Top 3- Cele mai triste cărți citite în 2017

 
 
Dramă, dramă, dramă! Suntem înconjurați de multă tristețe, de întâmplări groaznice, lucruri de neînțeles și supărare… Dar, am învățat că întotdeauna există și o parte frumoasă, de cele mai multe ori, este vorba de puterea omului de a-și reveni, de a se pune pe picioare și de a se bucura de lucrurile mărunte, de viață! Când drama din viața reală nu ne ajunge, sau când avem nevoie de „plânsul vindecător”(cum îi zic eu), apelăm la cărți triste, dar minunate. 
 
Mi-au trecut prin mână câteva cărți de genul acesta și am hotărât să vă prezint Top 3- Cele mai triste cărți citite în 2017:
 
1. Cele treisprezece motive. Pe mine m-a marcat cartea aceasta! Nu este ușor să citești despre sinucidere, dar recomand tuturor romanul acesta.
 
 
 
 
 
 
Arsă de vie. O carte-document cutremurătoare, ce te face să plângi de mila aceor femei și să mulțumești cerului pentru ceea ce ești, pentru ceea ce ai…
 
 
 
 
 
 
Când înflorește liliacul. Ne e groază de războaiele ce au distrus atâtea mii de vieți, dar, totuși, poveștile acelor femei și puterea lor, ne fac să ne dorim să le citim durerea. 
 
 
 
 
 
Voi citiți astfel de cărți? Vreau  să primesc câteva sugeștii pentru 2018, în comentarii!

You may also like...

16 Responses

  1. Nu am citit niciuna din cele 3, dar toate sunt pe lista mea.

  2. Geo spune:

    Nu am citit nici una din cărți, deși prima si ultima le am. Sper ca in 2018 sa le vina rândul.

  3. Anca spune:

    Nu am citit prima carte, pe celelalte da. Mie îmi plac romanele triste.

  4. Cornelia spune:

    Citită doar ă treia si imi doresc sa o citesc si pe ă două!Imi plac acest gen de cărți,dar sa aiba si un final acceptabil.

  5. Mie îmi plac astfel de cărți, sunt povești care ar trebui să ne ajute să nu uităm trecutul… Am citit doar „Când înflorește liliacul” de pe lista ta și m-a marcat… Este și în topul celor mai bune cărți citite de mine anul acesta. Pentru „Arsă de vie” am încă nevoie de curaj și cred că și pentru cartea lui Jay Asher, sunt subiecte extrem de sensibile…

  6. Eva Anca spune:

    Cele treisprezece motive am citit-o si eu si mi-a placut tare mult. Am urmarit si serialul, ambele sezoane.

  7. Dana spune:

    Cele 13 motive și când înflorește liliacul, le-am citit, povești cu adevărat triste. Deși cutremurătoare, îmi plac poveștile triste-sunt profunde, transmit emoție, dar și învățăminte și, chiar revelații.

  8. Lamiita Petre spune:

    Iti recomand ” Calaretul de arama”- Paullina Simons

  9. Silvia spune:

    Ai facut o prezentare frumoasă cu aceste povești triste!!!!

  10. Ana Maria Chiperi spune:

    Nu am citit nici una dintre aceste cărți dar chiar aș vrea să le citesc! Îți recomand “Privighetoarea” de Kristin Hannah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *