Sodoma, Anchetă în inima Vaticanului – FRÉDÉRIC MARTEL

Un secret bine păstrat de multă vreme poartă un nume biblic: Sodoma, orașul distrus de Dumnezeu ca pedeapsă pentru homosexualitatea locuitorilor lui.

Nu demult, editura RAO mi-a trimis un colet cu trei cărți nou apărute. Una dintre ele a fost Sodoma, Anchetă în inima Vaticanului de FRÉDÉRIC MARTEL.

sodoma ancheta in inima vaticanului, despre sodoma,carti despre homosexualitate,preoti homosexuali, vatican si homosexualitatea

Sodoma, Anchetă în inima Vaticanului de FRÉDÉRIC MARTEL este o carte de non-ficțiune pentru adulți, de 688 de pagini. Deși nu citesc des non-ficțiune, aceasta mi-a stârnit interesul și stă de ceva timp pe noptiera mea. Nu mă pot abține să nu o studiez câte un pic, printre lecturile mele de zi cu zi, știind că multă lume s-a împotrivit publicării ei. După ce am citit prefața am hotărât că trebuie să îi acord atenția cuvenită. În rândurile de mai jos vă voi spune care au fost aspectele care m-au convins.

Secretele Vaticanului ies la suprafață în Sodoma

Autorul susține faptul că Sodoma, Anchetă în inima Vaticanului trebuia publicată, dar nu oricum. Ci ca o lucrare de non-ficțiune narativă, care să dezvăluie adevărul. Să scoată la suprafață realitățile ascunse de ochii lumii.

După publicarea lucrării Sodoma, Anchetă în inima Vaticanului de FRÉDÉRIC MARTEL au urmat o serie de evenimente. Acestea ne dau de gândit și ne fac să luăm în considerare ideea că tot ceea ce FRÉDÉRIC MARTEL susține în această lucrare de non-ficțiune este adevărat. Cardinalul George Pell din Australia a fost încarcerat. Cardinalul Barbarin din Franța a avut probleme juridice. Theodore McCarrick din SUA a fost exclus din cler. Pe lângă aceștia, și alții au fost acuzați. Să fie vorba doar de coincidențe?

Această lucrare dezvăluie fața neștiută a Bisericii: un sistem clădit, de la liceele teologice și până la cetatea Vaticanului, pe o viață dublă: homofobia radicală afișată, pe de o parte, și homosexualitatea practicată de persoane din rândul clerului, pe de altă parte.

FRÉDÉRIC MARTEL susține că mereu s-a ghidat după adevăr. Acesta fiindu-i singura călăuză în scrierea lucrării. Secretele bisericii sunt dezvăluite treptat, iar autorul susține că multe fețe ale bisericii i s-au adresat confidențial și au confirmat că lucrarea sa este una reală.

Problema homosexualității printre cardinali și preoți este intens discutată în Sodoma, Anchetă în inima Vaticanului de FRÉDÉRIC MARTEL. Lucrarea cuprinde mărturiile a zeci de cardinali, sute de episcopi și preoți. Dacă aveți curiozități legate de acest subiect, trebuie să știți că puteți comanda cartea de pe site-ul editurii, adică de aici.

You may also like...

14 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Foarte rar citesc si eu non-fictiune, insa recenzia ta m-a convins ca aceasta este o carte pe care as citi-o cu interes.

 2. Simona Banica spune:

  Buna recenzia merita citita!

 3. Kovacs Eni spune:

  E prima oară când aud de această carte, dar mi se pare cu siguranță foarte interesantă. E pe listă

 4. anasylvi spune:

  E un subiect foarte interesant, intr-adevar. Ca sa nu mai zic de problema mai mare, cati copii au fost, de-a lungul timpului, molestati de anumiti preoti. E multa ipocrizie sa infierezi niste fapte prin predica, dar sa le faci. Cum se zice, orice padure are uscaturile ei. Multumesc pentru recomandare!

 5. Denisa spune:

  Pare o carte captivanta, imi place recenzia ta. Nu am citit astfel de carti pana acum.

 6. pare super interesanta cartea asta, mi-a atras atentia de cand am vazut titlul!

 7. Cred ca este o carte excelenta, o caut si eu in librarii, titlul ma intriga si ma atrage s-o citesc!

 8. Rokolla spune:

  Chiar sunt interesata de subiect si am sa pun si eu mana pe aceasta carte

 9. Pare un subiect tabu, greu de digerat pentru unii. Pe mine mă atrag astfel de subiecte. Mersi de recomandare!

 10. Dana spune:

  Un subiect tare interesant și totodată, controversat.

 11. Si eu o am. Sigur va fi o lectura interesanta.

 12. Scurt, frumos, clar! Multumesc pentru review. 🙂

 1. 8 august 2020

  […] Una dintre cărțile care și-a petrecut o perioadă de timp pe noptiera mea, a fost Sodoma – o carte de non-ficțiune, apărută la Editura RAO, despre care v-am vorbit aici. […]

 2. 3 septembrie 2020

  […] Sodoma. Anchetă în inima Vaticanului v-am vorbit aici, iar despre celelalte două, intenționez să vă vorbesc în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *