Dansul răului de Michel Benoît – recenzie carte

Titlu: La danse du mal (Dansul răului)

Autor: Michel Banoît

Editura: RAO

Nr. pagini: 320

Traducere: Elena Arhire

Michel Benoît s-a născut la Paris, în 25 ianuarie 1957. Este scriitor, romancier, istoric, eseist și dramaturg francez.

Dansul răului de Michel Benoît

Dansul răului (La danse du mal) este un thriller fascinant. O poveste care se învârte în jurul originii Islamului. Când profesorul Erwin revine la Sana’a ca și coordonator al unui șantier arheologic în cea mai veche moschee, speră să găsească în sfârșit o dovadă care să pună la îndoială credibilitatea Coranului. Acea moschee, după cum spunea legenda, ar fi fost construită în vremea Profetului Mohamed.

Aici a descoperit o gheniză, un loc unde rabinii își adăposteau manuscrisele – texte pe care stă scris numele lui Dumnezeu. Printre multitudinea de documente, a descoperit și o cutie care conținea douăsprezece pergamente scrise în aramaică, limba iudeo – limba creștinilor de la începuturile creștinismului.

Dansul răului – „Un thriller surprinzător și incitant.”

Când Erwin și elevul său Marawan au început sa le descifreze, au observat că acele pergamente conțineau versete din Coran. Pe când voiau să deschidă și ultimul pergament, un paznic i-a întrerupt și nu au mai putut continua. Așa că profesorul a fost obligat să-l fure și să se prefacă că nu s-a întâmplat nimic. Profesorul nu putea să scoată pergamentul din aeroportul Sana’a, așa că i l-a dat cu încredere lui Marawan. Acesta trebuia să-l scoată din Siria și să-l ducă la mănăstirea Mar Moussa, în deșertul dintre Damasc și Homs, la părintele Dall’Oglio, pentru a putea fi trimis mai departe și descifrat.

Nil, Anselm și Georges sunt tineri călugări care studiază la Roma originile creștinismului. Când Georges dispare în deșertul sirian, ceilalți doi sunt alarmați de dispariția lui. Nil, încurajat de Anselm pleacă pe urmele lui și ale manuscrisului. Din motive cu totul secrete, un prelat de la Vatican și jihadiștii din Statul Islamic vor cu orice preț să ajungă la manuscris. Dar oare reuși?

Dansul răului de Michel Benoît se poate comanda de aici, acum cu reducere.

*Acest articol este un guest post by Ana-Maria Chiperi

You may also like...

6 Responses

  1. Dana spune:

    O carte pe care e musai sa o citesc și o recenzie minunată! ♥️

  2. Eva Anca spune:

    Mulțumesc pentru recomandare! Sună tare bine!

  3. Valeria Chertes spune:

    Multumim pentru recomandare.

  4. Silvia spune:

    O RECOMANDARE INTERESANTĂ!

  5. Chiar pare fascinanta cartea. Ma cam tenteaza Ana Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *