Clătite americane / pancakes – rețetă simplă și delicioasă

Tocmai mi-am dat seama că deși v-am arătat de multe ori fotografii cu clătite americane / pancakes, nu v-am lăsat niciodată o rețetă. Nu că ar fi mare filosofie sau că s-ar face greu, dar nu strică niciodată să avem o rețetă la îndemână, nu-i așa?

Am mâncat prima dată clătite americane / pancakes acum câțiva ani, când am mers în vizită la Cătălina. Ne-au plăcut și de atunci fac din când în când, chiar dacă favoritele noastre au rămas cele normale, subțiri.

Clătitele acestea sunt mai mult ca o prăjitură. Cel puțin eu așa le văd. Un fel de pandișpan ceva mai crocant la exterior, cu muuultă ciocolată sau dulceață peste. Un deliciu, care se prepară repede și ușor.

Dacă la început mergeam strict pe rețeta Cătălinei, nedorind să dau greș, pe parcurs am prins curaj și am încercat diferite rețete mai simple sau mai complicate, cu iaurt sau unt, cacao și alte bunătăți. Astăzi vă voi scrie rețeta pe care o fac cel mai des. Cea mai simplă, cu ingrediente pe care le am mereu la îndemână.

clătite americane / pancakes

Ingrediente necesare pentru a prepara clătite americane / pancakes

Pentru a pregăti clătite americane avem nevoie de?

  • două căni de făină
  • 2 căni jumate de lapte
  • 3 sau 4 ouă
  • un praf de copt
  • un sfert de linguriță de sare
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • 6 – 7 linguri ulei sau un cub de unt topit (aproximativ 50 gr)
  • dulceață sau cremă de ciocolată, fructe proaspete sau orice vă place

Mod de preparare

Batem ouăle spumă, cu sare. Treptat, turnăm uleiul și laptele. Separat, amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul vanilat. Apoi, punem amestecul de ingrediente uscate în bolul cu ouă și lapte, treptat, folosind o lingură. Încorporăm și abia apoi turnăm altă lingură. Repetăm procesul până ce amestecăm toate ingredientele. Aluatul rezultat trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Dacă vi se pare prea lichid mai puteți adăuga făină și invers.

clătite americane / pancakes

Între timp, încingem o tigaie și o ungem cu unt sau cu puțin ulei. Luăm câte un polonic mic de aluat și îl punem în tigaie, fără a-l întinde pe toată suprafața, așa cum facem la clătitele normale. Când clătita se rumenește ușor, o întoarcem cu o spatulă.

După ce prăjim clătitele, adăugăm dulceață, cremă de ciocolată, miere sau orice sirop ne place. Putem adăuga și fructe proaspete. Eu, cel mai des pun ciocolată și feliuțe de banană. Îmi place mult combinația aceasta.

Poftă bună!

You may also like...

16 Responses

  1. Laura spune:

    Ce bine arata!!! Iar mi-ai dat de lucru!

  2. Eva Anca spune:

    Arata tare bine. Multumesc pentru reteta!

  3. Oana spune:

    Le-am vazut de dimineata si pe Insta, mi-au facut tare pofta.

  4. Silvia spune:

    Trebuie să le fac!!

  5. Arata intr-un mare, mare fel❤️
    Am salvat reteta ☺️

  6. Oana spune:

    Yummmy, unele din preferatele noastre, o sa incerc si eu reteta ta!! Pofta buna!

  7. Dana spune:

    Arată minunat de delicios!

  8. Simona spune:

    Imi plac mult clatitele americane!! Mi-ai facut posta!!

  9. Cateodata fac si eu la micul dejun asa ceva, dar ale tale seamana mai mult cu varanta japoneza al carei nume bineteles ca l-am uitat :))

  10. Irina spune:

    Arata tare bine și delicios.

  11. Carmen Alexa spune:

    Clar trebuie sa încerc și eu rețeta

  12. Matusa Diana spune:

    Și eu am o rețetă de clătite americane, asemănătoare cu a ta pe care o fac des.

  13. Ce pofta mi-ai facut de pancakes!

  14. Si noua ne plac clatitele americane, dar si cele normale. Chiar nu am mai facut de mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *