How I read books (Cum citesc cărțile) booktag

Pentru acest booktag trebuie să îi mulțumesc Oanei de la Crâmpeie de suflet! Întrebările mi s-au părut tare interesante și am acceptat să răspund și eu. Vă invit să vedeți ce a ieșit!

new books

Cum afli despre noi lecturi interesante?

De obicei aflu despre noile traduceri din comunicatele de presă distribuite de edituri. Cât despre cărțile autorilor români, îi urmăresc pe rețelele de socializare sau văd postările altor bloggeri care îi urmăresc și aflu de acolo ce noutăți se vor mai publica.

Cum ai ajuns să citești?

Prin puterea exemplului. Când eram mică îl vedeam pe unul dintre frații mei citind, dar și pe mama.

Cum s-a schimbat gustul în materie de lectură pe măsură ce au trecut anii?

Întotdeauna am citit aproape orice. Evit cărțile în care se filozofează foarte mult, în rest citesc orice, în funcție de dispoziție. Am și genuri preferate și le-am avut mereu, dar nu mă limitez la ele.

Cât de des cumperi cărți?

În ultima perioadă nu mai cumpăr, decât dacă îmi doresc ceva foarte, foarte mult. Am ajuns, datorită blogului, să am diferite colaborări cu edituri sau librării online, care îmi trimit o parte din noile apariții. Mai am și prietene foarte bune care îmi oferă în dar cărți. Deci mă abțin și nu mai cumpăr. În anii trecuți, cumpăram de fiecare dată când erau reduceri mari. De aceea, acum, câteva sute stau neatinse pe raft.

Cum ai ajuns să faci Booktubing (Bookblogging)?

Nu prea aveam în jurul meu persoane dispuse să mă asculte vorbind prea mult despre cărți, așadar, mi s-a părut ideea salvatoare. Tot în același scop am format și grupul de lectură, Prefață de carte și Porția de citit, pe care acum Îl împart cu draga mea prietenă de la Lifestyle by Cata și bineînțeles, Porția de citit.

Cum reacționezi când nu îți place sfârșitul unei cărți?

Încerc să înțeleg de ce a fost gândit așa. După ce reușesc, chiar dacă nu îmi place, îl respect și ofer cărții creditul meritat.

Cât de des arunci o privire la finalul unei cărți să vezi dacă e fericit?

Niciodată! Nu țin neapărat ca finalul unei cărți să fie fericit.

Cui îi dai tag-ul?

Îl pasez fetelor de la Literatura pe tocuri.

You may also like...

9 Responses

  1. Dana spune:

    Place, place, place!

  2. Eva Anca spune:

    Foarte fain tag-ul. Imi plac si intrebarile si raspunsurile tale.

  3. anasylvi spune:

    Ma bucur ca ai raspuns la acest tag, care mi-a placut si mie foarte mult!

  4. Silvia spune:

    Îmi plac întrebările tale.

  5. Antonia Radoi spune:

    Super articol!

  1. 24 aprilie 2019

    […] iar un booktag – Cum citesc cărțile a fost binevenit zilele acestea. Adriana de la Totdespre.ro ne-a provocat să răspundem la câteva întrebări, să scriem despre cărți, să împărtășim […]

  2. 10 ianuarie 2020

    […] la mine pe blog? Păi, zilele trecute am primit o leapșă puțin mai diferită, de la Oana – Crâmpeie de suflet. Regulile acestei lepșe […]

  3. 20 octombrie 2022

    […] anul acesta de Black Friday, vreau să îmi comand niște cărți, dacă vor avea reduceri substanțiale. Dar nu numai. Vreau și niște lucruri pentru casă. Mă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *