Melci cu nucă de cocos

În ultima perioadă, de voie de nevoie, am tot stat prin bucărărie și am făcut tot felul de dulciuri. Într-una din zile, am făcut melci cu nucă de cocos și au ieșit foarte bine. Mie îmi place la nebunie cocosul și l-aș folosi în absolut orice rețetă. Totuși, mă abțin, deoarece nu este un ingredient care să meargă cu absolut orice.

Acești melci cu nucă de cocos se fac destul de ușor și rapid, dacă ignorăm timpul necesar pentru a crește aluatul. Cu siguranță voi mai face și cu altă ocazie.

melci cu cocos

Ingrediente necesare pentru a pregăti melci cu nucă de cocos

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte călduț
  • 60 grame zahăr
  • un plic de drojdie uscată
  • 500 grame făină
  • un praf de sare
  • un ou întreg
  • un gălbenuș de ou
  • 80 gr unt topit

Pentru crema de nucă de cocos

  • 150 grame fulgi de nucă de cocos
  • 3-4 linguri de zahăr, după gust
  • 150 grame lapte
  • estență de vanilie

Mod de preparare pentru melci cu nucă de cocos:

Pentru a pregăti aluatul, am pus drojdia și o linguriță de zahăr în 50 ml de lapte. Am amestecat și l-am lăsat bolul deoparte. Separat, am amestecat făina cu sare și restul de zahăr. Am făcut o gaură în mijloc și am adăugat restul de lapte, oul și gălbenușul + amestecul cu drojdie. Am frământat până totul s-a omogenizat, iar mai apoi am încorporat și untul topit, treptat. Am mai frământat până a devenit un aluat neted, nelipicios. Apoi l-am acoperit și l-am lăsat la dospit până și-a dublat volumul.

Pentru a pregăti crema de nucă de cocos am pus laptele la fiert, împreună cu zahărul, cocosul și esența. L-am lăsat să dea câteva clocote, până ce fulgii de nucă de cocos au absorbit laptele aproape în totalitate.

melci cu nuca de cocos

După ce aluatul s-a dublat, iar crema pregătită, am întins o foaie de aproximativ un centimetru grosime. Am întins crema uniform peste aluat și am rulat ușor ca la cozonaci. Cu un cuțit ascuțit, am tăiat bucăți de aproximativ 3 degete grosime. Le-am așezat în tavă și le-am mai lăsat să crească, până ce cuptorul s-a încins la 160 de grade. Înainte să bag tava în cuptor, am uns melcii cu ou bătut cu zahăr vanilat. Ie-am lăsat în cuptor până s-au rumenit frumos.

Please follow and like us:

You may also like...

14 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Tare bine arata! Mai demult faceam si eu, imi place tare mult nuca de cocos.

  2. Iulia Victorita spune:

    Vai ce bine arata. Trebuie sa incerc si eu reteta.

  3. Roxana spune:

    Pun la favorite pana termin dieta. Nuca de cocos ma ucide… 😉

  4. Dana spune:

    Cred ca au fost tare buni, îmi place mult cocosul!!!

  5. Ioana Margineanu spune:

    Nu stiu cum faci dar simt mirosul deja, de pofta cred. O sa incerc sa ii fac si eu

  6. Cred ca atunci cand erau calzi miroseau de mama mama.

  7. O sa fac si eu melci, cu nuca pentru sotul meu si cu nuca de cocos pentru mine.

  8. BIRO ENIKO spune:

    Trebuie sa incerc si eu, îmi place mult cocosul!

  9. Arata delicios! Nu am facut niciodata prajituri cu cocos.

  10. Rokolla spune:

    Arata absolut delicios si tare imi doresc si eu sa incerc reteta. Din pacate mi s-a stricat cantarul, dar cu prima ocazie testez reteta

  11. Gabriela Alexandra Andrei spune:

    Ce apetisant arata! Am o punga mare de nuca de cocos în dupal și cu siguranță o voi folosi sa fac și eu aceasta rețetă! Mulțumesc!

  12. Ana Maria spune:

    Arată tare bine și cred că sunt și tare delicioase! Chiar acum încerc și eu rețeta! Și mie îmi place mult nucă de cocos, o ador!

  13. Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta neaparat! Arata tare bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *