Top cele mai bune 5 cărți citite în 2020

Ca în fiecare an, am pregătit un articol în care vă prezint cele mai bune 5 cărți citite în ultimul an. Sau, poate mai bine zis, acele 5 cărți care încă îmi transmit ceva acum, uitându-mă peste lista cărților citite în 2020.

În 2020 am reușit să citesc 66 cărți, cu 3 mai puțin decât în 2019. Nu e tocmai rău, dar sper ca în 2021 să mă pot lăuda cu și mai multe. Știu că nu contează cantitatea ci calitatea, dar la câte cărți am necitite în bibliotecă și la cât de multe îmi doresc să îmi mai cumpăr, vreau să reușesc să parcurg cât mai multe.

cele mai bune 5 carti citite in 2020

Top cele mai bune 5 cărți citite în 2020

E greu de ales și de făcut un astfel de top. Sunt puține cărți din cele 66 care nu au fost tocmai pe placul meu. Dar unele au ieșit în evidență. După cum am mai spus, voi alege în funcție de ce îmi transmit acum titlurile, la mult timp după ce le-am citit. Ordinea va fi aleatorie.

 1. Ziua răzbunării – John Grisham. O saga de familie, care m-a ținut cu sufletul la gură și pe care o recomand de fiecare dată când am ocazia.
 2. Drum în noapte – Kristin Hannah. O dramă care m-a făcut să plâng în hohote. Dar nu e nicio surpriză, nu-i așa? Kristin Hannah are acest dar.
 3. Pământ american – Jeanine Cummins. Mi-a plăcut foarte mult acest roman. M-a ținut în priză până la ultima pagină și își merită locul în acest top.
 4. Fiica pierdută – Gill Paul. Acest roman este continuarea romanului Soția secretă. Mai exact, este povestea unei alte surori Romanov. Așadar, se poate citi separat fără probleme, iar mie mi-a plăcut mult de tot.
 5. Ultima doamnă Parrish – Liv Constantine. Un thriller excepțional, pe care îl recomand mereu atunci când am ocazia.

Acestea sunt cele 5 cărți citite în 2020 pe care am ales să le introduc în acest top. Sunt foarte bune și mă bucur că am avut ocazia să le citesc. Voi ați citit vreuna dintre ele? Sau vă atrage vreuna?

You may also like...

10 Responses

 1. Ilinca spune:

  De obicei citesc carti de psihologie si dezvoltare personala, dar recent am inteles ca romanele sunt mai “placute”;)

 2. Deyutza spune:

  Nu am citit nici una dintre aceste carti.. sunt mai mult pe genul povestilor adevarate gen Isis, Holocaust sau povesti sf .

 3. Anamaria spune:

  Nu am citit niciuna din cartile de mai sus. O sa le pun pe lista.

 4. Imi place articolele cu acest gen de recomandari. Oricum tu ai cititi multe față de mine.

 5. Mihuț spune:

  Chiar aveam nevoie de titluri noi pentru anul acesta.

 6. Eva Anca spune:

  Interesante carti. Ultima doamna Parrish o am si eu, o tot aman.

 7. Rokolla spune:

  Foarte util acest top. Am sa ma inspir si eu de la tine in lecturile viitoare

 8. Pamant american si Ultima doamna Parish le-am citit si eu si sunt wow.

 1. 17 ianuarie 2022

  […] Îmi plac foarte mult cărțile semnate de Kristin Hannah și, dacă îmi aduc bine aminte, și în top-ul de anul trecut am avut o carte scrisă de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *