Moștenirea – Katherine Webb

Luna trecută, Anticariatul Târgul cărții mi-a trimis Moștenirea de Katherine Webb. Îmi doream de ceva timp cartea aceasta. De multe ori am fost pe punctul de a o comanda și totuși, abia acum a ajuns la mine. Dar cum fiecare carte are timpul ei, să spunem că a sosit la momentul potrivit. Mi-a plăcut enorm de mult. Stilul autoarei se aseamănă mult cu cel al autoarei Kate Morton, pe care o îndrăgesc extrem de mult. Am citit toate cărțile ei traduse la noi și toate mi-au plăcut. Sper din suflet ca și alte cărți scrise de aceste două autoare să se traducă la noi. Eu le voi adăuga în biblotecă, fără rețineri.

mostenirea


După ce am citit Nevăzuții mi-am dorit tare să citesc și Moștenirea. Pot spune că cea din urmă mi-a plăcut și mai mult, desi și pe prima am considerat-o foarte bună. Moștenirea nu are acele elemente Sf pe care le-am găsit în Nevăzuții. Este o saga captivantă, care nu îți permite să îți iei gândul de la ea. Cele două povești din Moștenirea de Katherine Webb sunt pline de iubire și mister, iar intriga este foarte bine construită. Personajele sunt atât de umane, de reale, încât le-am putut simți suferința și fără să mă gândesc la asta, am început să le caut scuze pentru comportamentul lor de neiertat!

Moștenirea de Katherine Webb – o poveste de dragoste deosebită


În primii ani de după 1900, Caroline se îndrăgostește și alege să renunțe la viața sa comodă din New York. Se mută undeva în Vestul Sălbatic. Caroline s-a îndrăgostit! A găsit în Corin ceva după care tânjea încă de când i-au murit părinții și a rămas în grija unei mătuși. Aceasta nu a fost de acord cu alegerea nepoatei și s-a distanțat de ea. Viața în prerie a fost mult mai grea decât se aștepta Caroline. Munca pe care trebuia să o facă zilnic o termina fizic. Faptul că avea vecini indieni, o speria de moarte. Ideea că cea mai apropiată fermă era la multe mile depărtare, o deprima. Faptul că nu rămânea însărcinată, o devasta. Dar iubirea lui Corin o împlinea și își dorea să stea aproape de el. Dar oare este iubirea suficientă? Atunci de ce Lady Caroline este surprinsă, în 1905, intrând într-o pădure din Anglia, cu un bagaj suspect?

Greșelile copiilor pot distruge adulții care vor deveni peste ani?

Beth și Erica sunt strănepoatele lui Lady Caroline. După moartea bunicii lor, Meredith, sunt constrânse să se întoarcă în casa în care își petreceau vacanțele în copilărie. Acolo dau peste Dinny, unul dintre copiii nomazilor care aveau dreptul de ședere pe proprietatea lor, deși atât bunica, cât și străbunica lor nu au fost de acord. Deși le era interzis și erau pârâte de multe ori de către vărul lor, Henry, fetele își petreceau foarte mult timp cu Dinny. Dar acum Beth evita să dea ochii cu prietenul ei din copilărie. Ce lucruri s-au întâmplat în ultima lor vară fericită acolo? Va reuși Erica să pună lucrurile cap la cap și să dezlege misterele membrilor familiei care au murit deja, dar și ale celor care încă trăiesc?


Dacă aveți ocazia să citiți această carte, să nu ezitați. Moștenirea este, din punctul meu de vedere, o carte perfectă.

You may also like...

20 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Nu am citit nimic de această autoare. De la Kate Morton am citit o singură carte, dar am zis că voi încerca să le citesc și pe restul, pentru că mi-a plăcut stilul. Dacă zici că se aseamănă, trebuie să citesc și eu cartea asta.

 2. anasylvi spune:

  Imi place mult ce ai scris despre carte. Intr-adevar, cele doua planuri temporale amintesc de Morton, iar viata in prerie o gasesc foarte interesanta. Sunt curioasa in legatura cu aceasta poveste!

 3. Geo spune:

  Mulțumesc pentru recomandare. Pare frumoasa cartea.

 4. Symona Sy spune:

  Pare a fi o carte interesantă ! Ceea ce ma bucura si mai mult este faptul ca vad ca mai sunt putine persoane cărora le face placere sa citească. Felicitări si mulțumim pentru recenzie

 5. Dana spune:

  Și mie mi-a plăcut Nevăzuții și cu siguranță o să îmi placă mult și asta. Ai prezentat-o tare frumos!

 6. Silvia spune:

  O prezentare minunată!!!!

 7. LacraRevs spune:

  Cred că o să îmi placă din ce văd!

 8. Dream big little girl spune:

  Nu am citit nimic de la aceasta scriitlare, insa “mostenirea” pare destul de interesanta

 9. Ce bine suna cartea asta! Mi-a placut Nevazutii, sigur imi va placea si asta.

 10. Mirela Marin spune:

  Mi-ai stârnit interesul pentru Moștenirea!
  Chiar mă voi îngriji să o caut și să o citesc.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 11. Larisa spune:

  Pare foarte interesanta cartea! Inca nu am citit-o dar din ce ai scris tu, i-as da o sansa!

 12. Laura spune:

  N-am citit nimic de această autoare! Dar sigur nu o voi rata! Mersi de sugestie!

 13. Ale Rogo spune:

  Nu am citit-o dar suna interesant. Am deja cateva carti in lista si abia apoi sper sa reusesc sa o citesc si pe aceasta

 14. Mihaela Curea spune:

  Mi se pare o carte numai buna de luat in vacanta.

 15. Ce curioasa m-ai facut. Trebuie neaparat sa aflu intreaga poveste.

 16. Simona spune:

  Suna tare fain aceasta carte! Cred ca auzisem de lectura asta mai demult. Ma atrasesera coperta si sinopsisul.

 17. Deyutza spune:

  Pare o poveste frumoasa, imi place si cred ca am sa caut si eu cartea, ma cam prins subiectul

 18. Rokolla spune:

  Mi-a placut povestea si recenzia acesteia si chiar imi doresc si eu s-o citesc

 1. 2 ianuarie 2020

  […] de Katherine Webb. După cum am spus și în recenzie, cartea aceasta le are pe toate. Am savurat-o și își merită cu adevărat locul în acest […]

 2. 8 februarie 2020

  […] plac cărțile pline de mister. Apreciez și prezența unor stafii, dacă își joacă bine rolul, dacă mă înspăimântă puțin sau măcar îmi oferă acel […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *