Ce jocuri pe calculator mai joacă copiii mei în ultima vreme

Parcă a trecut cam mult timp de când nu am postat un articol nou în categoria Mămici și copilași, nu-i așa? Ei bine, ce ar fi ca astăzi să vorbim puțin despre jocuri? Jocurile pe calculator sau jocurile video fac parte din viața noastră. Mai ales copiii, dar și adulții, aleg să se relaxeze de multe ori jucând câte ceva. După cum v-am mai spus, și eu aleg uneori să mă joc, ca metodă de relaxare sau detașare. Dacă noi ca adulți suntem atrași, ce mai putem spune de copii?

La fel ca în majoritatea situațiilor, aleg să nu fac o problemă din dorința copiilor de a juca diverse jocuri video. Consider că moderația îi va ajuta să crească echilibrat și să se bucure de toate aspectele copilăriei și a vieții în general. Așadar, ambii mei copii au parte de timp în fața ecranelor. Se uită la filme sau desene animate, dar se și joacă diverse jocuri.

Când e vorba de jocuri, nu pot să spun că au vreunul preferat. Aleg în funcție de trend și dispoziție și mi se pare ok. Cu toate acestea, încerc să îi ghidez și spre jocuri care le pot aduce un beneficiu, pe lângă distracția care oricum este garantată.

În rândurile de mai jos, vă voi arăta trei jocuri pe care le consider potrivite pentru copiii mei.

Funny insects – jocuri educative pentru copii

joc educativ, funny insects, jocuri copii, joc, jocuri,

Regulile jocului sunt foarte simple. La începutul fiecărei runzi, jucătorul primește indicații referitoare la insecta pe care trebuie să o găsească în imagine. Uneori căutăm o singură insectă, alteori mai multe de același fel. Pentru a juca acest joc, este nevoie de concentrare și atenție sporită, mai ales că atât imaginea cât și insectele sunt în continuă mișcare, făcând vânătoarea mai dificilă.

Funny insects este un joc care poate părea banal, dar este captivant și atât de dificil pe cât ne dorim, având posibilitatea de a alege nivelul de dificultate. În plus, ajută copilul să își dezvolte, printre altele, atenția și viteza de reacție.

Bird Line Math Addition – joc de matematică

Bird Line Math Addition, joc educativ, funny insects, jocuri copii, joc, jocuri,

Bird Line Math Addition este unul dintre simpaticele jocuri educative. Îi ajută pe cei mici să exerseze calculele matematice într-un mod plăcut și amuzant. Mai exact, copilul trebuie să trimită la cuibar păsările cu cifrele potrivite, astfel încât atunci când sunt adunate, să rezulte numărul indicat în partea stângă a ecranului. Păsările sunt în continuă mișcare. Copilul trebuie să gândească rapid, înainte ca pasărea care poartă cifta dorită să iasă din cadru. Partea bună este că poate fi jucat și de copii care au nevoie de puțin mai mult timp pentru a găsi soluția. După ce alege o cifră, se poate gândi la ce cifră are nevoie și să stea la pândă. Mie mie se pare super fain acest joculeț.

Treasure Hunt Game

joc educativ, funny insects, jocuri copii, joc, jocuri,

Acest joc este doar în preferințele lui Albert. El controlează submarinul și colectează bănuții. Bineînțeles, are parte și de obstacole. Trebuie să învețe să le evite, pentru a nu fi nevoit să o ia de la început. Grafica e bună, iar joculețul este foarte drăguț. Este potrivit pentru cei mici, fără dar și poate. Pare simpluț, dar pentru el nu e mereu ușor să anticipeze ce poate urma, ca să își poziționeze bine submarinul sau să se ferească la timp.


Dacă aveți recomandări de jocuri educative și frumoase pentru noi, nu ezitați să ne scrieți în comentarii. Până atunci, vă doresc distracție plăcută, alături de cei mici!

You may also like...

7 Responses

 1. Maria spune:

  Buna! Multumim de recomandari. Ar fi ajutat o informare cu varsta copiilor pentru care sunt jocurile si niste link-uri de download a jocurilor sau unde le gasim. Multumesc! Numai bine!

 2. Maria spune:

  Buna ziua! Multumim de recomandari. Ar fi ajutat o informare cu varsta copiilor pentru care sunt jocurile si niste link-uri de download a jocurilor sau unde le gasim. Multumesc! Numai bine!

 3. Nu e rau, sunt jocuri simple si educative!

 4. Simona spune:

  Nu mai sunt la curent cu toate noile jocuri, dar par tare dragute acestea!!

 5. Oana Alexandra spune:

  Bune recomandări! Le voi spune de ele verișorilor mai mici

 6. Ana spune:

  Noi inca suntem la un stadiu mai mic, dar este bine de stiu ca sunt variante de jocuri educative.

 7. Parca imi este dor de vremurile cand jucam pe calculator diverse jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *