Planeta are nevoie de noi. Alege sustenabilitatea!

Din păcate, majoritatea dintre noi iau planeta aceasta ca pe ceva veșnic și imposibil de distrus. Nu este deloc așa! Planeta poate fi distrusă, iar resursele ei nu par a fi inepuizabile. Ne gândim că nu vom trăi veșnic și așa e. Dar e bine să ne gândim și la cei ce vin după noi, la urmașii noștri, care au de asemenea dreptul de a trăi sănătoși pe o planetă sănătoasă.

Sustenabilitatea este un termen des folosit în ultimii ani și mă bucură acest lucru. Practic, fiecare om sau interprindere trebuie să ia decizii care să nu afecteze mediul pe cât posibil. Fie că alegem să reciclăm, să cumpărăm lucruri second-hand sau create din materiale sustenabile, ajutăm la sănătatea planetei noastre.

Planeta este terenul nostru de sport. Protejeaz-o!

Din fericire, tot mai multe magazine pe care le apreciez țin cont de sustenabilitate și doresc să facă un bine planetei și omenirii în general. Unul dintre ele este Decathlon – magazin cu articole sportive pentru toată familia. Mai mereu mergem la cumpărături în Decathlon și ne luăm cele necesare, la prețuri corecte. Produsele sunt de calitate și nu ne-au dezamăgit niciodată.

Așa cum vă spuneam mai sus, Decathlon ajută planeta, prin produsele pe care le comercializează și prin serviciile pe care le oferă. Utilizând unul dintre serviciile Decathlon care susțin sustenabilitatea sau cumpărând produsele lor care au același scop, practic luăm și noi parte la această inițiativă demnă de lăudat.

Mie, personal, atunci când fac cumpărături online pe Decathlon sau chiar și atunci când merg în magazinele lor, iau mereu în calcul produsele resigilate. Produsele resigilate la Decathlon sunt practic la fel de bune ca și cele noi. Sunt funcționale. Practic, cumpărăm un produs care a fost desigilat în trecut, dar nu a fost vândut sau păstrat de către cumpărător. Aceste produse sunt verificate înainte de resigilare. Deci nu cumpărăm un produs deteriorat și nici nu ne pierdem dreptul de a-l returna în caz că nu este ceea ce ne dorim. Partea bună e că produsul resigilat este mai ieftin, dar și că prin cumpărarea lui avem un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Ce produse resigilate am eu în wishlist pe Decathlon?

Patine pentru gheață – Sustenabilitate Decathlon

Maia iubește să patineze. Are și acum patine tot de pe Decathon și suntem foarte mulțumiți de ele. Sunt patine reglabile și sunt perfecte pentru copiii în creștere. Totuși, imediat ce nu-i va mai crește piciorul ca din apă, vreau să îi iau patine precum acestea, cu șiret. Mi se par mult mai fixe pe picior și poate mai comode. Vreau să îmi iau și mie, deoarece ne-am cam obișnuit să mergem cu toții iarna și să ne distrăm. De ce să le mai închiriez?

Cort camping

De când avem copii, mereu auzim că vor în camping, că vor să doarmă în cort. Adevătul e că și noi ne dorim. Ne încântă ideea. Dar știm că pentru a avea o ședere plăcută, e necesar să ne echipăm cât mai corect. În primul rând ne trebuie un cort încăpător și intenționez să îl iau la preț redus. De ce nu? Important e să fie perfect funcțional.

Vă încurajez și pe voi să căutați produse sustenabile și să aveți grijă de terenul nostru de sport comun. Pentru a găsi produsele resigilate din magazinele Decathlon, uitați-vă după eticheta verde.

You may also like...

3 Responses

  1. Silvia spune:

    Da ,îmi este dor de dormit în cort!!!

  2. Eva Anca spune:

    Îmi place această inițiativă de la Decathlon.

  1. 2 noiembrie 2022

    […] să aprecieze și să cumpere un produs care are un ambalaj ecologic. Ambalajele și utilizabilele sustenabile sunt tot mai des folosite. Ambalajele ecologice își fac treaba la fel de bine ca și celelalte, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *