Instrumente utile, pe lângă clasicele rechizite școlare

Cred că nu sunt singura care era să cadă din picioare când a auzit de vacanța de o lună a copiilor, care pândește la ușă. Serios, parcă nu mai știu cum să facă să încurce părinții și să îi dea peste cap pe copii. Și așa le-a fost greu, ba online, ba la școală. S-a simțit la note, la concentrare, la integrare, la comunicare… Pfff, nici nu are sens să mai insist pe aceste lucruri, deoarece sunt sigură că și voi v-ați lovit de ele de când cu pandemia aceasta. Astăzi vreau să vorbim despre câteva accesorii la care nu m-aș fi gândit să le cumpăr pe vremea când câteva rechizite școlare erau de ajuns.

După această perioadă tumultoasă, copiii sunt puțin dezorinețati și mai mult ca niciodată consider că au nevoie de ajutor. Au nevoie de ajutor cu lecțiile noi, chiar dacă profesorul își dă toată silința. Au nevoie de ajutor cu organizarea timpului și a activităților. Au nevoie de auxiliare care să îi facă să înțeleagă mai ușor informațiile noi și să le asimileze într-un timp scurt.

Lucruri care ajută copilul să țină pasul cu lecțiile, pe lângă clasicele rechizite școlare

Panou de plută

rechizite scolare, panou pluta

Nu m-am gândit niciodată că Maia ar avea nevoie de un panou de plută acasă. Ei, bine, în ultima perioadă mă gândesc tot mai serios la o achiziție de genul acesta. Ar ajuta-o cu siguranță să se organizeze mai ușor. Ar fixa acolo cu piuneze hârtiuțe cu informații importante, definiții sau formule mai greu de reținut.

M-am gândit la un panou de plută cu ramă de lemn, precum cel din imaginea de mai sus. Nimic pretențios și la un preț decent. Consider că dimensiunea 90 x 120 cm ar fi perfectă, deși pe gutuie.ro am văzut mai multe tipuri.

Tablă magnetică

rechizite scolare, tablă magnetica,

La fel ca și în cazul panoului de plută, până acum nu m-aș fi gândit să cumpăr o tablă magnetică. Acum, mi se pare foarte utilă și e pe lista de cumpărături. După cum vă spuneam și mai sus, e necesar să revenim asupra unor lecții sau explicații, în special la matematică. Așadar, o tablă magnetică ne-ar ușura mult munca.

Tabla albă din imaginea de mai sus, este din aluminiu cu suprafață netedă, lăcuită. Are cadru din aluminiu anodizat, prevăzut cu un suport pentru markere. Se fixează pe perete, deci nu ne-am împiedica de ea prin cameră. Ar fi perfectă pentru noi.

Rucsac pentru laptop

Nu m-am gândit până acum că Maia ar avea nevoie de un rucsac pentru laptop. E încă micuță, nu ar trebui să care laptop-ul după ea atunci când pleacă de acasă. Ei, bine, în această perioadă, a plecat de câteva ori la bunici și a avut nevoie de laptop pentru orele online. Pentru a nu sta cu stres, un Rucsac BESTLIFE Travel Safe devine un must have.

Design-ul este aerodinamic și atractiv. Este realizat din materiale de calitate superioară. Este prevăzut cu USB si TYPE C pentru încărcarea permanentă a dispozitivelor pe care le transportăm.
Dimensiunile lui sunt 170 x 290 x 460 mm, deci este suficient de mare pentru laptop-ul ei. În plus, este roz corai. Trebuie să ținem cont și de culoare când cumpărăm lucruri pentru micuțele domnișoare, nu-i așa?

rechizite scolare, rucsac laptop

Am găsit aceste lucruri pe www.gutuie.ro în categoria rechizitelor. Vă invit să le vizitați și voi site-ul și să le studiați oferta. De asemenea, îi găsiți și la numărul de telefon 0731 270 748 sau pe adresa de mail office@gutuie.ro. Au și o pagină de Facebook cu același nume.

Ce ziceți de aceste lucruri? Vi se par de ajutor sau considerați că sunt inutile? Sunt curioasă care e părerea voastră și vă invit să îmi scrieți în rubrica de comentarii.

You may also like...

22 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Foarte bune sugestii, din câte se pare, chiar vom avea nevoie de astfel de instrumente tot mai mult în viitorul apropiat.

 2. Dana spune:

  Interesante sugestii si cu siguranţă utile.

 3. Silvia spune:

  Recomandări excelente pentru copii!

 4. Oana spune:

  Toate sunt faine și cu siguranță si utile

 5. Ce frumoase recomandări. Cel puțin mie mi-ar fi plăcut să am un panou de plută. E foarte util.

 6. Denisa spune:

  Tabla magnetica e tare faina, clar ar fi optiunea mea.

 7. Un panou de pluta m-ar ajuta si pe mine tare mult.

 8. Deyutza spune:

  În ziua de astăzi copii au nevoie de mult mai multe lucruri de cât aveam noi nevoie la vremea noastră

 9. Catalina spune:

  Super lungă vacanța, într-adevăr. Din păcate, școala a cam fost de sacrificiu în această perioadă. Mă bucur că nu sunt elevă, sincer.
  Foarte utile sugestiile tale pentru elevi.

 10. Of, scoala e din ce in ce mai complicata in ultima perioada…

 11. Tabla magnetica vreau si eu. Si am terminat de muuult cu scoala :))

 12. Anca spune:

  Offf, pentru școala online trebuie sa ne dotam cu tot felul de lucruri, e bine ca le găsim online.

 13. Oprea Carmen spune:

  avem si noi de toate, cred ca un panou de pluta ne-ar trebui, pare folositor!

 14. Oana spune:

  Foarte bune sugestiile tale, mi le as lua si eu pe toate , mi se par foarte utile! Intru si eu acum pe site sa rasfoiesc putin 🙂

 15. O, da! Cu siguranță toate cele menționate de tine în acest articol nu ar trebui să lipsească niciunui școlar.

 16. Ana spune:

  Sa stiti ca sunt utile si adultilor 😀 si eu am ghiozdan pentru laptop si mi-ar placea o tabla din aceea de pluta sa o folosesc pe post de dreamboard 😀

 17. Roxana spune:

  tabla magnetic a fost cea mai interesanta descoperire a fiului meu. 🙂

 18. Gabriela spune:

  Ce ume haios are site-ul . Ai scris un articol foarte util ‼️

 19. Gabriela spune:

  Ce nume haios are site-ul . Ai scris un articol foarte util ‼️

 20. Tabla magnetica este si pentru noi intr-adevar de mare utilitate!

 21. Intr-adevar, multe nu ne trebuiau inainte de nebunia asta cu online-ul. Cred ca o tabla magnetica voi lua si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *