Misterul de la Blackwood – Lois Duncan

Îmi plac cărțile pline de mister. Apreciez și prezența unor stafii, dacă își joacă bine rolul, dacă mă înspăimântă puțin sau măcar îmi oferă acel sentiment de neliniște. Așadar, când am văzut Misterul de la Blackwood la Leda Edge, nu i-am putut rezista.

E prima oară când citesc ceva scris de Lois Duncan. De aceea am fost tare curioasă să aflu câte ceva despre ea. La sfârșitul cărții am găsit suficiente informații ca să îmi astâmpăr curiozitatea. Am aflat că a murit în 2016, că ea credea în existența spiritelor și că a scris o mulțime de cărți de suspans pentru tineri. Printre ele și Știu ce-ai făcut astă-vară – carte ecranizată, care se bucură de un real succes. A scris și un volum de nonficțiune, numit Who Killed My Daughter?, după evenimentul tragic pe care familia a trebuit să îl îndure.

misterul de la blackwood film, carte

Cartea Misterul de la Blackwood se bucură și ea de o ecanizare, pe care mi-am propus să o vizionez. Romanul are puțin sub 200 de pagini. Se citește ușor și repede. Găsim și elemente care ne fac pielea să se înfioare, elemente care oferă puțin suspans. Totuși, în cea mai mare parte, este o poveste ușurică, potrivită pentru relaxare, care nu ne dă deloc bătăi de cap.

Despre Misterul de la Blackwood

Atunci când mama lui Kit se recăsătorește și pleacă în luna de miere, ea este înscrisă la școala lui Madame Durent. Școala aceasta este total neobișnuită, departe de civilizație și în care studiau doar patru fete. Kit a simțit că locul este malefic încă de când a intrat pe poartă, iar faptul că urma să locuiască acolo nu a încântat-o deloc. În cele din urmă, s-a convins că nu putea fi prea rău. Dar, când ea și colegele ei au început să aibă experiențe ciudate, și-a dat seama că nu s-a înșelat. Acum, Kit trebuia să afle ce se întâmplă în acel castel, cine e silueta pe care o zărește în spatele ei și de ce fetele se trezesc mai obosite decât înainte să adoarmă.

Oare ce se întâmplă la școala condusă de Madame Durant? Cine era aceasta? Ce le ascunde fetelor? Dacă sunteți curioși, vă invit să citiți romanul. Misterul de la Blackwood se găsește pe site-ul Editurii Corint, mai exact aici.

You may also like...

23 Responses

 1. Silvia spune:

  Cred că îi interesantă!!!!

 2. Eva Anca spune:

  Mie mi-a placut tare mult, tocmai pentru natura ei parapsihologica. As fi curioasa sa mai citesc si alte carti ale autoarei.

 3. Dobrișan Maria Ancuța spune:

  Mi-a plăcut această carte deși e un pic pe repede înainte. Unele scene dacă ar fi fost detaliate nu doar amintite ar fi făcut din Misterul de la Blackwood o carte wow.

 4. Pare o lectura usurica, dar care mi-ar placea.

 5. Dana spune:

  Îmi place cum sună combinația de suspans cu paranormal,un subiect interesant.

 6. Pare o carte interesanta, n-am citit pana acum nimic cu fantome 😀 Ceea ce ma intereseaza e daca e o carte sau face parte dintr-o trilogie sau serie 😀

 7. Mihaela spune:

  Pare un subiect interesant, plin de mister, exact cum imi place mie asa ca o trec pe lista.

 8. Elena spune:

  cred ca aceste carti sunt mai pe gustul tinerilor. imi amintesc cand imi placea si mie sa citesc asa ceva

 9. Gratiela Vlad spune:

  Interesant subiect. Este tot mai popular in ultima vreme, din cate pot observa. Cum se numeste si de cand este ecranizarea? 🙂

 10. E un roman tare captivant, pe care mi-as dori sa il citesc.

 11. Toaca Petrut spune:

  imi plac cartile misterioase, ma tin in suspans

 12. Iuliana Toaca spune:

  imi place genul acesta de carti

 13. Porumb Beatrice spune:

  O carte foarte interesantă!

 14. Imi plac astfel de carti. Sunt cele care te tin cu sufletul la gura pana la final!

 15. Dumitrache Ancuța spune:

  Îmi place foarte mult cartea, abia aștept să o citesc și eu.

 16. Gabriela Alexandra Andrei spune:

  M-ai făcut curioasa! Pare o lectura ușoară, dar captivanta și cu un subiect interesant!
  Foarte bună recomandare, mai ales pentru zilele mohorâte!

 17. Constanta Hoge spune:

  Am citit si eu aceasta carte si mi-a placut foarte mult.

 18. Rokolla spune:

  Mi se pare o carte interesanta si destul de usurica

 1. 10 martie 2020

  […] și despre adolescenți, în care lucrurile paranormale sunt la ordinea zilei. Recenzia se găsește aici. Cartea o am de la Editura […]

 2. 11 ianuarie 2021

  […] preferat să încep cu romanul și l-am comandat de la Editura Corint, adică de aici. Cum mi s-a părut, vă spun în rândurile de mai […]

 3. 14 martie 2021

  […] de cod: Tura de Daniel O’Malley a apărut în colecția Leda Edge a Editurii Corint și se poate comanda de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *