Curier sau Poșta Română?

Cu toții știm deja că atunci când un curier îți livrează un colet, trebuie să ți-l aducă până la ușă. Ei bine, la mine în oraș, puțini sunt cei care fac acest lucru. Te sună și ai face bine să cobori după colet, dacă chiar ți-l dorești. Să vă spun că una dintre firme are pretenția să răspunzi în secunda respectivă, altfel nu ai decât să îl ridici din depozit. Ești într-o ședință, la baie sau la biserică? Ei bine, nu îți lăsa telefonul pe silent!

Nu pot să zic că mă deranjează extrem de mult să cobor după colete în fața blocului. Înțeleg că și ei sunt oameni și încearcă să își termine cât mai repede treaba, să ajungă acasă. Dar au fost momente când acest lucru m-a deranjat foarte mult.

curier , posta, colet, livrare
Imagine de GraphicMama-team de la Pixabay

Un astfel de moment a fost atunci când nu eram acasă, iar domnul curier s-a ofensat că el e deja în fața blocului, de parcă atunci când primești un colet trebuie să stai toată ziua acasă sau poate chiar în fața blocului. Ei bine, discuția noastră s-a încheiat destul de neplăcut și cu coletul trimis înapoi, deși nu mi-am dorit asta. S-a mai întâmplat de multe ori să doarmă copilul și să nu pot coborî și să am parte de discuții neplăcute. Cu toate acestea, exceptând faza cu coletul trimis înapoi, am reușit să mă înțeleg de fiecare dată cu ei și să intru în posesia coletului, mai devreme sau mai târziu.

Tu apelezi la curier sau la Poșta Română?

Nici Poșta Română nu funcționează perfect. Cel puțin nu aici la mine. Da, coletele ajung întotdeauna în 3- 4 zile lucrătoare. Iar cele din străinătate în aproximativ 10 zile. Acum, știu cum să urmăresc coletul și sunt foarte liniștită când comand din afară. Chiar și din China aș comanda fără rețineri. La poștă mă deranjează poștașul, care și el fentează cât de mult se poate. Chiar dacă coletul ar trebui să îmi fie livrat la ușă, eu primesc un bilețel prin care sunt anunțată că am un colet la poștă. De multe ori nu îl găsesc nici pe acela, dar, deoarece m-am obișnuit să îmi urmăresc coletul, mă prezint la poștă sau sun să verific dacă nu a ajuns. Partea bună e că au prețuri puțin mai mici.

Voi ce preferați? Poșta sau curierul?

You may also like...

17 Responses

  1. anasylvi spune:

    Cred ca toti avem povestile noastre cu posta sau curierii (chiar acum astept unul, sper sa nu imi faca faze). Intr-adevar, unii abuzeaza de amabilitatea noastra. De cele mai multe ori, daca pot, cobor la scara mai ales daca este un pachet mic si usor. Cel mai neplacut a fost cu unul care m-a pus sa merg vreo suta de metri pana la masina si nici macar nu a fost in stare sa gaseasca pachetul in spate, tot eu l-am gasit. Bineinteles, fara cea mai mica tentativa de scuze sau ceva de complezenta macar. La posta s-a intamplat sa dureze o saptamana sosirea unui colet sau chiar mai mult. De multe ori e coada si timpii de asteptare sunt mari, fiind putine ghisee deschise, alteori e degajat si atunci e ok.

    • Am uitat sa scriu în articol cum am coborât după un colet și nu avea sa îmi dea rest. M-a pus sa urc sus sa ii aduc bani mărunți. Bineînțeles că l+am pus sa urce cu mine.
      Nici mie nu îmi ola9cand trebuie să stau mult la poștă. O combinație între poștă și curier ar fi super.

  2. Tudose Angela spune:

    Uite un mic avantaj al meu de a locui la casă, în mediul rural. Unul din puținele…. Dar prefer firmele de curierat și la câte comenzi tot fac, mă cam cunosc toți curierii. Și cu toate astea, mi s-a mai întâmplat să nu pot intra în posesia pachetului, pentru că am fost sunată exact când era la poartă. Partea proastă la curierat este că trebuie să plătesc kilimetri suplimentari, de foarte multe ori ajungând prețul să fie mai mare decât valoarea produsului. Și atunci prefer Poșta.
    Așadar o combinație între cele două metode 🙂

  3. Almona spune:

    Sincer, aș prefera porumbelul călător. Curierului i-am dat adresa de la birou. Pentru că vine acasă fix în programul meu de lucru, iar la Poștă închide la ora 15.00.
    De trimis, nu mai vorbesc. Poșta mi-a pierdut plicul.

  4. Eva Anca spune:

    In Oradea si eu coboram dupa colet, dar nu ma deranja. Aici stau la casa, dar sunt super curierii. Am patit ca nu am avut telefonul langa mine si nu l-am auzit ca suna, asa ca a venit si a sunat la poarta. Chiar nu ma pot plange de curieri. Totusi, am observat ca si Posta si-a imbunatatit mult serviciile oferite.

  5. Illusion spune:

    Cred că depinde și de persoana care face livrarea, în cazul curierilor. Unii sunt super drăguți, alții în schimb sunt tare răutăcioși și lipsiți de empatie. Nu contează că ești bolnav, pensipnar, etc, tu trebuie sa cobori și să iei coletul, eventual să lași și bacșiș că altfel cine știe… Cu poștă, singura mea problemă e că se mișcă tare greuuuuuu

  6. Dana spune:

    Până în prezent am colaborat bine și cu unul și cu altul. Mici incoveniente apar, dar, din fericire nu am avut neplăceri mari.

  7. Mirela Marin spune:

    Colaborez și cu posta și cu cei de la curierat. Înclin către posta, deoarece nu am avut decât o întârziere a unor colete, în rest sunt mulțumită. În schimb, unii curieri au un comportament, hai sa fiu eleganta și sa ii spun, bizar.

  8. Denisa spune:

    Folosesc ambele. Pentru comenzile online folosesc curier, pt a trimite colete folosesc Posta Romana.

  1. 18 februarie 2021

    […] mi-a fost expediat prin poștă și a fost foarte bine ambalat. A ajuns la mine întreg, fără defecte și fără ca ambalajul să […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *