LA MARGINEA APEI de SARA GRUEN recenzie

Tocmai ce am terminat de citit La marginea apei și nu mai pot de încântare.
Am făcut cunoștință cu stilul autoarei, Sara Gruen, cu ajutorul cărții Apă pentru elefanți. Amândouă mi-au plăcut foarte mult, deși La marginea apei(At the water’s edge), este total diferită de prima.  Poate că au în comun o poveste reușită de iubire, dar asemănările se  opresc aici.
Maddy ducea o viață mulțumitoare alături de soțul ei, Elis. Ei erau mai tot timpul însoțiți de Hank- cel mai bun prieten al lui Elis.
Deși era vreme de război, cei doi tineri nu s-au înrolat din motive medicale. Tatăl lui Elis a fost extrem de dezamăgit de nereușita fiului său și nu se ferea să își arate supărarea. Soacra lui Maddy era o femeie acră și deloc încântată de căsătoria fiului său.
Stilul de viață al celor trei tineri, nu era pe placul părinților și una din petrecerile scăpate de sub control, a dus la o ceartă mare în familie. Au curs tot felul de acuzații și în final, Maddy și Elis au fost dați afară din casă.
În tinerețea lui, tatăl lui Elis, susținea că a văzut celebrul monstru din lacul scoțian, dar a fost luat în derâdere. Elis a hotărât că cea mai bună cale de a intra în grațiile tatălui său, este să dovedească existența monstrului. Așadar, Maddy s-a trezit constrânsă să îi însoțească pe cei doi în Scoția.
Drumul pe mare a fost de coșmar! Maddy a văzut grozăvii ce au marcat-o. Ea nu a reusit să rămână imună la ororile razboiului si încet, încet, a început să își dea seama ce viață superficială ducea… Acest lucru nu i s-a întâmplat  și lui Elis, iar problemele au început să apară între ei!
Ajunși în Scoția, au reușit să se cazeze la un han, deloc demn de standardele vieții lor. Dacă Maddy s-a adaptat situației, cei doi prieteni încercau să își arate superioritatea, atrăgându-și antipatii, iar lui Maddy îi era interzis să se apropie de cei ce nu erau din clasa lor socială.
În timp ce vânătorii de monștri își petreceau zilele pe lac, bând peste măsură, Maddy era tot mai conștientă de viața ce o ducea, tot mai rușinată să fie asociată cu soțul ei și tot mai hotărâtă să schimbe ceva.
Am îndrăgit-o pe Maddy, este unul din personajele feminine demne de admirație. Deși a fost crescută și educată să fie cea mai frumoasă din încăpere, să nu dea ocazia oamenilor inferiori să se simtă egali, să fie veșnic servită și să fie o soție supusă, aceasta a descoperit potecuța ce părea să ducă spre fericirea ei și nu a mai ținut cont de regulile absurde ale societății.
Cartea face parte din colecția Raftul Denisei. Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit!

You may also like...

30 Responses

 1. Admin spune:

  Ce îmi place cum suna! O trec și eu pe lista !

 2. Ce frumoasa e recenzia, iar cartea pare chiar interesanta! Sa mai zic cat de minunata e si poza pe care ai facut-o?

 3. Nu am citit cartea dar mai facut tare curioasa de ea, multumim petru recenzie :*

 4. Felicitări pentru recenzie! <3 Așteptam de ceva timp o părere despre acest nou roman al autoarei. Am citit „Apă pentru elefanți” și am cumpărat și „La marginea apei”, dar mi-era oarecum teamă să nu am așteptări prea mari… Din descrierea ta, cred că este cel puțin la fel de bună, așa că abia aștept să o citesc.

 5. Colectia Raftul Denisei are titluri interesante.

 6. Lamiita Petre spune:

  Am cautat-o si eu acum pe site si nu am gasit-o, voiam sa o trec in wishlist pentru o viitoare comanda

 7. Deyutza spune:

  Oh daca e cu monstrii si cu mult suspans atunci trebuie sa o caut si eu

 8. Geo spune:

  Este sigur ca aceasta carte trebuie sa o citesc si eu.

 9. Mikyangel spune:

  Pare genul meu de carte asa ca o trec pe lista de lectura mai ales ca nu am mai citit nimic de aceasta autoare.

 10. Miss Bear spune:

  Desi mi-am propus anul acesta sa citesc mai mult, programul prelungit de la munca mi-a cam pus bete in roate. Mereu sunt in cautare de carti, le trec pe wishlist, si le citesc cand am timp. O sa o scriu si pe aceasta. <3 Multumesc.

 11. Nu stiu daca s-a publicat primul com, spuneam totusi ca nu am citit aceasta carte, momentan am multe carti care asteapta sa fie citite.

 12. Steluta Albu spune:

  Foarte impactant titlul cartii! Multumim pentru recenzie!

 13. N-am citit niciuna din cele doua carti, dar acum m-ai facut curioasa.

 14. Diana Ion spune:

  Ce frumos ai scris, m-ai facut tare curioasa de carte. O trec si eu pe lista, desi am o lista luungaaaa!!!

 15. Iasmina Petcu spune:

  Îmi place recenzia și aș fi curioasă de finalul cărții, sunt curioasă de schimbările pe care, presupun, mai trebuie ea să le facă și ce lecție putem lua de-aici.

 16. Citind recenzia ta cred ca am putut sa-mi fac o idee despre carte. Parte o poveste interesanta chiar daca nu este tocmai pe stilul meu

 17. Oana D. spune:

  Ai citit numai cărți minunate. ❤ Abia aştept să o citesc şi eu, imi place Sara Gruen.

 18. Andraxela spune:

  Eu am vazut filmul ”Apa pentru elefanti” si mi-a placut tare mult! Imi place viziunea acestei autoare, chiar voi cauta si ”La marginea apei” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *