Contractul Paganini de LARS Kepler – impresii după lectură

Am primit Contractul Paganini de LARS Kepler de la Editura Paralela 45, acum ceva timp. Am făcut ce am făcut și am tot amânat să citesc romanul, deși promitea a fi un thriller plin de acțiune, situații neprevăzute și suspans, exact așa cum trebuie să fie un thriller polițist. În ultimele zile l-am ținut pe noptieră și am profitat de fiecare clipă liberă să mă delectez cu el.

Contractul Paganini de LARS Kepler îl are în prim-plan pe detectivul Joona Linna, pe care l-am cunoscut deja în Hipnotizatorul. Încă de atunci mi-a plăcut stilul lui de a rezolva cazurile. Mă bucur mult că am avut ocazia să în văd din nou la treabă 🙂 .

La fel ca și în Hipnotizatorul, cuplul suedez LARS Kepler dă dovadă de inventivitate, creând o intrigă total neașteptată, cu un deznodământ surprinzător.

 Contractul Paganini de LARS Kepler impresii

Contractul Paganini de LARS Kepler – un roman surprinzător, sumbru și captivant

O activistă a păcii și iubitul său sunt dați dispăruți, în timp ce sora ei este găsită moartă pe iahtul unde petreceau împreună câteva zile. Joona Linna este atras de caz și simte că trebuie să se implice în rezolvarea lui. În aceeași perioadă, îi este cerută părerea în legătură cu sinuciderea unui om cu o funcție importantă. Deși evenimentele par a fi izolate, bazându-se pe intuiție, detectivul reușește să găsească o legătură între ele.

Detectivului îi place să lucreze singur. Ține legătura cu anumiți colegi specialiști, care îl ajută să pună lucrurile cap la cap. Totuși, de data aceasta este nevoit să lucreze cu Saga Bauer. Aceasta este desconsiderată de către colegi, din cauza frumuseții sale. Cei doi își dau seama curând că persoana pe care o urmăresc nu este una obișnuită și că nu le va fi tocmai ușor să o găsească. Dar Jonna Linna nu se sperie de cazurile grele, iar noi avem parte de acțiune din plin. Saga Bauer este dovada vie că preconcepțiile nu au nicio legătură cu realitatea și se dovedește a fi foarte pricepută în meseria sa.


Contractul Paganini de LARS Kepler se poate comanda de pe site-ul editurii Paralela 45. Mai exact, de aici.

You may also like...

5 Responses

 1. Dana spune:

  Uhuuu, suna tare bine! Cu siguranta o lectura captivanta şi tttaaare interesanta!

 2. Eva Anca spune:

  Sună grozav! Sunt sigură că mi-ar plăcea cartea asta.

 3. Silvia spune:

  O recenzie excelentă!

 4. Cat de faina pare cartea!  Cred ca mi-ar placea mult si mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *