REDUȘI LA TĂCERE de KRISTINA OHLSSON recenzie

Am primit această carte cadou de la prietena mea, Cătălina de la Porția de citit, căreia îi mulțumesc din nou pentru cadourile minunate pe care mi le face. Dacă ați citit REDUȘI LA TĂCERE, îmi înțelegeți entuziasmul!
Deși povestea cere atenția maximă a cititorului, este atât de bine scrisă, încât nici nu îți dai seama când o parcurgi. Atunci când începi această carte, totul se rezumă la nevoia de a afla finalul, de a arunca un ochi sub umbra așezată peste familia Ahlbin.
Ce mi-a plăcut în mod deosebit la această carte, a fost modul de operare a inspectorului Alex Recht și a echipei lui. Deși fiecare membru a grupului avea propriile probleme în viața personală, nu le afecta munca și a fost o mare plăcere să descâlcesc ițele misterului alături de ei.
“Care ar fi cel mai rău lucru care ți s-ar putea întâmpla astăzi?”
Anchetatorii au parte de cazuri aparent fără legătură între ele… un vicar- ce ascundea imigranți în propria casă- și-a ucis soția și apoi s-a sinucis când a aflat de moarte fiicei lui preferate, iar un tânăr a fost victima unui accident de mașină în timp ce își plimba câinele.  Deși pentru noi, muritorii de rând, totul este clar, pentru echipa lui Alex totul este un mister ce are nevoie de întreaga lor atenție.
Anchetatorii au aflat că vicarul, Jakob Ahlbin, a crescut alături de soția lui, Marja, două fiice, iar Karolina- a murit de curând în urma consumului exceziv de droguri. Se pare că Jakob milita pentru cauza în care credea atât de mult și nu s-a oprit nici când amenințările au început să apară. El avea în jur persoane ce îi împărtășeau părerile, dar și prieteni de care s-a înstrăinat din cauza opiniilor diferite. Așa ceva s-a întâmplat și cu familia Ljung, cei ce i-au găsit morți pe soții Ahlbin. Domnul și doamna Ljung erau gata să bage mâna în foc că Jakob nu ar fi fost în stare de așa ceva și că Karolina- fiica ce a fost declarată moartă de curând- nu ar fi pus niciodată mâna pe droguri. Totuși… Karolina a fost identificată de sora ei, Johanna, care a anunțat doctorii de problema surorii ei cu drogurile, înainte să dispară.
După cum v-ați dat deja seama, povestea este una amplă și interesantă, dar vreau să mai adaug faptul că deznodământul este cu adevărat surprinzător.
Reduși la tăcere de Kristina Ohlsson a apărut la editura Univers în Colecția Enigma, anul 2014.

You may also like...

7 Responses

 1. Admin spune:

  Tot de curând le aleg și eu tot mai des. E o carte foarte captivantă.

 2. Pare o carte interesantă.

 3. maria ancuta spune:

  imi plac serialele cu anchetatori, dar recunosc spre rusinea mea ca nu am citit si carti cu si despre ei, dar cum pentru toate exista un inceput, nu as zice pas la o asfel de lectura…Felicitari pentru recenzie

 1. 9 martie 2019

  […] Îți recomand și acest thriller. […]

 2. 11 martie 2019

  […] 1. Grădina uitată – recenzie 2. Casa de lângă lac – recenzie 3. Reduși la tăcere – recenzie […]

 3. 10 august 2019

  […] de minunății. Printre ele și două cărți pe care pusesem de ceva timp ochii. Nedoriți de Kristina Ohlsson și Podul de lut de Markus […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *