Bad romance de Heather Demetrios recenzie

Am ales să citesc Bad romance de Heather Demetrios în urma unei provocări. Bineînțeles că am găsit-o pe Libris și a ajuns foarte repede la mine.

Cerul si pamantul, de o tânără domnișoară, frumoasă și deșteaptă, care cade în capcana unei relații abuzive.

Bad romance – Casa ta nu ar trebui să fie locul sigur în care să te întorci oricând?

Grace este o fata inteligentă. Visează să studieze la New York, își petrece mult timp cu echipa de teatru a liceului, are două prietene foarte bune, dar  viața de acasă este un adevărat coșmar. Locuiește cu mama sa, cu soțul acesteia și cu fratele vitreg mai mic. Tatăl vitreg are veșnic un comportament agresiv. Mama nu îl contrazice și ii trasează fiicei sale foarte multe sarcini, indiferent că are timp liber sau nu. Ieșirile cu prietenii, oricum limitate, sunt de multe ori interzise dacă Grace face gafe minore. Ea trece peste fiecare zi cu ajutorul prietenelor și cu gândul că va ajunge să plece de lângă ei.

Cel mai frumos vis i se îndeplinește… păcat că devine cel mai mare coșmar

Grace era îndrăgostită de Gavin. Acesta canta într-o trupă și avea cel mai frumos zâmbet. Cu toate acestea, cei doi nu vorbeau prea des. Lucrurile s-au schimbat când Gavin a fost părăsit de către iubita lui și a încercat să se sinucidă. Grace și-a făcut curaj atunci și i-a trimis un bilet. După ce Gavin s-a întors la școală, cei doi au petrecut tot mai mult timp împreună. Era cel mai dulce și atent iubit. Deși nu era de acord cu modul în care se comportau părinții ei, s-a adaptat cerințelor acestora și era tot timpul acolo pentru ea, când avea nevoie de susținere și înțelegere.

Ce s-a întâmplat cu iubitul perfect?

Treptat, Gavin s-a transformat. Era prea gelos, îi cerea lui Grace să facă diferite lucruri absurde, o șantaja emoțional, o făcea să se simtă vinovată chiar și pentru lucrurile pe care nu le putea controla. Avea momente când ii vorbea urât, iar Grace nu se mai simțea în siguranță alături de el.
Deși conștientiza faptul că Gavin nu se comportă așa cum ar trebui, îi era greu să creadă că era ca tatăl ei vitreg, iar ea se transformă în mama sa.

Consider că orice femeie ar trebui să citească cartea aceasta, dar în special adolescentele. Carte este inspirată din experiența autoarei și se simte acest lucru. V-o recomand cu încredere!

You may also like...

19 Responses

 1. Daniella L spune:

  Abia astept sa o citesc, pare foarte educativă.

 2. anasylvi spune:

  Din pacate, trebuie sa treci si prin experiente mai putin frumoase uneori ca sa inveti sa pretuiesti un om care este intr-adevar valoros. Important este ca aceste lectii sa fie invatate si nu repetate aceleasi greseli. Multumesc pentru recomandare!

 3. Deya spune:

  Cred ca e o caret care m-ar prinde si pe mine. Imi plac genul asta de carti

 4. Abia astept sa ajung si eu la ea.

 5. Din pacate prea multe adolescente cad in plasa unor astfel de oameni. Pare interesanta nu doar pentru adolescente ci chiar pentru femeile adulte.

 6. Luna aceasta sper să ajung și eu la acest roman. Felicitări pentru minunata recenzie! <3

 7. Unique by MM spune:

  Mdaaa. La fel cred și eu: cartea trebuie citită de cât mai multe femei/tinere.Este un subiect foarte spinos, să mă exprim așa.

 8. Imi place cum ai abordat aceasta recenzie si modul aerisit de a povesti. Am si trecut-o pe lista 😀

 9. Abia astept sa ajung sa o citesc, cred ca am facut o alegere buna.

 10. Mi-a placut tare mult cartea asta. M-a si enervat la culme, am fost indignata, dar mi-a placut.

 11. Silvia spune:

  Pare frumoasă!

 12. Dana spune:

  Mi-a plăcut! O carte din care fiecare femeie, indiferent de vârstă poate învăța ceva.

 1. 25 februarie 2019

  […] 1. Bad romance – recenzia aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *