CELE TREISPREZECE MOTIVE de Jay Asher

Crezi că vorbele se uită? Că glumele făcute pe seama altora sunt doar atât, glume? Că orice spui sau ce faci va fi șters de timp? Ei bine, citește această carte și nu vei mai îndrăzni să fii răutăcios. Îți vei da seama ce impact poți avea asupra cuiva și te vei gândi serios dacă ai distrus vreo viață!

  Poate vă gândiți că această carte îi convinge pe adolescenți că gândurile sinucigașe sunt normale, că au dreptul la astfel de decizii, dar să știți că este exact invers. În această carte se subliniază câtă nefericire poate aduce gestul acesta, că niciun motiv nu scuză o astfel de faptă și că dacă îți dorești poți primi ajutor! Deasemenea, se subliniază și faptul că vorbele aruncate la întâmplare, sau etichetele acordate celor din jur dor și distrug! De aceea recomand cu încredere!    

Cley este diferit de colegii lui, el este serios, bun cu cei din jur, un băiat în care poți avea încredere, dar cu toate acestea și el este pe lista Hannei- colega și fata de care a fost îndrăgostit.

Vezi aici recenzia altei cărți scrise de Jay Asher

 
 
 
 
Cine este Hannah și despre ce listă vorbesc? 
Ea este coșmarul celor de pe listă, este o fată ce s-a sinucis, dar nu înainte de a întocmi o listă cu persoanele ce, consideră ea, au avut un rol în decizia ei. Și cum le explică ea aceste lucruri? Prin intermediul unor casete ce vor fi trimise de la unul la celălalt.
 
Clay a fost pur și simplu șocat când și-a dat seama ce conțin acele casete, era pe cât de îngrozit pe atât de fericit că are ocazia să-i mai audă vocea. Totuși, nu-și putea explica de ce e și el acolo.
 
Ce a fost nevoit să asculte i-a întors stomacul pe dos, l-a dat total peste cap și nu își imagina cum își va mai putea privi colegii implicați cu aceeași ochi. De la fata perfectă, drăguță și prietenoasă- la băiatul ce i-a oferit primul sărut, de la majoreta simpatică- la cel ce trebuia să-i fie prieten… toți au fost dezgoliți de secrete iar reputația le-a fost stricată în fața celor treisprezece implicați. Hannah a avut grijă să-i plimbe prin punctele cheie și să-i facă să trăiască cât se putea de bine experiențele ei.
 Dar credeți că fapta i-a fost justificată? Că într-adevăr apelat la singura soluție sau că a ales-o pe cea mai simplă?
Când mintea îți e otrăvită de răutățile celor din jur, oare chiar nu mai poți vedea raza aceea slăbuță de bunătate, de frumusețe? 
 
 Vă rog, în încheiere să ascultați și piesa de mai jos!
 

You may also like...

16 Responses

 1. maria ancuta spune:

  O recenzie superba si daca nu as fi citit cartea acum cu siguranta nu as mai fi stat deloc pe ganduri…Felicitari, Adriana!

 2. Admin spune:

  Mulțumesc mult! M-a impresionat cartea, cu adevărat cutremurătoare!

 3. Antoaneta spune:

  Am cartea, dar nu am apucat sa o citesc. Stiu ca a avut un impact major asupra multor adolescenti. A fost creat si un serial care are mare succes, de asemenea. La mine cam asta e problema, cand e ceva deja laudat, imi e greu sa ma mai apuc sa citesc ori sa imi doresc sa vad filmul. Sa vedem..poate in vara asta ma mobilizez sa citesc romanul.
  Imi place cum ai pus accentul pe faptul ca nu este o carte care ii indeamna spre sinucidere, dimpotriva. Excelenta modalitate de a sublinia acest lucru.

 4. Abia aștept să o citesc. Recenzia ta e minunată. 😀

 5. Iosub Andreea spune:

  Super! Chiar voiam de foarte mult timp cartea! Am tot auzit de ea! Multumim pentru recenzie!

 6. Frumoasa recenzia. Recomandarea ta mă tentează sa citesc si eu cartea. Felicitări!

 7. maria ancuta spune:

  Se potriveste perfect melodia. Nu m-am gandit la asta pana acum

 8. Cornelia spune:

  Wow! Un subiect foarte delicat si în perioada acesta nu stiu daca mu-as dori sa o citesc. Felicitări pentru recenzie si pentru cum ai pus problema!

 9. Laura Candrea spune:

  Cu siguranta trebuie s-o citesc. Probabil are o drama dar acest lucru nu trebuie s-o faca sa se răzbune pe altii. Multumesc de propunere!

 1. 9 martie 2019

  […] acesta și am hotărât să vă prezint Top 3- Cele mai triste cărți citite în 2017:   1. Cele treisprezece motive. Pe mine m-a marcat cartea aceasta! Nu este ușor să citești despre sinucidere, dar recomand […]

 2. 4 mai 2019

  […] aici o altă carte scrisă de Jay […]

 3. 29 iunie 2019

  […] lui Charlie a suportat o turnură groaznică, atunci când tatăl ei s-a sinucis. Nu și-a pierdut doar tatăl, mama ei schimbându-se radical. Charlie a învățat de mică cum […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *