Eu și Dieta Rina

Încă de dimineață m-am tot gândit despre ce să vă mai vorbesc astăzi. Oare ce subiect interesant nu am mai atins, oare ce v-ar plăcea să citiți la început de săptămână… Ideea mi-a venit acum, cu laptop-ul deschis în față. Mai exact, astăzi vă voi spune cum am slăbit 6,5 kg în 5 săptămâni și în ce constă Dieta Rina.

Mereu am fost mai plinuță, uneori chiar grasă, dar niciodată nu am fost cu adevărat deranjată de acest lucru. Mi-am asumat mereu kilogramele, mesele la fast food și ciocolata savurată în miez de noapte. Nici acum nu pot să zic că m-au deranjat cu adevărat kilogramele mele, dar pur și simplu am vrut să văd dacă pot. Această idee mi-a încolțit în minte atunci când am auzit de la o prietenă de dieta Rina. Ea a slăbit ținând-o și cumva m-a ambiționat și pe mine. 🙂

Ei, bine, am început-o acum aproximativ 5 săptămâni și chiar dacă din când în când am mai încălcat principiile, cântarul arată cu 6,5 kg mai puțin. Sincer, acum nici măcar nu mi se pare greu de ținut, așadar, voi continua și vă voi ține la curent cu evoluția mea.

Dieta Rina păreri sincere

Pe Facebook sunt grupuri dedicate acestei diete, unde persoanele care țin se pot inspira din meniurile celorlalți colegi de suferință, pot pune întrebări atunci când au nelămuriri și își pot descărca cartea Rina sau tabelele după care trebuie să se ghideze. Tot acolo se găsește și lista alimentelor permise și cantitățile permise. Eu, una, recunosc că nu mă iau după cantități. Mereu am grijă ca farfuriile mele să fie normale, iar la cină să consum mai puțin din alimentul principal ales. Chiar nu am vrut să încep să cântăresc un cartof sau o chiftea.

Adevărul e că atunci când am început documentarea, multe lucruri m-au cam speriat. Apoi, făcând săpături mai adânci, prin experiențele altor persoane, am aflat că rezultatele apar și dacă mănânc 60 de grame de pâine în loc de 40 sau alte asemenea. Cel mai tare m-a speriat ideea de a bea cafeaua fără zahăr și lapte. Aceasta este o plăcere la care chiar nu vreau să renunț. Și da, în aceste 5 săptămâni am băut 1-2 cafele pe zi, cu zahăr și lapte, contrar indicațiilor. Nu spun că e bine, nu spun să faceți la fel. Eu pur și simplu mi-am asumat acest lucru.

Probabil dacă aș fi respectat în tocmai toate indicațiile, aș fi slăbit mai mult, dar cum nu m-am îngrășat atât în doar o lună, nu am pretenția să slăbesc atât de rapid.

Despre dieta Rina

Deși la prima vedere pare a fi o dietă complicată, nu este deloc așa. Dieta Rina este o dietă disociată pe zile. Așadar, grupele de alimente sunt împărțite în 5. Alimentele vor fi consumate în aceeași ordine, 4 zile consecutiv (PACV). În prima zi se vor consuma proteine (P), în a doua zi consumăm alimente bogate în amidon (A), în a treia zi consumăm carbohidrați (C), iar în a patra zi vitamine (V). Cea de-a cincea grupă este grupa alimentelor permise zilnic. Acestea pot fi consumate zilnic, lângă alimentul de bază ales.

În grupa alimentelor permise zilnic avem ciuperci, varză, morcov, ceapă, brocoli, conopidă, roșii, castraveți și alte legume, pe care le puteți găsi în tabelele despre care vă vorbeam mai sus.

În ziua de proteine (P) se poate consuma orice tip de carne, ouă sau lactate. Lângă alimentul principal ales, putem pune orice dorim din grupa alimentelor permise zilnic.

În ziua de amidon (A) se poate consuma orice aliment bogat în amidon. Este ziua mea preferată, deoarece pot consuma cartofi, fasole, orez, păstăi, porumb și nu numai. Partea bună la această zi este că la prânz putem combina 2 alimente bogate în amidon. Bineînțeles, și aici se pot adăuga legume permise zilnic.

În ziua de carbohidrați (C) – hmmmm, poate că asta e preferata mea? – se pot consuma paste combinate cu alimentele permise zilnic, o cantitate mai mare de pâine, grisine, biscuiți, etc. În plus, la cină se poate consuma în loc de felul principal, desert. În această zi, seara, se impune și 40 gr de ciocolată neagră cu minim 75% cacao.

În ziua de vitamine (V) se consumă doar fructe sau legume fără sare și ulei + nuci, migdale sau alte semințe. Bineînțeles, cu cele din urmă nu se exagerează, fiind o cantitate maximă permisă. Mie nu prea îmi plac, așadar, sigur nu o depășesc. Aceasta mi se pare cea mai grea zi, deși pot mânca din două în două ore. Nu pot să zic că sunt mare fan fructe și de aceea mi-e puțin mai greu.

Ce trebuie să știi despre această dietă:

 • micul dejun este mereu format din fructe și legume, fără sare sau ulei + semințe, fistic sau orice vă place din această categorie. Le puteți mânca din două în două ore, până la 12:00. Între ultima masă de fructe și prânz trebuie să treacă minim 2 ore
 • între prânz și cină, cină și mic dejun, nu se mănâncă nimic
 • alimentul ales la prânz trebuie consumat și la cină, chiar dacă e gătit altfel
 • la prânz se poate consuma și supă făcută din alimentele permise zilnic, dar și puțină pâine
 • exceptând în ziua de vitamine, se poate consuma o lingură de grăsime la prânz: ulei, unt, smântână
 • după ce se încheie cele 90 de zile, trebuie urmată o menținere
 • există aplicații care pot ține evidența zilelor, a alimentelor permise și a cantităților pentru tine

Dieta Rina – rețete

Mai jos vă las câteva link-uri care duc spre rețete care pot fi consumate în aceste 90 de zile de dietă. În viitor, voi încerca să adaug cât mai multe.

You may also like...

14 Responses

 1. Lorena Anamaria Zamfir spune:

  Mulțumim pentru recomandare.
  Sincera sa fiu nu stiu daca as putea tine o dietă, dar cred că se merită.
  Felicitări pentru kilogramele pierdute!

 2. Dana spune:

  Da, este o dieta care să rezultate din ce am auzit. Deși nu e chiar ușor, cu voința se poate. Felicitări pentru rezultate și succes mai departe!

 3. Simona Banica spune:

  Bravo si eu vreau sa tin dieta!

 4. anasylvi spune:

  Am mai vazut retete din dieta aceasta si nu suna rau. Daca tu te simti bine cu ea, mult succes in continuare. E dieta aceea de 90 de zile, parca?

 5. Eva Anca spune:

  Interesanta dieta Rina. Am mai vazut pomenit despre ea, dar nu m-a interesat. Felicitari ca o tii si succes!

 6. Chiar se vad rezultatele! Ai slabit foarte mult. <3

 7. Nikolay spune:

  Bună ziua, cred că va fi util să adăugați informații despre aplicația mobilă pentru dietă – https://90daydiet.org/ro/aplicatia-mobila/

 1. 12 august 2020

  […] unui sos. Așadar, prepar rapid un sos de roșii și rezolv problema. De când am început să țin dieta despre care v-am vorbit de curând, le-am mâncat doar așa, cu sos de roșii, deoarece combinația […]

 2. 31 august 2020

  […] când am început să țin această dietă. După a treia săptămână v-am povestit în articolul acesta primele păreri și v-am prezentat principiile după care se ghidează […]

 3. 17 septembrie 2020

  […] mă auzi niciodată zicând că astăzi nu am chef de ciuperci. Atunci când m-am intereasat despre Dieta Rina, faptul că am văzut că ciupercile sunt permise zilnic, a fost un factor care a înclinat mult […]

 4. 16 octombrie 2020

  […] de gogoși. Am ales să fac gogoși la cuptor, așa cum am tot făcut de când am hotărât să dau câteva kilograme jos. Alor mei le plac la fel de mut ca și cele prăjite în ulei, așadar, nu am niciun motiv să mă […]

 5. 27 aprilie 2021

  […] Au ieșit foarte bune. Am mâncat cu toții și ne-au mai rămas câteva și pe astăzi. Așadar, m-am gândit să vă spun și vouă cum le-am făcut. Dar înainte de toate, vă mai spun că sunt și prietenoase cu silueta,, dacă sunt consumate în cantitatea potrivită, încadrându-se perfect la ziua de carbo din dieta Rina. […]

 6. 25 mai 2021

  […] Nu puteam înțelege de ce ar alege cineva așa ceva . Dar, în perioada în care am ținut Rina mi-am făcut curaj să încerc și variante de pizza fără carne sau brânză și surprinzător, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *