Pui crispy – rețetă

Ce faceți? Ce mai gătiți? Deși acest pui crispy l-am pregătit în urmă cu vreo două săptămâni, pentru mine și familia mea, abia astăzi i-a venit vremea să fie prezentat. Rețeta este simplă, iar rezultatul este pur și simplu delicios. Acest pui crispy este apreciat de adulți, dar și de copii. Se poate consuma alături de orice garnitură, începând de la clasicii cartofi prăjiți, la piure, cartofi la cuptor, salată simplă sau mix de legume. De asemenea, puteți pune lângă pui, ketchup, mujdei de usturoi sau sos de usturoi cu iaurt sau maioneză. Puteți să îl serviți exact cum vă dorți și vă veți simți ca la KFC, atunci când comandați meniul crispy strips 🙂 .

pui crispy acasa kfc

Pui crispy făcut acasă – ingrediente

Pentru a prepara pui crispy acasă, am avut nevoie de:

  1. piept de pui. Am luat o caserolă de piept de pui refrigerat de la Lidl.
  2. 4 ouă
  3. 3-4 linguri de apă minerală
  4. făină albă
  5. condimente pentru pui
  6. sos de soia ( opțional)
  7. sare
  8. piper
  9. fulgi de porumb. Cred că au intrat vreo două căni.
  10. ulei pentru prăjit

Cum preparăm crispy strips acasă

După ce ne-am pregătit toate ingredientele, începem prepararea puiului crispy. Sau, dacă doriți să rămânem cu limbajul specific KFC-ului, preparăm crispy strips 🙂 .

pui crispy, crispy strips, pui crocant

Prima dată tăiem puiul fâșii de mărimea dorită (eu nu le-am tăiat la fel) și le batem puțin. Le frecăm bine cu condimentele și două linguri de sos de soia ( dacă alegeți să folosiți). Apoi, le lăsăm să se odihnească până batem ouăle cu sare, piper și apa minerală. Peste ouă punem făină albă și amestecăm bine, până avem un aluat de consistența smântânii. Între timp, punem uleiul la încins. Luăm fiecare bucată de pui, o dăm prin amestecul cu ou și făină, apoi prin cerealele de porumb puțin mărunțite și le punem în uleiul încins. Ne ocupăm de ele ca și de șnițele, apoi le scoatem pe un șervet. Se pot consuma imediat, dar și a doua zi, fiind la fel de gustoase și fragede.

Și Cătălina ne-a prezentat varianta ei de pui crispy. Dacă doriți să o vedeți, o găsiți aici. Voi faceți pui crispy sau rămâneți la clasicul șnițel?

Please follow and like us:
error

You may also like...

17 Responses

  1. Dana spune:

    Cel mai des fac snitel, dar chiar vreau sa incerc si crispy, arata delicios!!!

  2. Eva Anca spune:

    Foarte bine arată. Și nouă ne place puiul crispy.

  3. anasylvi spune:

    Nu am facut pui crispy, chiar si snitel fac destul de rar, fiindca nu imi place deloc sa prajesc. Data viitoare cand imi vine de snitel poate incerc si varianta aceasta, pare ceva super bun.

  4. Silvia spune:

    Foarte bun!!!!!

  5. Stan Bianca spune:

    Arata delicios. Chiar trebuie să încerc reteta

  6. Mihaela Curea spune:

    Am incercat si eu acasa varianta cu parmezan, pesmet panko și pesmet cu condimente și a iesit minunat de fiecare data.

  7. Trebuie sa ma apuc si eu de facut asa ceva, sa nu mai dau banii la cei de la catering!

  8. Asa ii pregatessc si eu fetitei mele puiul! Este varianta cea mai faina 🙂

  9. Arata delicios. 😀 Si noua ne place puiul crispy.

  10. Ioana M spune:

    Arata super bine si o sa incerc sa il fac si eu. Mie imi place la KFC dar e foarte nesanatos

  11. Sa stii ca n am mai facut de ceva timp in casa si mi s a facut pofta.

  12. Deyutza spune:

    Imi place sa variez si de fiecare data fac tot altfel dar de obicei snitel fie ca e vienez sau alte forme

  13. Mihaela spune:

    Il fac si eu destul de des pentru ca e preferatul lui Dragos atat acasa cat si la restaurant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *