Sabrina între lumină și întuneric – vol 1 – Anotimpul Vrăjitoarei

Sabrina între lumină și întuneric este pe buzele tuturor în ultima perioadă. Fie că se vorbește despre serial sau despre carte, reacțiile sunt pozitive. Bineînțeles că am fost și eu cuprinsă de curiozitate și mi-am dorit să văd dacă mă prinde și pe mine acest trend 😀 .

Am preferat să încep cu romanul și l-am comandat de la Editura Corint, adică de aici. Cum mi s-a părut, vă spun în rândurile de mai jos.

Sabrina intre lumina si intuneric, vol 1, anotimpul vrajitoarei

Sabrina între lumină și întuneric – carte cu și despre adolescenți

În Anotimpul Vrăjitoarei, primul volum al seriei Sabrina între lumină și întuneric, facem cunoștință cu Sabrina – o adolescentă care este pe jumătate vrăjitoare și pe jumătate om. A fost crescută de către două mătuși, deoarece părinții săi au murit într-un accident. Sabrina mereu le-a simțit lipsa și, ca orice muritor, a simțit nevoia de iubire din partea lor. Deși mătușile și-au dat tot interesul, fiind vrăjitoare nu au reușit să o înțeleagă pe deplin și să îi fie alături întru totul.

Tot în casa mătușilor locuiește și un verișor care, la fel ca Sabrina, a fost luat sub aripa protectoare a mătușilor. Acesta a făcut o greșeală gravă în trecut, iar acum este blestemat să nu părăsească casa. Acest lucru îl umple de frustrări și îi influențează mult comportamentul.

Sabrina împlinește în curând vârsta necesară pentru a fi botezată și pentru a intra cu drepturi depline în lumea întunericului. Acest lucru a sperie puțin, deoarece îi este frică că va fi nevoită să renunțe la prietenii săi muritori, inclusiv la băiatul pe care îl place. Sabrina este nevoită să facă alegeri și să suporte consecințele lor, lucru care face parte din procesul de maturizare.


Am citit foarte ușor acest volum din Sabrina între lumină și întuneric. Deși mă așteptam să fie mai înspăimântător, să avem parte de mai multă magie și momente care să îmi facă pielea de găină, are acel ceva care atrage. Mi s-a părut că Anotimpul Vrăjitoarei a fost un fel de introducere în poveste. Cred că adevărata acțiune va avea loc în al doilea volum.

Bine că nu avem mult de așteptat. Luna aceasta apare și al doilea volum la Editura Corint. Sunt curioasă să văd cum va evolua Sabrina și ce fel de vrăjitoare va deveni.

You may also like...

11 Responses

 1. Laura spune:

  Am vizionat prima parte a filmului și mi-a plăcut. Cred ca și cartea mi-ar fi pe plac! Frumoasă recenzie!

 2. Dana spune:

  Cu siguranță o poveste tare interesanta, îmi plac subiectele de acest gen.

 3. Gio spune:

  Mulțumesc pentru recenzie, unde e pisica aia neagra din sitcomul american? 😀

 4. Deyutza spune:

  Am vazut tot serialul si mi-a placut,acum as citit si cartile sa fac o comapartie

 5. Ilinca spune:

  O voi citi si eu!

 6. Spor la lectură și multe recezii frumoase.

 7. Catalina Coman spune:

  Si eu sunt curioasa, mai ales ca vazusem si trailerul filmului.

 8. Cred ca am vazut filmul…sau daca nu ceva asemanator pentru ca mi-e tare cunoscuta povestea.

 9. Ioana Manu spune:

  posibil să citesc și eu această carte în viitorul nu foarte îndepărtat.

 10. Rokolla spune:

  Si eu ma asteptam la ceva inspaimantator, dar faptul ca este impartita pe mai multe capitole cred ca de aia este un fel de introducere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *