Mănăstiri în Bucovina

Cred că anul acesta, din cauza acestei nebunii cauzate de Coronavirus, mulți oameni vor renunța la vacanțele de la mare sau din străinătate și se vor retrage la munte, pentru a respira aer curat și a fi puțin mai feriți de toată agitația orașelor. Dacă ajungeți în Bucovina, trebuie neapărat să vizitați Rarăul, v-am mai spus acest lucru deja, aici. Dar nu doar Rarăul poate fi un punct de atracție, găsiți și mănăstiri în Bucovina.

În articolul de astăzi, vreau să vă prezint patru mănăstiri pe care consider că nu ar trebui să le ratați.

Mănăstiri în Bucovina

Mănăstirea Moldovița

Mănăstirea Moldovița este destul de aproape de orașul în care eu locuiesc. Este situată în comuna Vatra Moldoviței din județul Suceava, la o distanță de aproximativ 15 km de comuna Vama. Această mănăstire aparține Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și poartă hramul Buna vestire.

La fel ca și alte mănăstiri din zonă, Mănăstirea Moldovița atrage prin pictura exterioară deosebit de frumoasă. Ajungând aici puteți admira următoarele obiective:

 1. Turn clopotniță de intrare
 2. Biserica „Buna Vestire”
 3. Paraclisul de iarnă
 4. Chilii
 5. Clisiarniță
 6. Zid de incintă cu turn de colț

Această mănăstire poate fi vizitată zilnic, între orele 07 – 21.

Mănăstirea Sucevița

manastiri in bucovina,moldovita

Mănăstirea Sucevița este de asemenea o mănăstire foarte frumoasă și îngrijită, care merită toată atenția noastră. Este situată în satul Sucevița din județul Suceava, la aproximativ 18 km de municipiul Rădăuți. Aparține tot de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și poartă hramul Învierea Domnului.

Aici puteți vedea următoarele 5 obiective:

 1. Biserica „Învierea Domnului”
 2. Chilii
 3. Paraclis
 4. Turnuri
 5. Zid de incintă
 6. muzeul de artă medievală

Mănăstirea Sucevița poate fi vizitată zilnic în intervalul orar 07-21, iar muzeul între orele 09-17.

Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț este printre cele mai cunoscute mănăstiri din Bucovina, datorită albastrului de Voroneț care s-a dovedit imposibil de redat. Deși în ziua de astăzi acest albastru deosebit mai poate fi admirat foarte puțin, lumea trece mănăstirea pe lista locurilor de văzut.Această mănăstire poartă hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință. Este un loc frumos, deși poate că a devenit puțin prea comercial pentru gustul meu.

Mănăstirea Voroneț este localizată în satul Voroneț, la 4 km de Gura Humorului, județul Suceava. Aici puteți admira:

 1. Biserica „Sf. Gheorghe”
 2. Ruinele unor chilii
 3. Clopotnița
 4. Zidul de incintă

Mănăstirea Voroneț poate fi vizitată în intervalul orar 08:30 – 20:00 în lunile mai, iunie, iulie, august, septembrie, iar în restul anului între orele 09-17.

Mănăstirea Putna -Mănăstiri în Bucovina

Am lăsat ce-i mai bun pentru sfârșit. Mănăstirea Putna este cea mai frumoasă, din punctul meu de vedere. Este extrem de îngrijită, ca și celelalte mănăstiri, este liniștită și foarte, foarte frumoasă. E o plăcere să te plimbi prin acea curte înconjurată de ziduri, nu-ți mai vine să mai pleci.

Mănăstirea se află la 33 km nord-vest de orașul Rădăuți, în județul Suceava. Poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Aici puteți admira:

 1. turnul Tezaurul
 2. turnul Eminescu
 3. mormântul lui Ștefan cel Mare
 4. Paraclisul
 5. Casa Domnească
 6. Muzeu cu exponate vechi

Mănăstirea Putna poate fi vizitată în intervalul orar 08:30 – 20:00 în lunile mai, iunie, iulie, august, septembrie, iar în restul anului între orele 09-17.

În încheiere vă las cu o piesă superbă, unde mănăstirea Putna este pomenită puțin. Mereu când vine vorba de Mănăstirea Putna, îmi aduc aminte și de această piesă.

You may also like...

6 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Sunt minunate toate, intr-adevar! Le-am vazut cand aveam 6 ani, atunci am facut un tur al manastirilor.

 2. Simona Banica spune:

  Foarte frumos acolo merita vizitate!

 3. Dana spune:

  Superbe pozele, big like 😉

 4. Dana spune:

  Niste locuri minunate în care îmi doresc să mai ajung.

 5. Foarte frumoase, la Voroneț am fost de 3 ori și merită să mergi și la Mănăstirea Humor care e aproape. La Putna nu am reușit să ajung și îmi doresc mult. Bucovina e un colț de rai.

 1. 3 noiembrie 2022

  […] exact, vom avea reduceri la tot ceea ce avem nevoie pentru ținutele noastre pentru serviciu sau timp liber. Mai jos vă voi prezenta trei perechi de încălțăminte pe care mi-ar plăcea să mi le comand […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *