Foarte bine, mulțumesc de Monica Heisey

Dacă tot v-am vorbit pe celălalt blog al meu despre prima carte pe care am citit-o în acest an, mi-am zis ca aici să vă spun câte ceva și despre cea de-a doua carte citită în 2024. Foarte bine, mulțumesc de Monica Heisey a fost tradusă tot la Bookzone, în 2023. Da, știu… am multe cărți de la Bookzone, dar ce să fac dacă îmi plac atât de mult? 😀

Foarte bine, mulțumesc de Monica Heisey este un roman care îmbină umorul cu sentimentul pierderii și cu dorința de redescoperire. Cred că toate ne putem identifica cu Maggie pe alocuri, chiar dacă suntem într-o căsătorie fericită. De ce zic asta? Vă veți da seama din rândurile de mai jos.

Foarte bine, mulțumesc de Monica Heisey

Foarte bine, mulțumesc de Monica Heisey – „Fiecare propoziție scrisă de Monica Heisey e un răsfăț. Observațiile ei legate de bărbați, femei, prietenie, familie, iubire, sexualitate și feminitate sunt în egală măsură hazlii și profunde. Nimeni nu mă face să râd așa cum mă face ea.” – Dolly Alderton, scriitoare.

Deși se simte ușurată, pe de o parte, de plecarea soțului, îi simte lipsa zilnic și îi este greu să își dea seama cine este ea în lipsa lui. Căsătoria lor a durat mai puțin de doi ani, iar Maggie ia acest lucru ca pe un eșec personal. Se închide în apartament, cumpărând opsesiv lucruri de care nu are nevoie și pe care nu și le permite.

Bineînțeles, sentimentul pierderii și a eșecului nu sunt singurele probleme ale lui Maggie. Ea are și o teză de doctorat de dus la capăt, probleme financiare, dorul de animalul lor de companie, frica de a nu-și stresa prea mult prietenii cu problemele sale și dorința de a reîncepe să se bucure de viață.

Atunci când își face curaj să le vorbească celor apropiați despre plecarea lui, are parte de suport moral, dar greul tot singură trebuie să-l ducă. Maggie trebuie să se redescopere. Trebuie să învețe să trăiască fără cel care i-a fost mereu alături încă de când era studentă. Adevărul e că Maggie nu știa să trăiască singură, iar acest lucru face ca divorțul să fie și mai greu de suportat. Într-o lume plină de incertitudine și oameni care par nestatornici, noua viață a lui Maggie nu este deloc previzibilă. Aceasta trebuie să se adapteze noii situații în care se află și să aibă grijă să nu se prăbușească între timp. Oare va reuși?

Foarte bine, mulțumesc de Monica Heisey se poate comanda de aici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *