Papanași fierți – rețetă

Zilele acestea de izolare trec destul de greu. Și nu din cauza statului în casă neapărat, ci din cauza situației în care ne aflăm și a stresului care vine la pachet. Cu toate acestea, rosul unghiilor nu este o soluție și mai bine facem ceva util. Așadar, cum familia trebuie să mănânce, îmi petrec timp în bucătărie și, pe lângă mâncarea pe care o pregătesc, îi răsfăț și cu câte un desert delicios. Într-una din zilele săptămânii trecute am făcut papanași fierți, nu la mult timp după ce am pregătit clene.

Am ales să fac papanași fierți deoarece sunt o idee mai sănătoși decât cei prăjiți. De obicei îi fac prăjiți, recunosc, dar, deoarece Albert e încă mic, mi-am zis că dacă îi fierb îi pot da să mănânce fără rețineri. Mai ales că brânza de vaci nu e printre preferatele lui și o mănâncă doar așa, ascunsă în diferite preparate.

papanasi fierti

Rețetă papanași fierți

Pentru a pregăti papanași fierți, am avut nevoie de:

  • brânză de vaci. Am avut aproximativ 500 grame
  • gris. Am folosit cam 200 de grame.
  • două ouă
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • un zahăr vanilat
  • smântână de pus pe deasupra
  • dulceață. Eu am folosit de afine. Mi se pare cea mai potrivită pentru papanași.

Cum am pregătit acest desert cu brânză de vaci:

Papanașii fierți sunt ușor de pregătit. Într-un vas amestecăm brânza cu zahărul vanilat, sarea, esența, ouăle și grisul. Amestecul trebuie să fie lipicios, dar să poată fi modelat. Dacă e prea moale se mai adaugă gris. Ar fi bine ca grisul să fie adăugat treptat, ca să nu punem prea mult din greșeală. Se formează biluțe și se lasă să se așeze, până când apa începe să fiarbă.

reteta papanasi

După ce fierbe apa, se procedează ca la găluștelele pentru supă. Se ia oala de pe foc și cu ajutorul unei linguri, se adaugă biluțele în apă. Eu am fiert cam 5 odată, dar depinde de cât de lată este oala. După ce se adaugă biluțele în apă, se pune oala înapoi pe foc și se lasă să fiarbă. După ce biluțele se ridică la suprafață, le mai lăsăm 3 – 4 minute și le scoatem pe un șervețel.

După ce biluțele s-au scurs de apă, se pune smântână și dulceață peste ele și se servesc calde.

You may also like...

13 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Arată delicios! Mulțumim pentru rețetă!

  2. Silvia spune:

    Arată foarte bine!!!!

  3. Fierti nu am mancat niciodata. Chiar m-ai facut curioasa.

  4. Fierti, ne fierierti mie nu mi plac nu consum branza, probabil de aia si nici smantana.

  5. Infrasunete spune:

    Mmmmm arata excelent, imi plac mult papanasii 😉

  6. Dana spune:

    Super reteta, cu siguranță sunt mai buni decât cei prăjiți!

  7. Paula Ion spune:

    Nu stiu de ce, dar nu am avut curaj sa fac niciodata papanasi acasa :)))

  8. Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru rețetă voi face și eu.

  9. Fierti chiar n-am mancat si nici nu stiam ca se pot face si asa.Nu ies moi?

  10. Gabriela Alexandra Andrei spune:

    Cat de bine arata! Și eu le fac copiilor! Am sa încerc și rețetă ta!

  11. Rokolla spune:

    Arata bine si par apetisanti. Iubesc papanasii, dar niciodata nu mi-am facut singura acasa. Poate incerc si eu reteta ta

  1. 11 august 2020

    […] papanași și alte asemenea sau ceva cumpărat, cu maxim 500 de calorii. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *