Ciocolată de casă
A trecut ceva timp de când nu v-am mai prezentat o rețetă, dar asta nu înseamnă că nu am mai făcut una alta. De exemplu, de curând am făcut ciocolată de casă. Îmi era dor de o ciocolată de casă bună și fină, cum de obicei mănânc de sărbători, prin vizită pe la prieteni.
Am hotărât să nu mai aștept sărbătorile și să îmi fac propria ciocolată de casă. Am primit complimente pentru ea. Maia mi-a zis că e la fel de bună precum cea de la cofetărie, pe care ea o mănâncă de fiecare dată când are ocazia, iar soțului i-a plăcut mult că nu e extrem de dulce. Și mie mi-a plăcut extrem de mult și intenționez să o fac iar, cât de curând.
Rețetă simplă ciocolată de casă
Ingrediente necesare:
- 250 g lapte praf
- 125 g unt. Cu cât mai gras cu atât mai bine 🙂
- 100 ml apă
- 40 g cacao
- 100 grame zahăr pudră (dacă vă place foarte dulce, puneți mai mult)
- esență de rom
- un zahăr vanilat
- un praf de sare
Preparare:
Am pus la fiert apa, cu zahărul, sarea și zahărul vanilat. Am amestecat până când zahărul s-a topit, iar apoi am adăugat untul, zahărul vanilat și esența. Am mai lăsat vreo 4 minute să fiarbă și am luat cratița de pe foc. Separat, am amestecat laptele praf cu cacao. Peste acest amestec am turnat siropul făcut mai devreme și am omogenizat totul cu un tel.
Ciocolata de casă rezultată am întins-o într-o tavă în care am pus hârtie de copt și am întins-o bine. După ce s-a răcit puțin, am pus folie de aluminiu și am băgat-o la frigider.
Ciocolata trebuie să stea măcar 3-4 ore la frigider înainte să o consumăm. Vă doresc succes cu acest aspect. Noi am verificat-o cam des, nu prea am avut răbdare 😀 . Poftă bună!
Ador ciocolata de casa! Bine ca mi-ai amintit, cred ca fac si eu zilele astea.
O să încerc rețetă ta!!!
Din fericire, pentru tine, la mine nu ai mâncat ciocolata de casa. ♀️♀️
Sunt sigură că ți a ieșit de minune!