Coaste la cuptor cu garnitură de cartofi
Se apropie weekend-ul și m-am gândit că poate aveți nevoie de o idee pentru un prânz în familie sau, de ce nu, o cină ceva mai copiosă, dacă nu vă faceți griji pentru siluetă. Săptămâna trecută, într-una din zile, m-am gândit să încerc să fac și eu coaste la cuptor. De obicei, când ne apucă pofta de coaste, ieșim și le mâncăm în oraș. Sunt câteva restaurante care le gătesc extrem de bine, dar, de data aceasta, mi-am dorit să încerc să fac și eu. Noi am fost mulțumiți de rezultat și am de gând să mai gătesc coaste la cuptor cu cartofi.
Ingrediente necesare pentru a prepara coaste la cuptor cu cartofi
Pentru această rețetă absolut delicoasă, nu avem nevoie de prea multe:
- două bucăți de coaste de porc (scăriță) afumate.
- 2 linguri sos de soia (opțional)
- sare
- piper
- condiment pentru carne de porc (opțional)
- șapte sau opt căței de usturoi
- cinci roșii cherry
- o ceapă de mărime potrivită
- două linguri de miere
- apă
- șase – șapte cartofi
- condiment pentru cartofi (opțional)
- trei linguri de ulei
Cum se fac coastele la cuptor cu garnitură de cartofi:
Întâi de toate, dăm drumul la cuptor să se încălzească. Eu l-am fixat pe 190 de grade, pe funcția ventilator. Un cuptor normal ar trebui pus la foc mediu. Apoi gustăm coastele. Dacă sunt sărate tare, le punem să stea în apă rece, să mai iasă din sare. După aceea, curățăm cartofii și îi tăiem felii. Îi amestecăm cu 2-3 căței de usturoi tocați mărunt, ulei, sare, piper și, dacă doriți cu puțin condiment pentru cartofi. După ce ne asigurăm că fiecare felie de cartof are condimente pe ea, le răsturnăm în tavă.
Într-o cană mai înaltă punem 5 căței de usturoi de mărime medie, ceapa tăiată în patru, condimentul, roșiile cherry, mierea, sosul de soia și cam sfert de cană de apă. Mixăm totul cu mixerul vertical, până iese un sos. Cu acest sos ungem bine coastele și le punem peste cartofi. În tavă mai punem jumătate de cană de apă și o băgăm la cuptor.După 30 de minute, învârtim cartofii și coastele.
În 55 de minute, totul a fost gata. Ghidați-vă după cum arată și gustați pentru a vă asigura că sunt făcute. De asemenea, dacă apa scade prea mult, puteți completa pe parcurs. Timpul toate fi diferit, de la cuptor la cuptor. Prietena mea, Cătălina, a făcut și ea coaste de porc, acum ceva timp. Aici găsiți rețeta ei.
Voi faceți coaste la cuptor cu cartofi?
Oh, ce idee grozava! Multumesc pentru reteta!
Cu drag!
Arata geniiiial. Mi-ai facut asa o pofta. 😀
Lasa sa vezi si tu cum e :)))
Foarte bune ! !!
Bune!!!!
Arata apetisant! Eu nu prea consum alta carne in afara de cea de pasare, porc mai rar. De obicei mananc sunca afumata. Coastele acestea insa arata foarte bine.
Prefer porcul , recunosc.
Și foarte gustoasa, îți lasă gura apa ❤️
chiar foarte gustoasa 🙂
arata foarte bine. Si noi mai facem coaste la cutor cateodata, dar putin altfel. Iti recomand sa incerci si varianta au sos de ceapa dulce-acrisor-picant. Sigur o sava placa. Si merge, al fel, cu cartofi, piure sau altele de genul.
Voi incerca, desigur.
WOW! Arata foarte bine! Mie imi place mai mult daca nu sunt afumate 😀 Tot la cuptor, dar fierte bine in bere, pe un pat de cartofi…Miam, miam, am deja apă-n gură!!! 😀
Hmmmm, nu am incercat niciodata sa le fac asa.
Arată foarte bine și cu siguranță sunt delicioase!!!
Chiar bune.
Yuuum, ce pofta mi-ai facut. Am sa imi fac si eu maine.
Pofta buna!
Sa stii ca maine fac niste coaste la cuptor, ne place tuturor si acum chiar mi-ai facut pofta
Sa aveti pofta!
Ce pofta mi-ai facut de coaste, nu am mai mancat de ceva timp.
Coaste fac mai rar, dar fac destul de de friptură cu cartofi la cuptor
Arata foarte bine, ne-ai făcut poftă 🙂
Mulțumesc pentru rețetă!
Cu drag!
Pana acum nu am indraznit sa fac coaste. Parca as indrazni si eu sa incerc reteta pentru ca iubesc coastele
Succes și pofta buna!