Coaste la cuptor cu garnitură de cartofi

Se apropie weekend-ul și m-am gândit că poate aveți nevoie de o idee pentru un prânz în familie sau, de ce nu, o cină ceva mai copiosă, dacă nu vă faceți griji pentru siluetă. Săptămâna trecută, într-una din zile, m-am gândit să încerc să fac și eu coaste la cuptor. De obicei, când ne apucă pofta de coaste, ieșim și le mâncăm în oraș. Sunt câteva restaurante care le gătesc extrem de bine, dar, de data aceasta, mi-am dorit să încerc să fac și eu. Noi am fost mulțumiți de rezultat și am de gând să mai gătesc coaste la cuptor cu cartofi.

coaste la cuptor cu cartofi

Ingrediente necesare pentru a prepara coaste la cuptor cu cartofi

Pentru această rețetă absolut delicoasă, nu avem nevoie de prea multe:

  • două bucăți de coaste de porc (scăriță) afumate.
  • 2 linguri sos de soia (opțional)
  • sare
  • piper
  • condiment pentru carne de porc (opțional)
  • șapte sau opt căței de usturoi
  • cinci roșii cherry
  • o ceapă de mărime potrivită
  • două linguri de miere
  • apă
  • șase – șapte cartofi
  • condiment pentru cartofi (opțional)
  • trei linguri de ulei

Cum se fac coastele la cuptor cu garnitură de cartofi:

Întâi de toate, dăm drumul la cuptor să se încălzească. Eu l-am fixat pe 190 de grade, pe funcția ventilator. Un cuptor normal ar trebui pus la foc mediu. Apoi gustăm coastele. Dacă sunt sărate tare, le punem să stea în apă rece, să mai iasă din sare. După aceea, curățăm cartofii și îi tăiem felii. Îi amestecăm cu 2-3 căței de usturoi tocați mărunt, ulei, sare, piper și, dacă doriți cu puțin condiment pentru cartofi. După ce ne asigurăm că fiecare felie de cartof are condimente pe ea, le răsturnăm în tavă.

coaste de porc la cuptor

Într-o cană mai înaltă punem 5 căței de usturoi de mărime medie, ceapa tăiată în patru, condimentul, roșiile cherry, mierea, sosul de soia și cam sfert de cană de apă. Mixăm totul cu mixerul vertical, până iese un sos. Cu acest sos ungem bine coastele și le punem peste cartofi. În tavă mai punem jumătate de cană de apă și o băgăm la cuptor.După 30 de minute, învârtim cartofii și coastele.

În 55 de minute, totul a fost gata. Ghidați-vă după cum arată și gustați pentru a vă asigura că sunt făcute. De asemenea, dacă apa scade prea mult, puteți completa pe parcurs. Timpul toate fi diferit, de la cuptor la cuptor. Prietena mea, Cătălina, a făcut și ea coaste de porc, acum ceva timp. Aici găsiți rețeta ei.

Voi faceți coaste la cuptor cu cartofi?

Please follow and like us:
error

You may also like...

27 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Oh, ce idee grozava! Multumesc pentru reteta!

  2. Arata geniiiial. Mi-ai facut asa o pofta. 😀

  3. Silvia spune:

    Foarte bune ! !!

  4. anasylvi spune:

    Arata apetisant! Eu nu prea consum alta carne in afara de cea de pasare, porc mai rar. De obicei mananc sunca afumata. Coastele acestea insa arata foarte bine.

  5. Catalina spune:

    Și foarte gustoasa, îți lasă gura apa ❤️

  6. arata foarte bine. Si noi mai facem coaste la cutor cateodata, dar putin altfel. Iti recomand sa incerci si varianta au sos de ceapa dulce-acrisor-picant. Sigur o sava placa. Si merge, al fel, cu cartofi, piure sau altele de genul.

  7. WOW! Arata foarte bine! Mie imi place mai mult daca nu sunt afumate 😀 Tot la cuptor, dar fierte bine in bere, pe un pat de cartofi…Miam, miam, am deja apă-n gură!!! 😀

  8. Dana spune:

    Arată foarte bine și cu siguranță sunt delicioase!!!

  9. Yuuum, ce pofta mi-ai facut. Am sa imi fac si eu maine.

  10. Deyutza spune:

    Sa stii ca maine fac niste coaste la cuptor, ne place tuturor si acum chiar mi-ai facut pofta

  11. Ce pofta mi-ai facut de coaste, nu am mai mancat de ceva timp.

  12. Mirela Marin spune:

    Coaste fac mai rar, dar fac destul de de friptură cu cartofi la cuptor
    Arata foarte bine, ne-ai făcut poftă 🙂
    Mulțumesc pentru rețetă!

  13. Rokolla spune:

    Pana acum nu am indraznit sa fac coaste. Parca as indrazni si eu sa incerc reteta pentru ca iubesc coastele

  1. 9 octombrie 2019

    […] 4 cartofi mari prăjiți. Eu i-am prăjit în tigaie, cu puțin ulei. Dacă doriți să îi prăjiți în baie de ulei, nicio problemă. Eu am preferat să îi fac așa. […]

  2. 17 octombrie 2019

    […] poate consuma alături de orice garnitură, începând de la clasicii cartofi prăjiți, la piure, cartofi la cuptor, salată simplă sau mix de legume. De asemenea, puteți pune lângă pui, ketchup, mujdei de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *