Prăjitură cu mere

Paștele este la doi pași de noi și toate gospodinele s-au apucat deja de treabă. Fiecare face tot felul de preparate care mai de care mai gustoase. Unele dintre noi încearcă rețete noi de prăjituri, altele le fac mereu pe cele clasice, care le aduc aminte de sărbătorile din copilărie. Prăjitura cu mere pe care v-o prezint astăzi mie îmi aduce aminte de copilărie și o mănânc de fiecare dată cu mare plăcere.

prajitura cu mere

Mi se pare cea mai bună prăjitură cu mere pe care am gustat-o vreodată și mă mir uneori cât de ușor se face. De aceea, mi-am propus să v-o prezint astăzi, în caz că sunteți în pană de idei și doriți un desert simplu, gustos și ușor de făcut, pentru masa de Paște și nu numai.

Pentru a pregăti prăjitură cu mere, avem nevoie de:

Pentru foi:

  • nouă linguri de zahăr
  • nouă linguri suc de roșii
  • nouă linguri de ulei
  • un ou
  • făină cât cuprinde. Trebuie să avem un aluat nelipicios, dar moale, care să poată fi întins cu sucitorul. ( reper: cam 10 linguri +, -)
  • un praf de copt

Pentru umplutură:

  • cinci sau șase mere mari
  • patru linguri de zahăr ( sau mai mult dacă merele sunt acre)
  • o lingură de scorțișoară

Mod de preparare:

Pentru a pregăti foile trebuie să amestecăm toate ingredientele. Făina se încorporează treptat, până ce amestecul se transformă într-un aluat nelipicios, dar moale, care să poată fi întins cu sucitorul. Împărțim aluatul în două. Întindem pe rând foile din părțile de aluat. Așezăm prima foaie de aluat pe dosul unei tăvi curate și o băgăm la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade sau la foc mediu. Când trece testul scobitorii, o scoatem, o lăsăm la răcit și o punem la copt pe următoarea.

prajitura cu mere reteta simpla

Între timp, ne ocupăm de umplutură. Dăm merele pe răzătoare și le punem la călit, împreună cu zahărul și scorțișoara. Apoi, lăsăm umplutura să se răcească.

Așezăm o foaie răcită pe un platou, punem umplutura de mere și o întindem uniform. Deasupra așezăm a doua foaie. Presăm ușor și punem prăjitura undeva la rece. De preferat se lasă peste noapte și abia apoi se taie. Astfel, foile devin moi. Înainte de servire putem pudra un strat de zahăr pudră.

You may also like...

12 Responses

  1. anasylvi spune:

    Mmm, pare foarte gustos si relativ usor de facut. Totusi, faina asta cat cuprinde cam cata ar fi? Macar orientativ. Eu nu sunt experta in dulciuri si imi place sa imi fac o idee. Multumesc!

  2. Dana spune:

    Arătă tare bine, cu siguranță e delicioasa, trebuie sa încerc rețeta!

  3. Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru rețetă ,am sa fac și eu.

  4. Simona Banica spune:

    Super buna, voi face

  5. Ador prajiturile cu mere, iar a ta arata delicios. In stilul asta chiar nu am gustat niciodata, am notat reteta.

  6. Uite ca ar fi mers o astfel de prajiturica, nu m am gandit sa fac.

  7. Doina Racoti spune:

    De cand cautam reteta aceasta. O voi face cat de curand.

  8. Gabriela Alexandra Andrei spune:

    Cat de apetisant arata! Cu siguranță voi face și eu prăjitură aceasta cu mere! Mulțumesc pentru rețetă!

  9. Silvia spune:

    Simplă și delicioasă!!!

  10. Dana spune:

    O rețetă delicioasă! Chiar mi-e dor de prăjitură cu mere, una dibtre prăjiturile pe care le vom mânca mereu cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *