Cealaltă Regină – Allex Trușcă

Știți că fantasy-ul nu este în topul preferințelor mele, dar și că uneori simt nevoia să trec în lumea aceasta fantastică. Luna aceasta mi-am luat „doza” de la Cealaltă regină a lui Allex Trușcă. Citisem deja Nebunul Alb cu mult timp în urmă și încă de pe atunci mi-am dorit să aflu cine este Doamna în negru și ce se va întâmpla cu Erin. Dacă mi-ați citit recenzia, știți deja că mi-a plăcut Nebunul Alb. Totuși, Cealaltă regină mi-a plăcut și mai mult. Am găsit același umor specific lui Allex, același stil de scriere, dar mult mai lucrat, dacă pot să îi spun așa. Autorul a evoluat foarte mult și îl felicit!

cealalta regina

Erin și fostul necromant au fost ținuți captivi și torturați, de către Doamna în Negru, timp de 100 de ani. Timp în care a fost căutat de către tovarășii lui de pe pământ. Doamna în Negru era o ființă malefică care dorea să se răzbune pe Creator, dar și pe vrăjitoarea Maya. De aceea face o alianță cu Stăpânul Întunericului. Pentru a-și atinge scopul, are un plan elaborat. Pentru început își trimite slujitoarele malefice și seducătoare, să destrame prietenii, să dezbine și să sădească sămânța războiului. Tot ca parte din plan, îi eliberează pe Erin și pe fostul necromant, care își spunea acum, într-un mod surprinzător, Hel 🙂 . Odată ajunși pe Pâmănt, Erin îl ucide, iar acesta învie. Și asta de vreo două ori, amuzându-mă copios.

-Ce vrei măi, blestematule? De ce nu mori odată? Spune-mi repede ce vrei, înainte să îți mai trag un buștean în cap! Sau, mai bine, să sap o groapă adâncă și să te arunc în ea, pun cât pământ pot peste tine și te las să învii și să mori cât vrei tu.

„Răzbunarea atrage după sine răzbunare” – Erasmus

În cele din urmă, cei doi au hotărât că au același scop – răzbunarea – și că vor fi aliați. La urma urmei, au trudit împreună 100 de ani. Ajunși la Cavalerii Sfârșitului – cavaleri care se ocupau cu uciderea demonilor, îngerul Aelyus i-a simțit prezența lui Erin și și-a făcut apariția. După o întâlnire emoționantă, Aelyus îi face o favoare și îi permite să își vadă vechii prieteni în trupurile în care sunt acum. Deși este impulsionat de motive greșite (răzbunarea), Erin acceptă să ia parte la lupta ce va urma. Dacă alianțele făcute vor fi utile și dacă reușește binele să învingă, vă las pe voi să aflați!

Spuneam mai sus că această carte este continuarea romanului de debut al autorului, Nebunul Alb. Cu toate acestea, cărțile se pot citi și separat. Nicio secundă nu am simțit nevoia să îmi caut recenzia făcută cu 2-3 ani în urmă, pentru a-mi aminti mai bine subiectul. Așadar, dacă te tentează Cealaltă Regină, dar nu ai citit Nebunul alb, nu îți face probleme.

Cealaltă regină se găsește pe site-ul librăriei Delfin, dar și pe site-ul Editurii Pavcon la un preț bun! Din punctul meu de vedere, iubitorii genului nu ar trebui să rateze cărțile lui Allex Trușcă! Cealaltă regină are și un book trailer foarte reușit și vă invit să îl vizionți:

You may also like...

12 Responses

 1. Dana spune:

  Desi nu m-a prins nicicum genul fantasy pana in prezent, i-as acorda o sansa… Poate chiar cu aceasta carte, ai prezentat-o tare convingator!

 2. Eva Anca spune:

  Recenzia ta suna tare bine! Daca zici ca e mai bun volumul asta decat primul, parca as citi si eu.

 3. anasylvi spune:

  O recenzie frumoasa, Adriana! Genul fantasy e foarte complex. Felicitari!

 4. Încă nu am citit „Nebunul alb”, dar sper să ajung curând la el, mai ales că a apărut și volumul 2. Eu iubesc fantasy-ul, mi se pare un gen extraordinar de ofertant. Felicitări pentru recenzia minunată și tentantă! <3

 5. Catalina Coman spune:

  Abia astept sa o citesc si eu. Daca e zici ca e chiar mai buna decat Nebunul alb, abia astept.

 6. Silvia spune:

  O prezentare frumoasă!!!

 7. Laura spune:

  Nebunul alb il am. Deci, pot sa-l citesc daca este si volumul 2. Urmează si al treilea? Felicitări

 1. 20 aprilie 2019

  […] Vezi aici recenzia volumului […]

 2. 14 mai 2019

  […] De fiecare dată când am avut puțin timp liber, dar nu suficient cât să mă afund într-un roman, am apelat la poeziile din Buchet de episoade. Dacă sunteți iubitori de poezie, vă invit să le […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *