Ecouri de Danielle Steel

Din nou, Danielle Steel m-a încântat cu această carte, deși este extrem de tristă, cu întâmplări crude, dureroase, nemiloase 🙁 .  Nu am reușit să o las din mână, decât atunci când am fost nevoită și în tot acel timp aveam o temă de gândire. Fiecare capitol din Ecouri m-a făcut să mă gândesc la ce e bine sau nu. La cum ar trebui să reacționăm în diferite situații și la câte rele se pot întâmpla în lume.

Dar așteptările nu puteau fi altele. Nu mă puteam aștepta ca o carte care cuprinde două războaie să fie una veselă. Eram sigură că personajele noastre vor avea muuulte de tras.

Acțiunea romanului Ecouri începe în 1915, când familia Wittgenstein pleacă în Elveția pentru o mică vacanță, care îi ține departe de războiul dintre Germania și Franța. Acolo, Beata, una din fiicele Wittgenstein, se îndrăgostește de Antoine de Vallerand. Acesta era un conte francez catolic.

Ecouri de Danielle Steel – o carte cutremurătoare

Ea făcea parte dintr-o familie de evrei. Așadar, relația lor nu putea fi aprobată de niciuna dintre cele două familii. Atunci când Beata a refuzat să se căsătorească cu un evreu ales de tatăl ei, relația dintre ea si Antoine a ieșit la suprafață. A fost pusă să aleagă între el și familia ei. Beata a ales să plece la Antoine, iar tatăl a trecut-o în cartea morților. Nici familia lui Antoine nu a primit mai bine vestea, izgonindu-l de acasă.

Cei doi îndrăgostiți s-au retras în Elveția la niste veri de ai lui, până ce războiul a luat sfârșit. Între timp, Beata s-a convertit,  pentru a se putea căsători. Au avut o fiică, care semăna perfect cu Antoine. După terminarea războiului, Elveția nu le-a mai oferit găzduire. Așadar, s-au mutat în Germania, unde munceau la ferma unor prieteni. După aproximativ opt ani minunați, cei doi au mai avut o fiică. 

Ecouri de danielle steel. carte despre razboi

Când fiica cea mică avea doi ani, Antoine a aflat că tatăl lui a murit și el a devenit conte. A hotărât să se întoarcă în Franța pentru a se ocupa de cele necesare. Dar planurile i-au fost ruinate când a fost aruncat de pe un armăsar, iar gatul i-a fost frânt. De atunci Beata a fost ca o fantomă pentru mulți ani, iar Amadea, fiica cea mare, s-a ocupat de sora ei ca o mamă.

Fetele au crescut. Timpul a trecut și peste Beata. Dar adevăratele necazuri abia erau la început. Când Hitler a început exterminarea evreilor, lucrurile au luat-o razna pentru cele trei femei și pentru ceilalți evrei.

Dacă Beata și fetele ei vor trece cu bine peste iadul creat de Hitler și se vor bucura de un final oarecum fericit, vă las pe voi să aflați.

You may also like...

11 Responses

 1. Superba cartea asta! Mi-a placut foarte mult, de fapt imi place cum scrie autoarea. Felicitari pentru recenzie!

 2. Admin spune:

  Mulțumesc mult! Şi eu o ador!

 3. Nu stiu cartea dar mi se pare subiectul cunoscut. Sau poate fac confuzie. A fost cumva si o ecranizare ?

 4. Admin spune:

  Multw din cărțile eu au fost ecranizate, deci e posibil 🙂

 5. Admin spune:

  Multw din cărțile eu au fost ecranizate, deci e posibil 🙂

 6. Eva Anca spune:

  Suna tare interesant, nu stiam cartea.

 7. Dana spune:

  Tare mult mi-a plăcut, as vrea sa o recitesc.

 8. Cred ca o am si eu, daca nu ma insel. Mai ramane doar sa o citesc. :)))

 1. 11 martie 2019

  […] 1. Când înflorește liliacul – recenzie 2. Fiica pierdută a fericirii – recenzie 3. Ecouri – recenzie […]

 2. 20 aprilie 2019

  […] Adriana:1. Ecouri – recenzia aici2. Martora – recenzia aici3.  Lordul ispitei- recenzia aici4.  Refugiul –recenzia […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *