soția secretă și Fiica pierdută), am rămas mult timp în poveste. Am căutat informații pe internet și am citit cât mai multe despre întreaga familie regală.

Înaintea Coroanei de Flora Harding este o carte de ficțiune, dar bazată pe evenimente reale. Nu e de mirare că povestea prințesei Elisabeta și a Prințului Philip m-a cucerit, dar stilul plăcut de scriere al Florei Harding a îmbrăcat totul într-o eleganță demnă de o poveste cu prinți și prințese.

inaintea coroanei, flora harding , roman fictiune istorica,

Înaintea Coroanei de Flora Harding – chiar și prințesele pot avea probleme în dragoste și incertitudini

Se pare că Prințesa Elisabeta s-a îndrăgostit de Prințul Philip încă de când avea vreo 13 ani. I-a plăcut felul în care arăta, dar mai ales modul în care se comporta cu ea. Elisabeta a fost mereu o fată supusă și a înțeles de la început ce presupune faptul că este prima fiică născută a Regelui George al VI-lea și a Reginei Elisabeta. Era o fată timidă și ușor nesigură, dar hotărâtă. Știa că nu va iubi niciodată pe altcineva. Avea să lupte pentru Philip, chiar dacă era sigură că el nu o va iubi pe ea, ci va fi influențat de ceea ce presupune o relație cu ea.

Philip era un prinț fără țară, crescut fără părinți aproape și cu o doză de impertinență rar întâlnită în acea lume. El era locotenent și era bine văzut de superiorii săi. Dar o carieră în armată er fi fost suficientă pentru un prinț? Acestaa fost sfătuit de către unchiul său să o cucerească pe Elisabeta și să se asigure pe viață. Deși vorbeau de mult timp prin scrisori, Philip nu-i dăduse dat prea multă importanță tinerei prințese. Totuși, atunci când a fost invitat la un spectacol ce avea ca scop susținerea soldaților, Philip, s-a dus. Atunci a privit-o pentru prima oară cu alți ochi și a devenit mai interesat de ea. Deși Elisabeta era tot mai îndrăgostită, Philip nu ar fi renunțat la libertatea sa. Când Elisabeta îl asigură că nu are așteptări romantice de la el, tânărul prinț devine tot mai tentat de idea unei căsătorii cu ea.

Un roman istoric bine documentat

Regele George și Regina Elisabeta nu au fost deloc încântați de alegerea prințesei. Nici ceilalți membri ai Curții nu i-au dat credit lui Philip și au pus obstacole relației lor. Philip se simțea tot mai presat, iar Elisabeta era tot mai speriată de ideea că el va ceda și se va îndepărta.

Deși sfârșitul e cunoscut de toată lumea, cartea urmând cursul faptelor reale, povestea celor doi este de-a dreptul seducătoare și se ridică la înălțimea romanelor de ficțiune cu prinți și prințese. Aș putea vorbi la nesfârșit despre acest roman, dar nu vreau să vă stric plăcerea lecturii. Înaintea Coroanei de Flora Harding se poate comanda de aici.

You may also like...

13 Responses

 1. Silvia spune:

  Frumos!!!

 2. Dana spune:

  Chiar pare minunata povestea si cu siguranta este o lectura deosebita!

 3. Interesanta poveste. Eu una nu am apucat sa citesc mai nimic anul ce s-a terminat. Sper ca anul acesta voi citii mai mult.

 4. Ana spune:

  Am vazut serialul The Crown si mi-a placut mult povestea lor.

 5. Denisa spune:

  Pare o carte interesanta, coperta arata foarte bine.

 6. imi place coperta, e atragatoare, insa nu cred ca povestea e chiar pe gustul meu

 7. Marin Mirela spune:

  De cum am văzut-o la tine pe insta mi-a atras atenția cartea aceasta.
  Mi-ar plăcea să o citesc, prin urmare mi-am notat-o pe lista scurtă.

 8. Nu am mai citit de ceva timp un roman istoric, parca imi e dor.

 9. Eva Anca spune:

  Mă bucur să aflu că ți-a plăcut. Nu am citit-o, dar sună tare bine din cum ai prezentat-o.

 10. Sunt curioasa cum a brodat autoarea fictiunea pe textura povestii reale pe care o cunoastem cu totii.

 11. Rokolla spune:

  Mereu gasesc recomandari bune la tine

 1. 26 ianuarie 2022

  […] Înaintea Coroanei – Flora Harding […]

 2. 2 martie 2022

  […] Înaintea Coroanei de Flora Harding – Povestea Prințesei Elisabeta și a Prințului Philip […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *