Cărți și caiete cu activități pentru copii de la Editura Dorința

De-a lungul timpului, i-am tot luat Maiei diferite caiete de activități, deci chiar am cu ce compara caietelele de activități de la Editura Dorința. Îmi plac tare activitățile propuse de această editură și mi-am zis să vă vorbesc și vouă despre ele.

activitati pentrucopii

Caietele Învăț să scriu ies în evidență prin modul frumos în care sunt editate. Nu există spații libere, toată pagina fiind folosită cu un scop. Copilul va fi ajutat de liniile punctate și va învăța să scrie litere sau cifre și să facă diferite forme (inimă, pătrat, floricele, rachetă, dreptunghi și altele). Pentru grupa pregătitoare și pentru clasa 0 sunt mai mult decât potrivite. În caietul de litere, la sfârșit, copiii vor găsi un joculeț și o zână care le promite îndeplinirea unei dorințe, după completarea unei scrisori. Aici e nevoie de părinți să ghideze dorința copilului spre ceva realizabil.

Abecedar 5+ se adresează copiilor de la 5 ani în sus sau celor care se grăbesc puțin, cum a fost cazul Maiei. Cu acest Abecedar, copiii vor învăța literele, într-un mod plăcut și ușor. Fiecărei litere (A,a) îi sunt dedicate două pagini. Pe aceste pagini, vor găsi o imagine cu un animal sau obiect care conține litera respectivă, vor găsi cuvinte care conțin acea literă, un text simplu sau o poezie, un rând unde copiii vor exersa scrierea literei respective și câteva activități de genul completează cu litera corectă și colorează.

Caiete și fișe cu activități, pentru copii inteligenți

Mapele de activități conțin fișe de lucru pentru copii (între 32 și 64 de fișe, depinde de mapă). Copiii vor decupa, lipi, colora, vor crea diferite obiecte, vor identifica plante sau alte lucruri la fel de interesante și noi pentru ei. Vor găsi poezioare simple și drăguțe sau vor avea ocazia să afle lucruri noi despre mediul înconjurător. Cred că v-ați dat deja seama că sunt de acord cu activitățile practice pentru copii și consider că și acestea sunt foarte potrivite.

Caietul de matematică pentru 6+ este destul de complex. Conține tot felul de exerciții diferie, care vor ajuta copilul să aprofundeze ceea ce a învățat, într-un mod plăcut. În acest caiet veți găsi probleme logice, exerciții de dictare grafică, calcule și tot felul de activități interesante.

Marea carte de colorat fructe și legume este grozavă. Orice copil o va întrăgi, cu siguranță. Fiecare pagină este frumos colorată, iar fructele și legumele sunt schițate într-un mod amuzant, atractiv pentru copiii mici. Pe fiecare pagină există și denumirea fructului sau a legumei, în trei limbi.

Din punctul meu de vedere, caietele de activități de la Editura Dorința sunt potrivite pentru copiii noștri. Sunt calitative și au prețuri de bun simț. Dacă nu mă credeți, vă invit să aruncați un ochi pe site.

You may also like...

23 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Ce frumoase par! Să vă bucurați de ele!

 2. anasylvi spune:

  Foarte frumoase materialele, spor la lucru! <3

 3. Angela Tudose spune:

  Foarte utile informațiile și sunt convinsă că sunt de mare ajutor celor care au copii mici. Eu…. n-am copii, dar admir colorăciunile din ele! Faine tare, de tot dragul să le folosești!

 4. Elvira spune:

  Bună recomandarea pentru cei cu prichindei.

 5. Raluca Anghel spune:

  Sunt super drăguțe, spor la invatat si la jucat! De abia astept sa se daca Bubu mai mare sa avem si astfel de acitivirari. Imi aminresc si acum primul abecedar pe care l-am primit la 5 ani și i-am pus pe ai mei sa mi l citească până l am invatat pe de rost

 6. Dana spune:

  Cu siguranță sunt atractive și foarte utile copiilor! Spor Maiei!❤

 7. Laura spune:

  Oooo! Ce m-ai tentat! Sunt perfecte pentru Alex! Mersi mult !

 8. Catalina Coman spune:

  Sunt foarte faine caietele lor speciale. Avem si noi cateva.

 9. Illusion spune:

  Foarte interesant. Mi se pare minunat că acum există atâtea resurse pentru copii 🙂

 10. Cornel spune:

  Să le folosești cu plăcere!!!

 11. Ioana Vlad spune:

  Foarte dragute si practice caietele de activitati, perfecte pentru cei mici.

 12. Silvia spune:

  Foarte frumoase!!!

 1. 6 iulie 2019

  […] și nu ne-am aventurat pe tiroliană sau în parcul de aventură. Mi-a plăcut mult faptul că sunt activități suficiente care să îți asigure o experiență deosebită, nefiind neapărat să apelezi la plata […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *