Chemarea focului – Adrienne Celt

Chemarea focului de Adrienne Celt este un thriller psihologic inspirat din căsătoria dintre Vera și Vladimir Nabokov. Eu, una, nu știam nimic despre căsătoria lor, așadar, am apelat la domnul Google care m-a ajutat să îmi creez o imagine de ansamblu. Se pare că cei doi se iubeau foarte mult, până la obsesie, aș zice eu.

Chemarea focului nu este genul de carte care se citește repede. Necesită atenție și răbdare, dar, cu siguranță merită descoperită.

Cartea este împărțită în mai multe capitole. Unele dintre ele sunt scrise sub formă de jurnal, altele sub formă de scrisori, iar unele sunt declarații date de unele personaje poliției sau presei.

Chemarea focului – “Un roman construit inteligent, despre dragoste, obsesie și răzbunare…” – BookPage

Din descrierea cărții aflăm că romanul Chemarea focului prezintă evoluția unei tinere orfane din URSS, care a fost trimisă în America, alături de alți copii asemeni ei. Zoia se prezintă prin intermediul jurnalului său. Ea ne împărtășește modul în care a trăit în URSS, cum erau părinții săi și cum a ajuns la o școală de fete din New Jersey. Cum a crescut printre fetele acelea bogate și îngâmfate, cum a fost batjocura altor fete din aceeași școală, după ce a ales să rămână acolo după absolvire, să îngrijească sera.

Zoia ne spune și cum a ajuns să facă parte dintr-un triunghi amoros și cum a descoperit dragostea pentru prima dată. Cum se simțea oarecum flatată când iubitul său, Lev, o asemăna cu soția lui, Vera. Ne spune și cum e să fii atât de singură și dornică să fii atinsă, încât abia aștepți să fii îmbrâncită de persoanele răutăcioase din jurul tău, doar ca să simți ceva.

Ce lucruri ai fi capabil să faci, în numele dragostei?

Lev era scriitor, dar tot succesul său i se datora Verei, care mereu știa cum să rezolve lucrurile. Mereu știa când scrierile lui erau bune sau aveau nevoie de îmbunătățiri. Cei doi se iubeau mult și aveau o relație pasională. Dar, atunci, de ce se afla Lev în patul Zoiei? Ce planuri avea acesta și cum le va influența viața? Ce lucruri vor fi în stare să facă, în numele dragostei?

Chemarea focului de Adrienne Celt a apărut la Editura RAO și poate fi comandată de aici, acum cu 50% reducere.

You may also like...

5 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Foarte bine suna! Daca e thriller psihologic, sigur e pe gustul meu.

  2. Dana spune:

    Pare tare interesantă, cu siguranță mi-ar plăcea.

  3. Ce subiect tentant are! Nici eu nu stiu nimic despre Nabokov.

  1. 16 iunie 2020

    […] Chemarea focului de Adrienne Celt. Am citit cartea aceasta tot în luna aprilie și mi-a plăcut mult. Îmi plănuisem să citesc prima dată Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle, dar nu a fost să fie . O ajutam pe Maia la temele de la engleză. Până să termine ea ce avea de scris și să aibă din nou nevoie de mine, am zis să răfoiesc puțin o carte, să nu pierd timpul. Cum Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle era așezată pe noptieră, în dormitor, pentru a o începe noaptea, după ce Albert ar fi adormit, am pus mâna pe Chemarea focului. M-a captivat din primele pagini și am hotărât să o termin înainte să o încep pe cealaltă. Recenzia cărții o puteți citi aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *