Institutul de Stephen King

Nu știu cum se face, dar de o perioadă interesul meu pentru cărțile lui King este tot mai mare. Faptul că pe Libris.ro le găsesc la prețuri bune, mă face să le colecționez. Fac ce fac și adaug câte o carte semnată de el în coș. Așa s-a întâmplat și cu Institutul de Stephen King, iar luna trecută a ajuns la mine.

Institutul era pe lista mea de dorințe încă de când a apărut, iar zilele acestea am reușit să o citesc. Să o devorez, aș putea spune… Chiar dacă are peste 620 de pagini, am terminat-o în câteva reprize de citit.

Institutul de Stephen King este o poveste înspăimântătoare, pentru orice părinte. Ideea că propriul copil poate fi răpit din patul său, din camera sa, este un gând care ne îngrozește. Dacă ne gândim ce i se poate întâmpla după răpire, deja imaginația noastră poate transforma această idee în cel mai horror lucru posibil. Autorul, în Institutul, pune temerile părinților pe hârtie. Nu apelează la demoni sau monștri clasici. Monștrii umani sunt uneltele autorului în acest roman și sunt mult mai de temut. Și în acest roman, eroii sunt copiii, iar lupta lor cu răul ne ține cu sufletul la gură.

Institutul de Stephen King recenzie

Institutul de Stephen King –

Tim este un polițist care a fost concediat din cauza comportamentului său. Supărat și dornic de altceva, hotărăște să schimbe orașul, să încerce altceva. Pe parcursul călătoriei sale, oprește în diferite locuri și trage de timp cât de mult. Așadar, când ajunge într-un orășel mic, care nici pe hartă nu era trecut, află că se caută personal pentru patrula de noapte. Tim hotărăște să rămână acolo. DuPray era un orășel amărât, cu puțin locuitori și nu foarte multă acțiune.

În paralel, Stephen King ni-l prezintă pe Luke – un băiețel de numai 12 ani, care este răpit din propriul pat, în timp ce părinții îi sunt uciși. Luke nu era un băiat obișnuit. Pe lângă faptul că era foarte, foarte deștept, putea face unele obiecte să se miște. Atunci când se trezește în Institut, Luke află că puterea lui neobișnuită l-a adus acolo.

În Institut, Luke cunoaște și alți copii neobișnuiți și este repede pus la curent cu ceea ce i se va întâmpla acolo. Faptul că se vor face teste pe el, îl înspăimântă pe băiat, dar oricâte a aflat despre locul acela, nimic nu l-a pregătit pentru ceea ce a trebuit de fapt să îndure acolo. De-a lungul șederii lui, gândul că ar trebui să evadeze s-a născut în mintea sa sclipitoare. Dar oare ar fi posibil așa ceva? Ce l-a făcut pe Luke să spere la un astfel de final? Când li se vor intersecta drumurile lui Tim și Luke, dar mai ales în ce mod? Nu vă rămâne decât să citiți romanul și să aflați!

You may also like...

18 Responses

 1. Dana spune:

  Suna tare interesant! Mi-ar pacea, de mult nu am citit o carte de a autorului.

 2. Eva Anca spune:

  Cred ca ar fi o carte pe gustul meu. Multumesc pentru recomandare!

 3. Claudia L Chivu spune:

  O carte frumoasă! Chiar sunt curioasă cum este finalul! Trebuie să o citesc si eu curând!

 4. Oana spune:

  Imi place si mie cum scrie Stephen King, multumim pentru prezentare.

 5. Eu nu prea am citit carti de la Stephen King. Singura pe care o am in biblioteca si mi-a placut este Carrie. Daca as mai prinde pe mana probabil le-as citi cu acelasi interes. Este un autor emblematic

 6. Silvia spune:

  Ai fost foarte convingătoare!!!!

 7. Diana Timofte spune:

  Pare tare interesanta cartea ! O sa ii dau si eu o sansa

 8. Simona Banica spune:

  Recenzia ma face sa cumpar cartea!

 9. Imi place mult Stephen King, desi prefer scrierile sale de la maturitate, si mai putin pe cele de la inceputuri, care mi se par foarte ciudate si alambicate ca subiect si actiune.

 10. Iubesc toate cărțile scrise de acest autor.

 11. Simona spune:

  Ce interesanta pare cartea! Inca din liceu zic ca voi citi ceva de Stephen King si am tot amanat momentul, ups! Sper sa citesc Institutul. ^_^

 12. Mirela Marin spune:

  Cred că mi-ar plăcea să citesc cartea Institutul a lui Stephen King. Îmi plac astfel de subiecte, sigur găsesc lucruri pe care nu le știu.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 13. Am tot văzut recomandate cărți de la acest autor. Trebuie sa arunc și eu o privire peste ele poate ma atrage ceva.

 14. Gabriela spune:

  Cat de interesant este subiectul. O voi căuta si eu, chiar pare o carte pe care o savurezi.

 15. Imi plac tare mult cartile lui si chiar imi doresc sa pun mana si pe aceasta carte. Cred ca este foarte potrivita stilului meu

 16. Pfui! Eu n-as putea sa citesc genul acesta de carti…ma impresioneaza cand cei mici raman singuri si imi da o stare aiurea de spirit.

 1. 1 septembrie 2020

  […] Institutul de Stephen King. M-am bucurat mult când am văzut Institutul la reducere pe Libris. L-am comandat și nu l-am lăsat să mă aștepte prea mult în bibliotecă. Este un roman interesant, captivant și palpitant. Mai multe informații despre el puteți citi aici. […]

 2. 3 septembrie 2020

  […] De la Libris.ro am primit Institutul. Un roman de Stephen King foarte reușit, după părerea mea, de aceea i-am și oferit titlul de CARTEA LUNII. Recenzia o găsiți aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *