Ce noutăți pentru copii mai avem de pe site-ul Editurii Casa

Știți foarte bine deja că atunci când vine vorba de cărți pentru copii mici aleg foarte des cărțile de la Editura Casa. Pur și simplu consider că aparițiile lor sunt extrem de calitative și merită toată atenția noastră. Un alt lucru care mă face să aleg site-ul Editurii Casa este faptul că mai mereu găsesc titluri noi în colecțiile deja existente și îndrăgite, dar și că nu se limitează doar la asta și lansează și colecții noi.

În ultima perioadă am primit două colete de la această editură. Așadar, m-am gândit să împart cărțile primite în două categorii și să vi le prezint în două articole. Astăzi vom vorbi despre noua colecție Tatu și Patu, dar și despre două dintre noutățile colecțiilor deja existente.

tatu si patu, carte cu imagini animale in padure, bobita si buburuza, carti gradinita,

Primele două titluri din noua colecție Tatu și Patu

În noua colecție Tatu și Patu avem deocamdată două titluri foarte interesante. Colecția se adresează copiilor care au măcar 3 ani împliniți. Cărțile au formatul 230×290 mm și 32 de pagini colorate, frumos ilustrate și pline cu informații valoroase. Coperțile sunt cartonate și rezistente. Paginile sunt lucioase și suficient de groase încât să reziste răsfoitului neîndămânatic al copiilor mici. Cărțile din această serie sunt scrise de Aino Havukainen și Sami Toivonen, care au primit numeroase premii pentru cărțile lor. Aventurile acestor două personaje simpatice, Tatu și Patu, sunt amuzante și ingenioase. Sunt perfecte pentru copilașii în plină dezvoltare, care absorb informațiile ca un burete. Nu e de mirare că sunt traduse în 28 de limbi, nu-i așa?

În Tatu și Patu în verva muncii, cei doi copii vor să afle unde pleacă lumea în fiecare dimineață și cum e de fapt la muncă. Ei iau o mulțime de meserii cunoscute la rând și încearcă să fie angajați buni. Prin intermediul lor, cei mici vor învăța cât de important este să muncești, să îți faci treaba cu responsabilitate, dar și ce implică fiecare meserie în parte.

În Ingenioasele invenții ale lui Tatu și Patu cei doi copii construiesc paisprezece dispozitive ciudate, dar foarte folositoate în orice casă în care locuiesc copii. Dispozitivele sunt amuzante și vor aduce cu siguranță zâmbetul pe buzele copiilor. Ca și exemplu vă dau Detectorul de mâncare sâcâitoare. Ce ziceți? E sau nu e amuzant?

tatu si patu, carte cu imagini animale in padure, bobita si buburuza, carti gradinita,

Bobiță și buburuză la grădiniță

V-am mai spus că fiecarte carte cu Boboiță și Buburuză conține două povești. Cele două personaje, alături de prietenii lor, trec printr-o mulțime de aventuri. Poveștile din această cărticică se numesc: Păianjenul de peşteră şi O zi la grădiniţă.

În povestea de la grădiniță, copilașii pot observa cât de asemănător este programul tuturor copiilor de vârsta lor. Vor observa că e normal să împartă și să participe la activități. Povestea este simpatică și atrage, dar Albert a fost foarte încântat de Păianjenul de peșteră și am citit-o del mai des pe aceea. Este o idee mai dinamică și are chiar și suspans, lucru care probabil l-a făcut să o aleagă cel mai des pe aceasta. Bobiță și buburuză, alături de prietenii lor, salvează o gâză mică care s-a rătăcit într-o peșteră. Întâlnirea cu păianjenul care locuiește acolo este punctul culminant al poveștii și bineînțeles, totul se termină cu bine.

Marea mea carte caută și găsește – În pădure – Editura Casa

Marea mea carte caută și găsește – În pădure a fost o surpriză foarte plăcută. Este la fel de interesantă ca toate cărțile din această colecție, doar că este mai mare. Așadar, imaginile sunt mai mari, iar animalele se pot observa și mai bine. Această carte cu imagini este perfectă pentru copilașii mici (2+) care deși nu pot citi, studiază cu atenție imaginile și învață din ele. Cartea surprinde minunata pădure transformându-se în funcție de anotimp. Copii sunt încurajați să caute anumite lucruri, dar și pe poznașa veveriță prezentă pe fiecare pagină.

Acestea fiind spuse, cred că ați ajuns și voi la aceeași concluzie ca și mine. Noutățile de pe site-ul Editurii Casa se cer comandate.

You may also like...

6 Responses

 1. carmen alexa spune:

  Mereu am gasit titluri faine pe site-ul editurii! Spor la lectura sa aveti!

 2. Denisa spune:

  Sunt tare frumoase carticelele pentru copii, au un farmec aparte

 3. Eva Anca spune:

  Numai minunății. Să vă bucurați de ele!

 4. Editura Casa are niste carti tare educative pentru cei mici.

 5. Cele cu TATU și Patu le iubim, foarte ingenioase sunt.

 6. Dana spune:

  Numai cărți minunate și educative pentru cei mici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *