Colivia de aur – Camilla Lackberg

Colivia de aur de Camilla Lackberg a fost o adevărată surpriză pentru mine. Atunci când am comandat-o de pe Libris, nu știam nimic despre ea, în afară de faptul că arată extraordinar de bine, că este scrisă de o autoare care se bucură de recenzii foarte bune și că vreau neapărat să o am. Nu știam ce gen e, nu știam dacă va avea acțiune sau va fi o carte statică. Nu știam, dar nici nu conta. Mi-am dorit să o am și nu a fost prima dată când am comandat o carte în aceste condiții.

colivia de aur - camilla lackberg

Colivia de aur mi-a dat impresia încă din primele pagini că ar fi un thriller, mai apoi m-a dus cu gândul la Dulcea mea răzbunare, dar și la cărțile Norei Roberts. Ei bine, Colivia de aur este o ficțiune interesantă, extrem de captivantă. Încă de la început ne este stârnită curiozitatea și suntem ținuți în șah până la final. De ce? Cum? au fost mereu în mintea mea pe tot parcursul lecturării.

Camilla Lackberg este extrem de apreciată pentru seria Vrăjitoarea. Eu nu am citit altceva, exceptând Colivia de aur, dar acest roman îmi dă curajul să cumpăr cu încredere cărțile ei. Mi-a plăcut, deși nu pot să îi dau nota 10. Mi s-a părut că cele 415 pagini au fost prea puține și că autoarea ar mai fi avut nevoie de câteva, pentru a nu repezi acțiunea.

Colivia de aur – atunci când iubește, chiar și cea mai deșteaptă femeie ia decizii greșite

Faye a părăsit orășelul natal sperând să o ia de la capăt, să ajungă undeva unde nimeni nu o cunoaște, nu îi cunoaște trecutul. Ea este conștientă de partea sa întunecată, pe care viața i-a creat-o și încearcă să o țină ascunsă. Atunci când îl cunoaște pe Jack, visele ei trec pe locul doi și își dedică viața lui. Renunță la studii, pentru a-l ajuta să își îndeplinească visul, fără niciun fel de regret.

După ce firma lor a avut succes, cei doi au hătărât că este mai bine ca Faye să nu se întoarcă la studii sau la muncă și să aibă grijă de copilul lor, dar mai ales să își susțină soțul. Aceasta îl iubea prea mult și tânjea după o viață de familie perfectă. Acceptă să devină ceea ce el a dorit, dar oare e fericită? Faye este nevoită să dea piept cu realitatea într-un mod extrem de neplăcut și este forțată de împrejurări să își aducă aminte cine a fost, cât de puternică, dar și să își vadă soțul în lumina corectă. Ce fel de bărbat este Jack? Cum va fi transformarea lui Faye? Rămâne dă aflați voi.

Colivia de aur promovează feminismul. Încurajează femeile să nu accepte umilința, să se ridice ori de câte ori este nevoie și să nu accepte să stea într-o colivie, fie ea și de aur. Faye este genul de personaj pe care nu știi dacă ar trebui să îl simpatizezi sau nu și totuși o faci. Cartea vorbește despre prietenie, iubire, nedreptate, înșelăciune, determinare și răzbunare!

You may also like...

26 Responses

 1. Din recenzia ta, se simte cât de tare ți-a plăcut. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Mă tentezi foarte tare cu cartea asta.

 2. Silvia spune:

  O prezentare frumoasă!

 3. Eva Anca spune:

  Wow, chiar pare o carte extrem de interesanta. Eu m-am uitat la ea recent, dar nu am fost convinsa sa o iau. Acum imi doresc sa o citesc.

 4. Dana spune:

  Eram convinsă că e o carte minunată, iar recenzia ta îmi întărește convingerea!

 5. Cred ca mi-ar placea aceasta carte, dar cred ca o voi oferi cadou si unor prietene.

 6. Ioana spune:

  Intr-adevar, coperta reuseste sa tenteze tare de tot!

 7. Nu credeam ca e asa de faina, sincer. Chiar o vreau si eu, acum.

 8. De la Camilla Lackberg am citit Printesa gheturilor si mi-a placut neasteptat de mult. Am zis ca am sa mai citesc carti de-ale ei si am Colivia de aur pe lista, numai ca nu am ajuns inca la ea. Va urma.

 9. Chiar pare o carte faina; intr-adevar iubirea ne transforma!

 10. Cat de faina pare! Cred ca e o lectura tare placuta din care avem ce invata.

 11. anasylvi spune:

  Frumos! Am auzit multe lucruri bune despre carte, recomandarea ta le confirma.

 12. Mi se pare trist ca o femeie sa renunte la ea pentru a fi bine altora. Am trecut prin asta si inca mai trec. Sunt in pragul divortului cu nr 2. Cred cu tarie ca tuturor trebuie sa ne fie bine, femei, barbati, copii si animale. Nu ne este bine… atunci hai pa. Si de la capat.

 13. Rokolla spune:

  Mi se pare o carte buna care merita citita

 14. Dana spune:

  Lista de cumpărături va fi lungă, mi-ai readus cartea în atentie.

 15. Simona Banica spune:

  Recenzie interesanta!

 1. 20 septembrie 2019

  […] de cele mai multe ori, fac alegeri bune. Ultima carte achiziționată datorită coperții a fost Colivia de aur de Camilla Lackberg și nu am regretat nicio […]

 2. 7 octombrie 2019

  […] Un nou început de Kristin Hannah. Am început cartea în weeknd și deja sunt captivată total. Mulțumesc, Libris! […]

 3. 9 octombrie 2019

  […] Colivia de aur de Camilla Lackberg. Prima mea întâlnire cu autoarea aceasta. Părerea mea despre carte o găsiți aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *