Turtiță cu ton și alte delicioșenii

Vă spuneam săptămâna trecută, pe celălalt blog al meu, despre Grande Gloria Production. Și anume că este un grup de firme, ce a luat nastere în anul 1993 și că de Grande Gloria Production aparțin 7 fabrici de produse alimentare și nealimentare, pe care le cunoaștem și pe care le vedem în mediul online sau în magazine precum Lidl, Koufland și nu numai. De asemenea, vă spuneam că acest producător, care face export în 53 de țări, de pe 4 continente, a ales să ne fie colaborator la blogger event-ul organizat alături de Cătălina de la Porția de citit, pe 24 iulie la Iași. Dacă atunci v-am vorbit despre produsele non food pe care am avut ocazia să le testez, astăzi vorbim despre bunătățile primite.

Am primit dulciuri, dar și câteva produse din care am pregătit mâncare pentru toată familia.

Ce bunătăți de la Grande Gloria Production am încercat?

În pachetul de la ei am avut produse Grande Dolceria, Lolliboni, Cracky și Grande Natura:

  • ton în ulei de măsline
  • râșniță cu sare de Himalaya și piper mix
  • paste
  • măsline verzi cu migdale
  • covrigei
  • bombone diverse
  • o cutie de bomboane cu miere și arahide
  • fursecuri fragede
  • jeleuri
  • chips-uri din mere
  • biscuiți cu cremă
  • popping candy
  • biscuiți umpluți cu bezea și glazurați cu ciocolată

Dulciurile au fost extrem de apreciate, atât de noi cât și de prietenii care ne-au vizitat în săptămâna de după eveniment. Cu toții m-au întrebat de unde am delicioșeniile acelea și mi-au cerut să le spun de unde le pot achiziționa și ei. Da, atât de bune sunt, să știți. Dintre toate, mie, personal, mi-au plăcut cel mai mult biscuiții cu bezea – Dark Moon. Cu gust de copilărie și perfect de moi și dulci, pot fi desertul ideal.

Vă spuneam că am pregătit și mâncare pentru familia mea, folosindu-mă de produsele Grande Natura. Cred că ideea cea mai la îndemână era să fac paste cu ton. Dar mă apucase pofta de turtiță cu ton și m-am apucat de treabă.

Turtiță cu ton în ulei de măsline Grande Natura

Pentru aluat am folosit:

  • jumătate de plic de drojdie uscată
  • 200 grame apă călduță
  • jumătate de linguriță de sare
  • jumătate de linguriță de zahăr
  • două linguri de ulei
  • 200 – 300 grame făină. Cantitatea nu este fixă. Vă veți da voi seama când ați pus suficientă. Aluatul trebuie să fie elastic și foarte puțin lipicios.

Pe turtiță am pus:

  • o conservă de ton în ulei de măsline Grande Natura
  • ceapă
  • sos de roșii
  • cașcavaș ras
  • porumb

După ce am făcut aluatul și l-am lăsat la dospit, am format o „bărcuță” din el. Am uns suprafața cu sos de roșii, iar mai apoi am pus restul ingredientelor, exceptânsd cașcavalul. Am pus bărcuța la cuptor pentru 15 – 20 de minute, la 180 de grade. Când a început să se rumenească frumos, am scos-o și am pus cașcavalul ras deasupra. Apoi, am râșnițat sare de Himalaya cu piper mix. O bunătate a ieșit și sunt sigură că meritul este al ingredientelor de calitate folosite.

You may also like...

6 Responses

  1. Dana spune:

    Gustoase produse, iar rețeta ta, cu s3o bunătate!

  2. De incercat reteta ta pentru o cina delicioasa.

  3. Carmen Alexa spune:

    Delicioasă combinație! Mulțumesc pentru inspirație

  4. Simona spune:

    Ce de bunătăți ați avut voi acolo!! Si reteta de turtita este excelenta!

  5. Simona spune:

    Ce de bunătăți ați avut voi acolo!! Si reteta de turtita este excelenta!

  6. Ce de delicii acolo! Să vă fie de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *