Crucea de foc Volumul 1 – Diana Gabaldon

Răsfoind site-ul anticariatului Târgul cărții, am dat peste Crucea de foc volumul 1 din a cincea parte a seriei Outlander de Diana Gabaldon. Nici nu am mai stat pe gânduri, am plasat direct comanda. Am citit celelalte 4 părți și mă blocasem la aceasta. Știam sigur că îmi va plăcea, dar pur și simplu nu s-a legat de nicio comandă. Acum, deja urmăresc site-urile și sper să îmi iau cât de curând și continuarea.

Mi-a plăcut tare mult ca pentru câteva zile să fac parte din universul creat de Diana Gabaldon. Aproape că uitasem cât de plăcut este să citești o carte scrisă de ea, cât e de frumos să urmăresc modul în care scoțienii trăiesc, modul în care cei veniți din viitor reușesc să se integreze într-o epocă diferită.

crucea de foc

Acest volum, față de celelalte, are ceva în plus. Pe lângă lucrurile cu care am fost deja obișnuiți, și anume umorul, puțin fantasy pe ici pe colo, întâmplări interesante, fapte barbare, nedreptăți, suferințe, puțină politică și nu numai, aici avem parte și de foarte multă sensibilitate. Deoarece câțiva copilași și-au făcut apariția în sânul familiei Fraser, gingășia și sensibilitatea pe care oamenii o au în jurul lor, s-a simțit foarte bine și tare mi-a mai plăcut acest lucru. De asemenea, iubirea dintre Bree și Roger oferă cărții acel ceva pe care l-am simțit și în prima parte a seriei, când Jamie și Claire se cunoșteau.

Munca de vindecătoarea a lui Claire, trece deja la un alt nivel. Încearcă să creeze penicilină și să facă operații minore, neavând mare lucru la îndemână. V-am mai spus cât de mult îmi plac momentele când ea se află la muncă, nu-i așa?

Crucea de foc – nimic nu este mai important decât familia

În volumul precedent, am aflat că Bree și Roger au ales să rămână în trecut. Trecerea prin cerc fiind prea periculoasă pentru copil. În acest volum, cei doi se acomodează la noua viață. Roger încearcă să fie ceea ce căsătoria cu Bree îi oferă, adică să fie mâna dreaptă a lui Jamie. Dar și să fie alături de soția lui. Acum se află înaintea Războiului de independență, iar Jamie încearcă să își țină familia în siguranță, De asemenea, vrea și să pună mâna pe cel care i-a rănit fiica.

Când Jamie este convocat să formeze Miliția și să plece să țină piept rebelilor, Claire pleacă cu ei. Bree rămâne să se ocupe de ferma tatălui ei și de copil. Claire și Jamie au parte de întâmplări nu prea plăcute, dar știți deja că ei sunt obișnuiți ca lucrurile să decurgă așa. Amândoi sunt nevoiți să facă diferite lucruri și să ia decizii dificile. În același timp, Roger are ocazia să demonstreze că poate să se descurce.

La fermă, Bree trebuie să facă și ea față unor provocări, mai domestice, ce-i drept. Dar care o solicită foarte mult. Aceste întâmplări sunt amuzante și oferă doza de umor necesară romanului.

Dacă nu ați citit seria, vă recomand să o faceți! Crucea de foc se găsește aici.

You may also like...

22 Responses

 1. Dana spune:

  Suna tare bine povestea! Poate voi avea si eu candva timp de o serie. Aceasta pare tare frumoasa si interesanta.

 2. Silvia spune:

  O prezentare frumoasă!!!!

 3. Eva Anca spune:

  Mulțumesc pentru recomandare! Nu am citit nicio carte din seria asta, nu știu de ce, dar nu m-a atras.

 4. anasylvi spune:

  Si mie mi-a placut volumul. Ultimele mi-au placut mai mult decat primele.

 5. Ce mă mai tentezi cu seria! Felicitări pentru recenzia minunată! <3

 6. Camelia spune:

  Interesant. Nu știam de această carte. Și ce gofre drăgălașeee! 😀

 7. nu am auzit de seria aceasta, dar nu strica sa mai incerc si un gen diferit

 8. Cred că mi-aș petrece ziua citind aceasta carte. Povestea este foarte interesantă și se pare ca are loc destula acțiune, încât sa țină prezenta atenția cititorului.

 9. Mirela Marin spune:

  Tare interesanta si tentanta cartea!
  Mai ales ca sunt intru totul de acord – nimic nu este mai important ca familia.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 10. Lectură plăcută! Tine-ne la curent cu cărțile pe care le citești 🙂

 11. Denisa spune:

  Pare o lectura interesanta. Am sa pun si eu seria pe lista sa vad cum mi se pare.

 12. Rokolla spune:

  Mi-a placut recenzia si chiar mi-as dori s-o citesc si eu

 13. Inca nu am citit aceasta serie, trebuie sa recunosc 🙂

 14. Nu stiam de aceasta serie, m-ai facut tare curioasa.

 15. Nu am citit cartea, asa ca prezentarea ta vine la fix!

 16. Superba seria asta. Abia astept sa se mai traduca.

 17. Andraxela spune:

  M-a cucerit recenzia! Si eu le-am comandat acum si abia astept sa ajunga spre a le citi 🙂

 18. Simona spune:

  Sunt asa mari volumele din aceasta serie!! Eu am citit prima carte. Mi-a placut mult serialul si cred ca ar fi cazul sa il reiau de unde ramasesem.

 1. 4 septembrie 2019

  […] Crucea de foc de Diana Gabaldon. Primul volum din a cincea parte a seriei Outlander. Nu prea sunt eu cu seriile. Deși mai citesc uneori, prefer cărțile de sine stătătoare. Această serie m-a cucerit și abia aștept să o continui. Despre acest volum v-am vorbit aici. […]

 2. 19 decembrie 2019

  […] de foc, al doilea volum din a 5-a parte din seria Outlander de Diana Gabaldon. O serie foarte, foarte […]

 3. 11 ianuarie 2020

  […] a trecut destul de mult timp de când am citit Crucea de foc volumul 1, atunci când am început al doilea volum, a fost ca și când abia aș fi terminat primul volum. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *