Despre filmul biografic Harriet

Am aflat despre filmul biografic Harriet în urmă cu vreo lună, poate două. Prima oară m-a cucerit una dintre melodiile cântate în film – Stand Up by Cynthia Erivo, pe care încă o ascult des. Piesa este de mare efect. Vorbește despre curaj, sarificii și dorința de a fi liber, de a ieși învingător. Așadar, mi-am propus să văd și filmul cât de curând.

Așadar, imediat ce a apărut pe Netflix l-am vizionat și mi-a plăcut foarte mult. Este un film inspirațional, motivațional, dur și real.

harriet film netflix
Sursă img: Pagina de Facebook Harriet Movie

Harriet – Be free or die

Minty era una dintre sclavele unei familii de albi. Deși contractul mamei sale se încheiase și în mod normal Minty și familia sa ar fi trebuit să se bucure de libertate, nu li s-a permis acest lucru. Relația ei cu fiul patronului este una complicată. Acesta a dorit-o mereu aproape. Dar într-o zi a înțeles că ea este slăbiciunea lui și se hotărăște să rezolve această problemă.

Atunci când Minty a fost scoasă la vânzare, a știut că a sosit momentul să fugă, să încerce să fie liberă. Este nevoită să își părăsească familia și soțul pentru a nu-i pune în pericol și pe ei. Cu ajutorul pastorului din sat, Minty reușește să iasă din stat și să devină liberă. Astfel se naște Harriet.

Deși a încercat să se bucure de libertate, Harriet mereu s-a lăsat ghidată de puterea divină, de Dumnezeu. Mereu vorbea cu el și nu se împotrivea semnelor pe care le primea. Așadar, Harriet s-a întors de unde a plecat, hotărâtă să își salveze familia, dar și pe alți sclavi chinuiți de stăpâni și soartă, cu ajutorul Căii Ferate clandestine. Bineînțeles, acest lucu nu a fost bine văzut de către albi, iar Harriet era mereu vânată. Cum au decurs lucrurile, vă las pe voi să aflați atunci când veți viziona filmul Harriet.

You may also like...

3 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Nu știam de filmul acesta, dar pare că merită văzut. Mulțumesc pentru recomandare!

  2. Dana spune:

    Chiar vreau să văd un film pe Netfix, recomandarea ta este perfectă!

  3. Irina spune:

    Par a fi un film interesant, trebuie sa-l privesc))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *