Moața, Creața și Grasu’ la bal – Sidonia Drăgușanu

Zilele acestea am mai citit o carte semnată de Sidonia Drăgușanu și așa mi-am adus aminte de cartea cu povești pentru copii, de care am uitat să vă vorbesc. Moața, Creața și Grasu’ la bal a sosit împreună cu Jurnalul Aurorei Serafim, despre care v-am vorbit deja aici.

carte copii

După cum spuneam, Moața, Creața și Grasu’ la bal este o carte cu povești pentru copii, semnată de Sidonia Drăgușanu. Cartea conține 17 povești pentru copii, printre care și Moața, Creața și Grasu’ la bal – povestea care dă și numele cărții.

Moața, Creața și Grasu’ la bal – carte pentru copii, semnată de Sidonia Drăgușanu

Mi-a plăcut cartea încă de când a sosit. A făcut o impresie plăcută prin coperta caronată și frumos colorată, prin formatul mare ( 20×25) și prin paginile lucioase. Fontul folosit în interior este potrivit, nici prea mare, dar nici mic să îngreuneze lectura.

Cartea atrage în primul rând prin coperta frumoasă. Toate cele 17 povești din carte sunt înfrumusețate cu ilustrații deosebite, create de Doina Botez. Poveștile sunt destul de scurte, lucru care i-a plăcut Maiei. Ea a început să prefere poveștile scurtuțe, la care le poate afla finalul în aceeași zi. Cea mai lungă poveste are 14 pagini ( Moața, Creața și Grasu’ la bal), iar cea mai scurtă 4 ( Adevăratul sau neadevăratul Moș Crăciun).

Titlurile alese de autoare sunt inedite, atrăgătoare și stârnesc curiozitatea. Cele mai interesante mi s-au părut: Florile vieții, A dispărut un pitic și Jocul „De-a ce ar fi”. Maiei i-a plăcut mult Cea mai frumoasă amintire a unor pantofi de lac, a unui frac și a unei căciuli. O altă poveste din această carte pe care a citit-o a fost Țara în care părinții se duc la școală. Faptul că băiețelul din poveste nu a vrut să meargă la școală și a ajuns să muncească din greu de dimineață până seară, nu prea i-a păcut și a simțit nevoia să se asigure că este pură ficțiune.

Citind poveștile din Moața, Creața și Grasu’ la bal de Sidonia Drăgușanu, copilul va învăța cât de important este să devină un om bun și să nu renunțe ușor atunci când își propune ceva. Să cerceteze, nu să creadă orice i se spune. Să aprecieze omul din spatele înfățișării, deoarece aparențele pot înșela.

Moața, Creața și Grasu’ la bal se poate cumpăra de aici.

You may also like...

12 Responses

 1. Dana spune:

  Pare o carte foarte intersantă şi utilă pentru copii. Spor, Maiei, în continuare!

 2. Eva Anca spune:

  Prezentarea ta este minunata, asa ca m-ai convins sa trec cartea in wishlist. O sa o cumpar pentru Denisa, cat de curand. Multumesc pentru recomandare!

 3. Laura spune:

  Zilele acestea m-am gândit la carti cu povesti. Aceasta carte pare uimitoare! Multumesc de recomandare!

 4. Silvia spune:

  Spor la citit!!!

 5. O prezentare minunată, felicitări! <3

 1. 1 aprilie 2019

  […] curiozitatea și mi-am dorit să descopăr și această autoare. Maia a citit poveștile din Moața, Creața și Grasu’ la bal și s-a declarat încântată. Eu am citit prima dată Jurnalul Aurorei Serafim și mi-a plăcut […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *