Proscriși – Bogdan Ispas. Fiicele lunii #3

Săptămâna trecută mi-am petrecut-o în compania cărții lui Bogdan Ispas, Proscriși. Acest roman este ultimul din seria Fiicele lunii și a apărut la Libris Editorial. Dacă mă citiți, deja știți că îmi place mult cum scrie Bogdan Ispas și că îi recomand seria ori de câte ori am ocazia. Dacă vă doriți să îl cunoașteți mai bine pe autor, aruncați aici o privire.

Seria Fiicele lunii este una fantasy. Da, nu e genul meu preferat, dar îmi place să mă cufund într-o altfel de lume din când în când. Lumea creată de autor în această serie, cuprinde magie, iele, zmei, o poveste care a început cu mult timp în urmă, relații de prietenie și iubire. Iubirea este la ordinea zilei în această serie și îi oferă acel ceva de care are nevoie orice carte, din punctul meu de vedere. Ca la orice alt fantasy care se respectă, povestea este una încâlcită, cu rădăcini în trecut, cu orgolii, pierderi și putere.

proscrisi. fiicele lunii. bogdan ispas

Proscriși, al treilea volum al seriei Fiicele lunii, are peste 500 de pagini, mai exact 534. În aceste pagini, găsim răspunsurile la toate intrebările pe care ni le-am pus de-a lungul lecturii. Cartea se citește ușor, mi-a plăcut, dar tot Regina de cleștar rămâne preferata mea din serie.

Proscriși de Bogdan Ispas – un fantasy captivant

Știm deja din Regina de cleștar că Ana, Andrei și Eva au ieșit din pădure. Victoria, prietena bună a Anei, a rămas alături de iele. Puterea Ilenei – conducătoarea ielelor – scade după apariția soțului său, zmeul. Zmeii, susținuți de Muma Pădurii, vor să distrugă bariera dintre lumea lor și a noastră. Bineînțeles că au nevoie și de urmașul lui Dante, cel care are magia lui. Eduard nu știe încă cu ce este înzestrat și duce o luptă grea în lumea normală. Nu reușește să se integreze cum trebuie și se confruntă cu atacuri de panică. Ce efect va avea puterea asupra lui? De care parte a baricadei va fi acesta?

Între timp, Ana, Andrei și Eva încearcă să protejeze Lumea Nouă. Totuși, probemele personale nu sunt puse pe pauză. Ana se lovește de preconcepțiile mamei sale și trebuie să le facă față. De asemenea, îi spune lui Andrei că Alexia trăiește. Oare cum va reacționa acesta? Eva este și ea afectată de pierderea sa, dar se implică total în lupta pe care o vor avea.

După cum am mai spus, recomand seria Fiicele lunii. Dacă v-am convins să îi dați o șansă, o găsiți aici.

You may also like...

18 Responses

 1. Dana spune:

  Când îmi voi face curaj pentru o serie fantasy, aceasta va fi. Prea tentantă! :))

 2. anasylvi spune:

  Mi se pare foarte interesanta seria aceasta, eu sunt fan basme si povesti. Sunt curioasa cum le-a abordat autorul, multumesc frumos pentru recomandare!

 3. Eva Anca spune:

  Tare mult mi-a placut aceasta serie. Felicitari pentru recenzia frumoasa!

 4. Genul Fantasy nu e chiar preferatul meu. Adevărul e ca m indrept mai mult spre genul polițist

 5. Ioana M spune:

  Multumesc pentru recomandare! Chiar cautam ceva fantasy si asta se potriveste perfect! Noroc cu tine! Tot timpul imi sugerezi carti super!

 6. M-ai facut curioasa, am pus carte pe lista de citit.

 7. Curand voi citi si eu volumul asta. Abia astept.

 8. Deyutza spune:

  Daca e fantasy atunci clar imi place si mie, mai am o carte de terminat si apoi poate mi-o iau si eu

 9. Mihaela spune:

  Nu prea citesc romane fantasy, dar mai facut curioasa in privinta acestei serii, mai ales ca e scrisa de un roman si nu am mai citit demult ceva de autori romani.

 10. Eu nu prea am rabdare sa citesc serii de carti.

 11. Barascu Violeta Ramona spune:

  O carte foarte interesantă! Un gen nou pentru mine care pare potrivit pentru aceasta perioada.

 12. Nu am auzit pana acum despre aceasta carte, o pun pe lista mea de citit.

 13. N-am citit cartea dar cred ca va fi pe placul Jasminei a mea care iubeste astfel de carti 🙂

 14. Oana spune:

  Salut! Stiu ca e postare mai veche, daaar pt ca mi-a placut f mult seria Fiicele lunii, as dori sa va intreb ce alte carti in genul acestei serii mi-ati recomanda? Sa fiu nerabdatoare sa citesc ce se intampla….. Multumesc anticipat!

 1. 4 noiembrie 2019

  […] Proscriși de Bogdan Ispas. Finalul seriei Fiicele lunii m-a captivat total, timp de câteva zile. Mai multe detalii v-am dat deja aici. […]

 2. 4 decembrie 2019

  […] seria Fiicele Lunii, puteți achiziționa Proscriși de aici. O altă recenzie puteți citi și la Adriana, căreia i-a plăcut la fel de mult ca și […]

 3. 15 decembrie 2019

  […] și să citiți Monolit. Era visurilor. Sunt sigură că nu veți regreta. Carte a apărut la Libris Editorial și se găsește […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *