Bohemian Rhapsody – impresii film

Astăzi vă vorbesc tot despe un film muzical, dar și biografic. Unii l-ar putea numi chiar și dramă… Mă refer la Bohemian Rhapsody. Filmul a apărut în noiembrie 2018. Este un film premiat și pe bună dreptate, zic eu.

bohemian rhapsody

Bohemian Rhapsody celebrează legendara trupă Queen și prezintă viața îndrăznețului interpret Freddie Mercury. Luăm parte la toate evenimentele importante ale trupei, la înființarea ei, la crearea unor piese legendare, la decăderea interpretului Freddie Mercury, dar și la momentele de glorie ale trupei Queen.

Bohemian Rhapsody – un film de excepție

Bohemian Rhapsody este un film de excepție, din punctul meu de vedere. Un film în care este surprinsă o parte din istoria muzicală și pe care l-am urmărit cu mult interes. M-am bucurat de muzica bună, am fost și indignată de modul lui Freddie de a fi, m-am mirat de deciziile luate și m-am bucurat de revenirea sa. Recunosc că nu am urmărit „fenomenul Queen”, deși le ascut muzica de foarte mulți ani… poate de aceea mi-am și dorit atât de mult să văd filmul. Bine, știam că Freddie a avut și carieră solo, dar cam atât. Haideți să vă spun câte ceva și despre film:

Freddie Mercury s-a născut într-o familie din India, dar nu era deloc mândru de acest lucru. De aceea și-a și schimbat numele și la un moment dat a spus că familia lui a murit. Nu se înțelegea cu tatăl său, nu era deloc mulțumit de condiția lui, știa că poate mai mult și datorită acestei dorințe a dus trupa pe culmile cele mai înalte ale celebrității.

Deși inițial plănuise să arate câteva versuri trupei pe care o urmărea, Freddie li s-a alăturat când trupa a rămas fără solist. După un timp, băieții au făcut tot ce au putut să intre intr-un studio și să înregistreze. Acolo i-a auzit cineva din industria muzicii și drumul lor spre succes a fost deschis. Atunci când trupa a cerut ca Bohemian Rhapsody să apară ca single pe radio, s-au lovit de refuzuri. Freddie era un om cu caracter, un bărbat hotărât și a ales să plece din cauza refuzului primit. Cum s-au descurcat? Cum a reușit trupa să ajungă una dintre cele mai cunoscute?

Decăderea lui Freddie a apărut odată cu conștientizarea orientării sale sexuale. Drogurile și petrecerile necontrolate au venit la pachet. Dar nu vă mai spun nimic, vă las pe voi să descoperiți viața legendei Freddie Mercury.

You may also like...

30 Responses

  1. Angela Tudose spune:

    Deși nu-mi face o deosebită plăcere să spun asta, totuși o s-o fac. Pentru mine, filmul a fost o dezamăgire. Nu actorul. Rami Malek a fost din punctul meu de vedere excepțional. Și a multor altora, drept urmare a luat un Oscar pentru rol. De ce spun că a fost dezamăgitor? E o poveste luuungă și complexă. Iubitul meu e unul dintre cei mai mari fani Freddie Mercury, probabil c-am devenit și eu. Deși… la câtă muzică de-a lui am fost nevoită să ascult…uneori simt că-i urăsc muzica. Dar îmi place! Ei, am văzut probabil toate video-urile de pe YouTube cu Freddie și Queen. Nu doar videoclipurile melodiilor, ci și cele din spatele scenei. Pentru mine, omul ăsta a fost fabulos! Lăsând orientarea lui sexuală și deprinderile nu tocmai normale. Fiecare din noi avem bubele noastre… Până să apară filmul, nici nu știam de existența lui, am căutat pe internet tot felul de documentare despre el. Știam deja aproape tot despre Freddie. Desigur, cam ce ni s-a lăsat nou să vedem, sau ni s-au băgat în ochi. Clar au fost mult mai multe. Și când am auzit că se face un film, am așteptat cu nerăbdare să-l văd. Citisem tot felul de păreri, pro și contra filmului. Clar, cele mai multe erau waw, oamenii erau entuziasmați maxim.
    Bun! L-am văzut și ce să vezi…. a fost pentru mine un fâs. Era trecut de jumătatea acțiunii și-mi spuneam: și când începe filmul???
    Te rog, nu mă înțelege greșit! Nu vreau să spun că filmul nu-i bun… nu-s în măsură eu să susțin asta. Doar că pe mine nu m-a impresionat. Deși.. îmi doream cu ardoare să fie așa.
    Uite, dacă vrei, vizionează video-ul acesta!
    https://www.youtube.com/watch?v=_xipkQboBAE&feature=share&fbclid=IwAR3fvvqgUYtHEG_fsVFaNFeIGXs-r39tii_IDwdUvwOwmDzDVaYAW-7wBvQ

    Aaa și o mică completare. Freddie a fost născut în Zanzibar 🙂

    • De multe ori atunci când avem așteptări suntem dezamăgiți. Nu a fost cazul meu… Cum am și spus în articol, eu nu știam multe lucruri despre ei și am savurat filmul. 🙂

    • De acord cu tine. Ar fi fost mult mai multe de spus despre Freddie Mercury, dar îți dai seama că nu puteau fi toate puse în 2,5h de film.
      Pe mine m-au fascinat filmul. Pe toată durata filmului am avut piele de găină, la final, când au redat concertul Life Aud, îmi venea să cânt odată cu el.
      Cu ce nu am fost de acord: cu nerespectarea anilor în care s-au desfășurat anumite evenimente. Asta nu trebuia modificata.
      Într-un film se mai modifica unele chestii, nu poate fi respectată 100% realitatea, se mai romanteaza tocmai pentru imoresionare, dar anii nu incurabile cu nimic.
      As revedea filmul de un milion de ori cu aceeași plăcere și l-aș trai la fel de intens.
      Pentru mine Bohemian Raosody este un film care se produce odată la 100 de ani.

  2. Dana spune:

    Cunosc câteva dintre piesele lui Queen și câte ceva despre viața lui Freddie Mercury, însă de film acum aud. O să îl vizionez si revin cu impresii.

  3. Eva Anca spune:

    Nu am văzut filmul, dar trebuie să îl văd și eu.

  4. Oana M spune:

    Am văzut filmul. Mie mi-a plăcut super mult și ador muzica formației. Ascultam si înainte, însă acum știu mai multe dintre piesele lor si istoria lor. Mi-a plăcut si ca am aflat atat de multe despre Queen și traseul lor.

  5. Almona spune:

    Queen a fost formația mea preferată în anii ’80. Era atât de greu să găsești un disc de vinyl… N-am văzut filmul, dar îl pun pe listă.

  6. Georgiana spune:

    Am vazut filmul de 3 ori pana acum. Prea multe despre Freddie sau Queen nu stiam, dar filmul mi-a placut la nebunie. Totusi, trebuie sa recunosc ca initial nici nu am vrut sa merg la cinema sa il vad, dar as fi regretat daca nu as fi mers Ulterior, l-am mai vazut de doua ori

  7. Mirela Coman spune:

    Mi-a placut mult filmul. Am urmarit viata lor si ma gandeam in acelasi timp la viata mea din acele timpuri. Cred ca asta s-a intamplat multora. Ascultam muzica la Costinesti si imi aduceam aminte de acei ani. Am ajuns acasa si de atunci ascult iar muzica lor. Vreau sa il mai vad.

  8. Mirela-Carmen spune:

    Inca nu am vazut filmul. Adolescenta mi-am petrecut-o, printre altele, pe ritm de Queen, deci pentru mine, Fredy Mercury are o cu totul alta semnificatie decat o poveste de film 🙂 , dar, probabil ca il voi vedea si eu. Multumesc pentru recomandare.

  9. Carmen Bart spune:

    Iubesc muzica lor si vocea lui Fredy in special. Nu pot sa ratez filmul. Pentru ca starneste atatea comentarii, insemna ca nu te poate lasa indiferent

  10. Un film pe care îmi doresc foarte tare să îl văd și eu. Numai lucruri bune am auzit despre el.

  11. Nici pe asta nu l-am vazut. :)) Am multe de recuperat.

  12. Anca spune:

    Nu am auzit de acest film, dar imi place din ce ai descris..

  13. Silvia spune:

    Cu siguranță o să văd filmul

  14. anasylvi spune:

    Mie mi-a placut mult filmul. Mi-a placut intotdeauna muzica lor, fara a fi fan inrait.

  1. 9 martie 2019

    […] ultima vreme m–am uitat doar la filme muzicale sau la serialele mele comice, despre care vă voi vorbi curând. Pentru că îmi plac thrillerele […]

  2. 30 octombrie 2019

    […] din spatele melodiilor care au fost mereu pe fundal în adolescența noastră. La fel ca și în Bohemian Rhapsody, în It’s so easy… și alte minciuni putem observa lupta cu alcoolul și drogurile, pe care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *