Să îl cunoaștem mai bine pe Florin Buharu

Florin Buharu, la cei aproape 19 ani ai săi, m-a impresionat cu primul volum din seria Vânătorii proscriși, Învierea. Zilele trecute v-am vorbit despre el, dar dacă cumva ați ratat recenzia, vă invit să aruncați o privire aici. Autorul Florin Buharu este și autorul a două volume care fac parte din seria Îngerul nimicirii. Florin scrie fantasy și, după ce am citit Învierea, pot să zic că scrie bine.

Aflând aceste lucruri despre el, am vrut să îl cunosc mai bine. De aceea l-am invitat să răspundă la câteva întrebări și acum vă invit să vedeți ce a ieșit!

florin buharu, autor roman

Interviu cu Florin Buharu

1.Descrie-te într-un cuvânt!

 • Perseverent.

2. Ce voiai să te faci când vei crește mare?

 • Visul meu era să devin medic, dar lucrurile s-au schimbat… puţin, însă în aceeaşi direcţie. Vreau să urmez farmacia.

3. Calități… Cum le pui în evidență?

 • Cred că este foarte important să interacţionezi cu diferite persoane ca să te cunoşti pe tine, în primul rând. Astfel, dezvoltându-te în sfera relaţiilor interumane, îţi dai seama cum să evidenţiezi trăsăturile pozitive. De asemenea, cariera este un alt factor important, pentru că îţi defineşte personalitatea şi modul în care acţionezi.

4. Defecte… le ascunzi sau te ascunzi după ele?

 • Cu toţii avem defecte şi, de cele mai multe ori, încercăm să le mascăm. Ar fi greşit să spun că nu am făcut-o şi eu de multe ori, însă încerc să-mi corectez comportamentul atunci când îmi dau seama că se îndreaptă într-o direcţie greşită. Chiar şi cu defecte, nu trebuie să ne ascundem de noi înşine!

5. Cine te-a format ca să devii omul de astăzi?

 • Privind retrospectiv, pot afirma că am avut o mulţime de oameni care şi-au lăsat amprenta asupra mea, într-un fel sau în altul. Mă consider norocos, binecuvântat. De la familie, prieteni, şcoală, până la persoane din mediul virtual. Am descoperit oameni deosebiţi, de la care am avut ce învaţa şi al căror sfat mi-a dat verticalitate.

6. Exercițiu de imaginație: ce-ai face într-o lume fără cărți?

 • O lume fără cărţi ar fi o lume fără speranţă şi prefer să afirm despre cărţi acelaşi lucru care se spune despre speranţă: că moare ultima. Raportându-mă strict la mine, în calitate de scriitor, probabil că nu aş putea concepe o astfel de realitate (sau irealitate, mai degrabă). O lume fără cărţi înseamnă o lume stearpă, lipsită de naturaleţea originală a visării şi a călătoriei.

Învierea se poate cumpăra de aici!

7. Cine este cel mai mare fan al tău?

 • Nu mi-am pus niciodată această întrebare. Dar nu cred că am un “fan înfocat”. Consider că fiecare om care mi-a citit cartea şi mi-a transims un gând pozitiv legat de aceasta este un mare fan.

8. Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?

 • Din nou, nu mă pot pronunţa, deoarece gusturile în privinţa lecturii sunt diferite şi nu toţi ar fi de acord cu mine. Însă, în şcoli ar trebui să se studieze ceva de noutate, ceva actual, care să rupă oarecum tiparele perimate ale programei şi să le dea elevilor “pofta de lectură”. Fie că vorbim de literatura română contemporană, care, în ciuda prejudecăţilor, chiar are oameni cu care să se mândrească – şi e păcat să nu-i observăm –, fie de cea universală, esenţa e aceeaşi: să fie introduse cărţi care să atragă generaţia din ziua de azi. Aş putea da exemple de autori din literatura străină: Cassandra Clare, Stephen King, Jennifer L. Armentrout, Collen Hoover, J.K.Rowling, Veronica Roth, Stephenie Meyer, Anne Rice, George R.R. Martin, Diana Gabaldon, Sarah J.Maas, Richelle Mead, Victoria Aveyard etc. Din literatura română: Theo Anghel, Andrada Rezumves, Laura S. Gotz, Florentina Pandelea, Monica Ramirez, O.G.Arion, Igor Bergler, Clăbuc, Vlad Dăianu, Livia Furia, Nataşa Alina Culea, Lina Moacă, Georgiana Sandu etc. Sunt mult mai mulţi şi aşteaptă să fie descoperiţi.
invierea, vanatorii proscrisi

9. În loc de “la revedere”!

 • Aş vrea să promovăm mai mult literatura română contemporană, să lăsăm preconcepţiile deoparte şi să ne apreciem oamenii la adevărata lor valoare. Într-o lume dominată de nebunie, o carte este cel mai bun remediu. Vă mulțumesc!

You may also like...

14 Responses

 1. Felicitări, dragilor, pentru interviul minunat!

 2. Eva Anca spune:

  Felicitări pentru interviu! Foarte faine răspunsuri. Și eu am citit o carte de-a lui Florin și mi-a plăcut.

 3. Dana spune:

  Impresionant! Felicitări și mult succes mai departe! Un interviu minunat.

 4. Silvia spune:

  Un interviu minunat!!!

 5. Felicitari! Un interviu tare frumos.

 6. Geo spune:

  Interesant articolul, felicitări!

 1. 8 octombrie 2019

  […] aceasta. Podul de lut de Markus Zusak, deoarece este sensibilă și minunată, dar și Învierea de Florin Buharu, deoarece m-a surprins total și m-a ținut mereu „în […]

 2. 17 ianuarie 2020

  […] Zilele acestea mi le-am petrecut în compania cărții Îmbrățișează-mi defectele de Andrada Rezmuveș. Cartea a apărut la Editura Celestium, iar eu am primit-o acum ceva timp, alături de continuarea ei – În brațele tale – și Învierea de Florin Buharu. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *