ÎMI PARE RĂU, SUNT AȘTEPTATĂ de AGNES MARTIN-LUGAND

 
 
 Sunt două săptămâni de când am citit prima carte a autoarei și astăzi am terminat-o pe cea de a treia. Și știți ce face Agnes Martin-Lugand? Dă puternic din șolduri ca să o răstoarne pe Cecelia Ahern de pe scaunul autorului preferat. 
 
ÎMI PARE RĂU, SUNT AȘTEPTATĂ este o carte extrem de controversată! Pe câte păreri pozitive au apărut despre ea, tot pe atâtea sunt și cele negative. Unele guri spun că nu se ridică la nivelul primelor două cărți ale autoarei (recenziile aici și aici), eu spun că este cu totul altceva! Îmi e foarte greu să le compar! Nu prea am cum… primele două au abordat alt subiect, chiar dacă au avut și un punct comun: familia! Dacă acesta este un laitmotiv pentru autoare, cu siguranță mă voi abona la toate cărțile ei viitoare. 

 

Să vă vorbesc puțin despre Yael… autoarea nu a avut deloc milă de ea când a creat-o. Deși sunt sigură că era conștientă de câtă antipatie va atrage, totuși nu s-a limitat deloc. Yael era o femeie ambițioasă, dură, nemiloasă, veșnic neînțeleasă, într-un  cuvânt, o scorpie!

Yael

Yael renunța la orice și la oricine atunci când telefonul îi suna și era chemată la agenție. Munca era tot ceea ce conta în viața ei, munca îi aducea adrenalina de care avea nevoie și satisfacția ce îi încălzea inima în nopțile singuratice. Colegi terorizați? Nepoți ce vor să o vadă? Zilele lor de naștere? Sora sau părinții ce tânjeau să petreacă ceva timp cu ea? Nimic nu conta! Totul era doar o metodă de distragere, iar ea nu își permitea așa ceva!

 

Poate vă gândiți că Yael nu avea pe nimeni, dar situația era exact invers. Avea o gașcă de prieteni- din care făcea parte și sora ei- și o familie iubitoare, de care se chinuia scape învocând munca și cuvintele ce au devenit insuportabile pentru cei din jur: Îmi pare rău, sunt așteptată!
 
Acum știu sigur că acel cuvânt urâțel pomenit mai sus (scorpie), vă vine în minte, dar înainte să terminați judecata, trebuie să vă mai spun că Yael nu a fost tot timpul așa. Înainte să se angajeze la agenție era o tânără veselă, amuzantă, era sufletul oricărei petreceri. Își petrecea serile cu gașca ei nebună și făcea orice posibil să tragă chiulul. 
 
Ce s-a schimbat? Cum a ajuns Yael de la fata îndrăgită de toată lumea, la fata ce făcea pe toată lumea să se încrunte? De la fata ce veșnic întârzia, la femeia punctuală? De la veșnica petrecăreață, la femeia ce pleca prima din sânul găștii, stricându-le cheful?
 
Îmi retrag cuvintele… autoarea a avut, totuși, milă de Yael. I-a oferit prieteni deosebiți! Sunt sincer puțin invidioasă pe ea. Știu că eu dacă m-aș comporta ca ea, nu aș mai găsi pe nimeni în preajma mea și sunt sigură că nu sunt singura care a avut această revelație.
 
Sunteți curioși să faceți cunoștință cu Yael? Sunteți curioși să aflați cum a ajuns în această situație, dacă este fericită sau dacă își dorește schimbare în viața ei? 
 
Recomand cartea, îi ofer 5 steluțe și va rămâne una dintre preferatele mele!
 

You may also like...

19 Responses

 1. Absolut superbă recenzia. Mor de curiozitate.

 2. Admin spune:

  Ți-am spus eu că ai luat mierea toată. Yael de-asta si-a atras antipatia mea. Avea prieteni minunati…dar nu nu îi aprecia. Da nu mi-a plăcut nici explicația ei de la final, din discuția cu șeful său, și mi s-a părut o schimbare prea brusca…prea neverosimila. Dar, respect părerea ta. Fiecare carte ne atinge in moduri diferite

 3. Îmi place maxim recenzia ta! ❤️ Abia aștept sa citesc si eu cartea asta! Felicitări!

 4. Tyna spune:

  Foarte interesantă recenzia! Ai reuşit să-mi stârneşti curiozitatea. Vreau să citesc şi eu cartea, să-mi formez propria părere.

 5. anasylvi spune:

  O carte cu o scorpie! Ma intriga mult.

 6. Se vede că ți-a plăcut extrem de tare. Felicitări pentru recenzia minunată! Abia aștept să o citesc și eu…

 7. maria ancuta spune:

  Ma faci oarte curioasa in legatura cu aceastaautoare. Cu siguranta ti-a ajuns bine la suflet daca e pe cae sa o detroneze pe Cecelia, o super autoare.

 1. 9 martie 2019

  […] pot să recomand cartea Îmi pare rău, sunt așteptată de Agnes Martin-Lugand.       […]

 2. 9 martie 2019

  […] Agnes Martin-Lugand . Această autoare are patru cărți traduse la noi, iar eu le-am citit mult prea repede, iar acum sper la un alt roman în 2018. […]

 3. 6 august 2019

  […] Am avut momente când am judecat-o pe Iris, mă gândeam căeste mult prea slabă, prea ușor de modelat, dar am încercat să o înțeleg și amreușit… cu siguranță, nu e prea ușor să stai atâția ani în umbra soțului, fărănici o speranță că visele ți se pot îndeplini. Dar când apare o ocazie, cefaci?  Așadar, vă sfătuiesc să nu fițiprea duri cu ea și să savurați această poveste frumoasă!     Pentru mine, Agnes Martin-Lugand, este o Danielle Steel azilelor noastre. Îmi place foarte mult stilul ei și apreciez faptul că toatecărțile apărute până acum, sunt diferite. Toate abordează subiecte  diferite șiîn toate descoperim personaje cu trăiri și frământări reale.   Recenziile altor cărți scrise de Agnes Martin-Lugand, se găsesc aici […]

 4. 2 iunie 2021

  […] cărțile autoarei au fost mereu controversate. Adrianei i-a plăcut super mult această carte. Iar voi vă puteți convinge singuri, achiziționând-o de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *