REFUGIUL de NICHOLAS SPARKS recenzie

Nicholas Sparks este pentru mine unul dintre cei mai bun autori, în cărțile lui găsesc tot ceea ce-mi doresc de la o carte: o poveste ce poate trece cu ușurință ca o întâmplare reală, iubire, suspans, un strop de dramă și unul de fantezie. Cărțile lui te fac să trăiești povestea de parcă tu ai fi personajul principal și să speri să sfârșești cu bine, că doar e renumit pentru finalurile lui atipice.    

În prima parte facem cunoștință cu Katie- o chelneriță proaspăt mutată în Southport, Carolina de Nord. Tânăra a închiriat o căsuță ceva mai retrasă și se chinuia să își creeze un cămin. În același timp economisea și încerca să fie tot timpul pregătită de plecare, în caz că acest lucru era necesar. Încetul cu încetul, își crease o rutină și încerca să se adapteze, așa că a devenit încrezătoare atunci când Jo s-a mutat în căsuța de alături și era dornică să petreacă timp împreună. Din discuțiile lor aflăm și noi câteva frânturi din trecutul ei, dar cele mai multe detalii Katie i le împărtășește lui Alex- proprietarul magazinului de unde ea se aproviziona, părinte singur a doi copii minunați. Alex nu a mai ieșit cu nimeni de când soția sa a murit, dar simțea că ea este femeia potrivită pentru familia lui.

Vezi aici altă carte scrisă de Nicholas Sparks

 

 
 
 
Katie îi povestește lui Alex despre Erin, femeia ce era înainte să se mute în Southport- o soție abuzată  din toate punctele de vedere, ce a fugit fiind sigură că altfel soțul ei o va ucide în una din zile. Katie îi spune cum a reușit să fugă din coșmarul ei, dar și faptul că e sigură că soțul, Kavin, o vânează.
 
Cu REFUGIUL avem parte de multă acțiune, de momente în care inima ne bate cu putere și pielea e de găină. Vă spun sincer că atunci când Kevin a început să vorbească i-am simțit nebunia, tot felul de fiori au început să-mi străbată corpul, certitudinea că își va găsi soția a pus stăpânăre pe mine și am facut tot posibilul să parcurg cât mai repede cartea. Trebuie să văd ce se întâmplă, cât de departe este capabil să meargă și cum se va sfârși drama lui Erin.

 

 
Ofer acestei cărți 5 steluțe pe goodreads, nota 10 în provocarea CARTEA DE NOTA 10 a grupului nostru și o recomand cu toată încrederea!

 

Refugiul mi-a adus aminte de o altă carte dragă mie, recenzia ei o găsiți aici.

You may also like...

15 Responses

 1. Cornelia spune:

  Felicitări pentru recenzie! Eu încă nu mi-am scris părerea pentru ca m-a rugat Claudia sa îi fac recenzia pentru blog, asa ca sâmbătă afli parerea mea completă. Între timp am revăzut si filmul, daca nu l-ai văzut ti-l recomand, cu toate ca mai bună e cartea.

 2. maria ancuta spune:

  felicitari pentru recenzie

 3. Silvia spune:

  Foarte buna recenzia, multumesc mult pentru parerea bine punctata.

 4. Iosub Andreea spune:

  N-am citit nimic de N.S pana acum. Cred ca m-ai ispitit =))

 5. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Încă nu am citit cartea, urmează. Filmul a fost minunat, mă aștept să găsesc și mai multă magie în carte.

 6. Geo spune:

  Mă bucur ca ai citit cartea si felicitări pentru recenzie! Mie mi-a plăcut foarte mult. Sparks este unul din autorii mei preferați.

 1. 2 octombrie 2019

  […] care trebuie să accepte că poate iubi din nou. Refugiul de la Stillhouse Lake mi-a adus aminte de Refugiul de Nicholas Sparks, de Martora și Secrete și minciuni de Nora Roberts. Sunt sigură că am mai […]

 2. 5 decembrie 2019

  […] Un bărbat și o femeie – recenzie 2. Refugiul- recenzie 3. Love&Gelato […]

 3. 28 august 2020

  […] Refugiul. Două personaje care au avut parte de o viață nu tocmai ușoară. Două povești care se contopesc și devin una singură. Minunat, dar și palpitant! Mai multe detalii puteți citi aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *