Hipnotizatorul – Lars Kepler

Hipnotizatorul de Lars Kepler a apărut de curând la Editura Paralela 45, în colecția BestSeller. Până să primesc romanul, nu auzisem de acest cuplu suedez, care scrie sub pseudonimul Lars Kepler. Se pare că are mare succes cu seria care îl are în prim-plan pe detectivul Jonna Linna. Mă bucur că am avut ocazia să fac și eu cunoștință cu priceputul și carismaticul detectiv, prin acest roman.

Hipnotizatorul de Lars Kepler are 496 de pagini și pot să spun că este total diferit de ce am mai citit eu până acum. Deși citesc destul de des romane cu detectivi, cu tot felul de crime sângeroase, Hipnotizatorul mi s-a părut diferit. Lars Kapler îmbină partea odioasă a lumii adulților cu lumea adolescenților și a copiilor scăpați de sub control, din diferite motive, care are la bază jocurile și desenele animate, duse la alt nivel.

hipnotizatorul impresii

Hipnotizatorul de Lars Kepler – cât de mult ne influențează traumele din copilărie?

Detectivul Jonna Linna este genul de detectiv dedicat, care nu poate să renunțe la niciun caz. Experiența acumulată de-a lungul anilor de muncă l-au făcut să fie așa. În plus, are un simț aparte și simte mereu când ceva este mai mult decât pare. Așa s-a întâmplat și în cazul unei crime, care a avut loc la marginea Stockholmului. O familie este asasinată acolo, ba chiar mai mult, este mutilată. Singurii supraviețuitori ai familiei sunt fiica cea mare – care locuiește în altă parte – și fiul – care ajunge la spital, cu răni grave.

Detectivul Joona Linna nu îl poate interoga pe băiat, din cauza stării sale de sănătate. Așadar, hotărăște să apeleze la un hipnotizator. Erik Maria Bark este alegerea lui. Acesta este un doctor, care a ales să renunțe la acea tehnică cu ani în urmă și să își trateze pacienții în mod tradițional. Totuși, când a înțeles că viața acelei fete poate fi în pericol, dacă nu îl hipnotizează pe băiat, alege să își încalce cuvântul. Ce află după episodul în care îl hipnotizează, îi șochează, luându-i total pe nepregătite.

„Deloc surprinzător, Lars Kepler (pseudonimul unui cuplu suedez) e considerat succesorul lui Stieg Larsson.” – Time

În paralel, viața hipnotizatorului ne este prezentată. Erik Bark are probleme în căsnicie și are un fiu născut cu o boală groaznică. Acesta este adolescent acum și are o prietenă care nu este tocmai pe placul părinților lui, deoarece face parte dintr-o lume pe care preferăm să o ignorăm în mod conștient.

Atunci când fiul lui Erik Bark este răpit din propria cameră, sub ochii neputincioși ai mamei, drumul hipnotizatorului și al detectivului se intersectează din nou.

Cine îi dorește răul băiatului? Oare va fi găsit la timp? Cine este criminalul care a ucis acea familie? Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care mi le-am pus citind acest roman. Vă invit și pe voi să aflați răspunsurile. Hipnotizatorul de Lars Kepler se poate comanda de aici.

You may also like...

21 Responses

 1. Stoica. Viorica spune:

  Ce interesant suna ! Adevarat ca traumele din copilarie ne urmaresc , spor la citit !nu stiu de aceasta carte !

 2. Eva Anca spune:

  Nu stiam de cartea asta, dar suna tare bine si sigur ar fi pe placul meu. Multumesc pentru recomandare!

 3. Dana spune:

  Cat de interesanta pare, cu siguranta imi doresc sa citesc cartea!

 4. Alexandra spune:

  O am si eu in biblioteca dar inca nu am ajuns sa o citeac

 5. Oana spune:

  Ooff greu cu adolescentii scăpați de sub control, interesant subiect, multumim pentru prezentare si recenzie.

 6. O recenzie foarte frumoasă și convingătoare! Pare o carte bulversantă, plină de adrenalina și suspans, pe care sigur ca vreau să o citesc și eu. Mulțumesc pentru recomandare!

 7. Ana Maria B spune:

  Din recenzie chiar sunt curioasa sa o citesc si eu. Imi plac romanele aceste pline de intriga.

 8. Stilul lui Stieg Larson îmi place, cartea sună interesant, deci e o idee bună, mulțumim pentru recomandare.

 9. Oprea Carmen spune:

  spor la citit, o sa citesc si eu cartea daca imi cade in mana! cam prost cu timpul liber stau!

 10. mi s-a parut geniala cartea, eu ador autorii nordici, au crime sadice, dar gandite ingenios 😀

 11. Diana Timofte spune:

  Foarte frumoasa recenzia ! M-ai convins sa trec si eu cartea pe lista

 12. Oana spune:

  Nu suna a genul meu, dar l am notat in caietul meu de carti de cumparat, vreau sa il iau pentru un nepot care adora genul asta de carti!

 13. Denisa spune:

  Foarte captivanta pare cartea, cu siguranta i-da da o sansa.

 14. Daniela Oțet spune:

  Nu am citit-o! Pare genul meu de carte! Prea multa non-fiction am citit in ultima vreme

 15. Lista mea de lecturi devine tot mai lunga dupa recomandarile tale.

 16. Nu este chiar stilul meu, dar iubitul meu citeste exact genul acesat de carti, asa incat i-o voi recomanda lui!

 17. Rokolla spune:

  Mi se pare o carte geniala pe care imi doresc si eu sa pun mana

 1. 17 august 2020

  […] terapie. Așa Amalia îl întâlnește pe Sebastian – terapeutul său. El îi propune să o hipnotizeze, ca să poată ajunge mai ușor la miezul problemei. Amalia acceptă, iar Sebastian face […]

 2. 1 septembrie 2020

  […] Hipnotizatorul de Lars Kepler. Și despre acest roman am apucat deja să vă vorbesc. Recenzia o găsiți aici. […]

 3. 14 aprilie 2021

  […] de LARS Kepler îl are în prim-plan pe detectivul Joona Linna, pe care l-am cunoscut deja în Hipnotizatorul. Încă de atunci m-a plăcut stilul lui de a rezolva cazurile. Mă bucur mult că am avut ocazia […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *