Mâncărică rece de pui

Ce faceți, dragi gospodine? Cum stați cu pregătirile pentru Paște? Ați terminat de alcătuit meniul? Noi suntem aproape gata, așadar, mi-am făcut timp să vă prezint una dintre rețetele pe care le-am pregătit noi pentru aceste sărbători, și anume rețeta pentru mâncărică rece de pui.

Este un fel de mâncare pe care mama îl pregătea des pentru sărbători. Acum, în ultimii ani l-a făcut mai rar, mai mult la cererea mea sau a fraților mei. Mâncărica rece se prepară foarte ușor. Este hrănitoare, gustoasă și, așa cum sugerează și numele, se mănâncă rece.

mancarica-rece-de-pui

Ingrediente necesare pentru mâncărică rece de pui

Pentru a prepara mâncărică rece de pui, avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kg de copănele de pui. Se poate face și cu piept.
  • jumătate de kg ceapă
  • două foi de dafin
  • un morcov de mărime potrivită
  • două linguri de bulion
  • 400 ml ulei
  • 200 – 300 grame măsline
  • sare și piper

În primul rând fierbem copănelele de pui. Între timp, tocăm ceapa fideluțe și tăiem morcovul rondele subțiri. După ce a fiert carnea, punem ceapa la călit în uleiul încins. Apoi adăugăm morcovul, foile de dafin și bulionul. După ce ceapa se călește, punem peste ea și copănelele fierte. Acoperim tigaia și o lăsăm pe foc încă vreo 20 de minute. Nu uitați să amestecați din când în când.

După ce trec cele 20 de minute, potrivim cu sare și piper. Apoi, adăugăm măslinele și lăsăm mâncărica să se răcească.

mancarica-rece-de-pui-reteta-simpla

Simplu, nu-i așa? Sunt sigură că oricine poate prepara acest fel de mâncare. Chiar și cei care nu știu deloc să gătească. Pur și simplu nu poți da greș.

Cu apa în care ați fiert carnea, puteți face o supă delicioasă sau o ciorbă de pui. Ar fi mare păcat să o irosiți.

Voi ce pregătiți pentru masa de Paște? Ați mâncat vreodată mâncărică rece de pui?

You may also like...

15 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Super bine arata si chiar ca pare simplu de facut. Eu fac cartofi piure si rulada de carne umpluta.

  2. anasylvi spune:

    E foarte usor de facut si arata foarte bine. Nu am preparat exact aceasta reteta, dar am gatit retete asemanatoare. De data aceasta am ales sarmalele si o supa-crema de legume. Pofta buna sa aveti si sarbatori cat mai frumoase! <3

  3. Ana Maria spune:

    Arată delicios! Data viitoare o să încerc rețeta ta. Sarbatori binecuvântare!

  4. Dana spune:

    O fac des, e foarte bună!

  5. E foarte simplu de făcut. Anul acesta, de Paste mancam pizza

  6. Arată atât de bine! Voi încerca și eu rețeta, cât de curând!

  7. AlinaS spune:

    Foarte bine arata. O sa imi notez reteta caci trebuie încercată
    Sărbători fericite!

  8. Oprea Carmen spune:

    pofta buna! si eu fac destul de des! pentru Paste nu am facut prea multe anul acesta, un meniu foarte simplu!

  9. Pofta buna! Pare o reteta tare simpla! In general imi plac retetele cu pui

  10. Silvia Chiperi spune:

    E foarte bună mancarica.

  1. 22 august 2020

    […] când a sosit ora prânzului am intrat în casă, dar starea de bine mi-a rămas. Așadar, acum că piciul a adormit. mi-am luat […]

  2. 17 septembrie 2020

    […] pot servi și calde, dar și reci, simple sau cu un sosul […]

  3. 28 aprilie 2021

    […] Mâncărică rece de pui. Yummmy! Are multă ceapă călită și măsline, o bunătate. Dacă chifteluțe mai fac și în afara sărbătorilor, mâncărică rece mănânc doar de sărbători. Soțului meu nu-i place deloc și mi-e greu să muncesc atât la ea doar pentru mine. Așadar, o mănânc de sărbători, când merg în vizită la părinți. […]

  4. 30 octombrie 2022

    […] hribii tăiați cubulețe și i-am lăsat să se călească. Apoi am adăugat și pieptul de pui tăiat cuburi și am lăsat totul la foc mic. Între timp, am amestecat făina cu smântână, apă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *