Într-o zi, mă voi întoarce la tine de Agnes Martin-Lugand

Agnes Martin-Lugand este genul de autor pe care ori îl iubești ori îl urăști. De când sunt eu prin grupurile de lectură nu am văzut mai multe controverse legate de cărțile unui autor străin decât atunci când a fost vorba de cărțile lui Agnes Martin-Lugand. Eu fac parte din categoria celor care iubesc cărțile ei. Îmi place stilul ei, modul în care prezintă poveștile pe care le crează. Cărțile ei nu sunt pline de suspans. Poveștile ei sunt rupte din viața reală și îmi place acest lucru. Îmi plac foarte mult și titlurile pe care le alege… „Într-o zi, mă voi întoarce la tine” te îndeamnă să vrei să citești romanul, nu-i așa? La fel și „Fericirea îmi scapă printre degete” sau „Viața e ușoară, nu-ți face griji”.

Am citit aproape toate cărțile sale traduse la noi și, din câte îmi amintesc, doar una mi s-a părut așa și așa. Bine, niciuna parcă nu se ridică la nivelul duologiei Oamenii fericiți citesc și beau cafea. Doamne, cât am mai plâns la acele două cărți și cât de mult mi-au plăcut!

intr-o zi ma voi intoarce la tine, agnes martin lugand, carti noi,

Într-o zi, mă voi întoarce la tine de Agnes Martin-Lugand – un roman despre pierderi, iubire, singurătate și abandon….

În Într-o zi mă voi întoarce la tine, facem cunoștință cu Hermine. O adolescentă care călătorește fără țintă, sperând să găsească un loc în care să trăiască fără ca pericolul să o pândească la orice pas și în care să se simtă în siguranță, mi-a stârnit mila încă din primele rânduri. Hermine ajunge la Dacea atunci când are cea mai mare nevoie. Când îl cunoaște pe Jo – patronul de la Dacea, Hermine e foarte reticentă. Din fericire, acesta s-a dovedit a fi un om bun, cu o soție minunată, care au dorit ca tânăra fată să rămână cu ei, să îi ajute să întrețină hotelul familiei.

Douăzeci de ani mai târziu, inevitabilul se întâmplă. Jo, care avea deja o vârstă înaintată, moare. Soția lui – Mașa, deși e încă în viață, cedează în același timp cu el. Moartea acestui bărbat a adus multă durere tuturor, inclusiv lui Hermine și celor doi copii ai săi.

La câteva luni de la înmormântare, Mașa își ia adio de la Dacea și de la Hermine, care a fost ca o fiică pentru ea în tot acest timp. Mașa pleacă să locuiască cu fiul său pentru o perioadă, dar știe că nu se va întoarce niciodată. La scurt timp, părăsește și ea această lume, iar fiul său trebuie să se întoarcă la Dacea, pentru a pune lucrurile în ordine.

Hermine e îngrijorată pentru viitorul ei, dar și de faptul că, odată cu sosirea lui, vor învia sentimente și trăiri pe care s-a chinuit aproape 20 de ani să le țină adânc îngropate în sufletul ei. Secrete ies la suprafață, iar Hermine află că mare parte din viața sa de la Dacea a fost învăluită în minciună.

Voi ați citit romanul? Dacă nu, îl găsiți pe Libris.ro.

You may also like...

14 Responses

 1. Dana spune:

  Îmi plac cărțile autoarei! Iar aceasta pare minunată, cu siguranță mi-ar plăcea!

 2. Si mie mi-au plăcut cartile ei si le am aproape pe toate. Povestile ei te emoționează

 3. Denisa spune:

  Pare o carte interesanta, am sa o tin si eu pe lista pentru viitor.

 4. Mihaela spune:

  Am citit cateva carti de aceasta autoare, dar pe asta inca nu.

 5. Lili spune:

  Imi plac cartile ei. Pe aceasta nu am citit-o.

 6. Acest autor stiu ca scrie tare frumos, sigur si cartea aceasta este interesanta.

 7. Marin Mirela spune:

  Îmi pare o carte care stârnește emoție. Mi-ar plăcea tare mult să o citesc.
  Mi-am notat titlul și autorul.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 8. Alina S spune:

  O am si eu pe lista pt 2022

 9. Deyutza spune:

  Nu am citit nimic de a aceasta autoare insa m=ai pus pe ganduri, am sa tin minte titlu pentru viitor

 10. Nu am citit nimic de aceasta autoare insa pare o carte incarcata cu multa emotie!

 11. Rokolla spune:

  Imi place mult acest autor. Am citit mai multe carti scrise de el si mi-au placut mult

 12. Eva Anca spune:

  Și mie îmi plac cărțile acestei autoare. Mi se par simpatice și relaxante, chiar dacă au fost printre ele și care m-au „enervat”. O am și pe aceasta în wishlist.

 1. 2 martie 2022

  […] Într-o zi, mă voi întoarce la tine de Agnes Martin-Lugand […]

 2. 14 martie 2022

  […] Într-o zi, mă voi întoarce la tine. Am cartea de pe Libris.ro și v-am vorbit despre ea aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *