Albert și analizele făcute la un an

Uitându-mă pe blog zilele acestea, mi-am dat seama că nu am postat de ceva timp în categoria Mămici și copilași. Sincer, nu îmi dau seama de ce. Cu o fetiță de 8 ani jumătate și un băiețel de un an și o lună, aș avea mereu ceva de povestit. Așadar, m-am hotărât să îndrept acest lucru, iar astăzi vă voi povesti despre ultima grijă pe care am avut-o, și anume fosfataza alcalină crescută.

fosfataza alcalina , albert,

Când a făcut Albert un an, ne-am hotărât să îl ducem la un control la pediatru. Deși medicul de familie a avut ocazia să îl mai consulte, la pediatru nu am mai ajuns cu el de câteva luni bune. După consult, doamna doctor pediatru a hotărât că nu ar strica un set de analize. Zis și făcut!

În principiu, analizele i-au ieșit bine. Exceptând fosfataza alcalină. Sincer, habar nu aveam ce este aceea. Deși doamna doctor mi-a spus că nu e cazul să îmi fac griji și să repetăm analiza după ce îi administrăm timp de o lună câte 3 picături de Vitamina D3 și Hepaid, eu am început căutările online. Aceste căutări m-au speriat extrem de tare, deoarece fosfataza alcalină este asociată cu o mulțime de boli grave.

Ce este fosfataza alcalină?

Nu vă voi da toată definiția, deoarece este lungă și o găsiți pe site-urile de specialitate. În principiu, fosfataza alcalină este o enzimă care poate crește sau poate scădea și este folosită ca și indicator pentru diferite boli, în combinație cu alte analize. Boli pe care nici nu vreau să le enumăr. De asemenea, fosfataza alcalină crește atunci când copilul este în creștere.

Deși am întors internetul cu susul în jos timp de o lună, nu am găsit decât un răspuns vag la întrebarea mea: Cât poate crește fosfataza alcalină fără să indice o boală? Acel răspuns vag, găsit pe un forum, unde câteva mămici au avut o discuție acum câțiva ani, spunea că, atunci când copilul este în creștere, fosfataza alcalină poate ajunge până la 700.

În orice caz, ce pot eu să vă spun este că Albert a avut fosfataza alcalină 633. După o lună, cu trei picături de Vitamina D3 administrate zilnic, a scăzut. Acum este în limitele normale prezentate de laboratorul unde i-am făcut analiza. Deoarece i-am făcut aceeași analiză la două laboratoare diferite, mi-am dat seama că folosesc interval de referință diferit. Din fericire, acesta este trecut pe rezultat și ne putem da seama dacă valoarea este în limite normale.

Acum, la sfatul pediatrului, îi administrăm în continuare câte 3 picături de Vitamina D3. Dar doar în lunile când soarele este mai puțin vizibil. Adică cele care au în denumire litera R.

You may also like...

14 Responses

  1. Cornelia spune:

    Habar nu aveam de aceste analize, dar mie pediatra mi-a recomandat, de când l-am nascut sa-i dau timp de un an Vitamina D3, iar după un an doar în lunile de iarnă și mai ales dacă copilul nu iese foarte mult afară.

  2. Simona Banica spune:

    Nu stiam de acest diagnostic ma bucur ca s-a rezolvat!

  3. Dana spune:

    Mă bucur că totul este bine!!!

  4. Eva Anca spune:

    Multa sanatate! Greseala noastra cea mai mare (ma includ pe mine) este ca, atunci cand apar diverse simptome sau analize, fugim sa cautam pe Google, iar tot ce gasim acolo ne sperie la culme. Conform cautarilor mele pe Google cand ma simteam rau, ar fi trebuit sa nu mai fiu pe aici de mult, simptomele mele potrivindu-se unor boli cat se poate de grave, cum ar fi cancerul, ca un simplu exemplu. Eu m-am invatat minte si nu mai caut informatii pe internet in ceea ce priveste sanatatea.

  5. Silvia spune:

    Mă bucur că este bine!!! !

  1. 17 martie 2020

    […] îl tund și încă nu am reușit. Deja e foarte lung și mereu trebuie să îl țin prins, deoarece Albert își bagă mereu mânuțele prin el. Fiind lung, se usucă greu și mi se pare că nu mai are nicio […]

  2. 15 septembrie 2020

    […] acum. Ingredientul de bază este uleiul de măsline, care asigură o hidratare optimă a pielii bebelușului. Partea cea mai bună e că îl putem folosi și noi, mamele, și să avem parte devo piele […]

  3. 12 ianuarie 2021

    […] când ies din casă îl am măcar pe Albert cu mine. Așadar, trebuie să iau la mine șervețele, dezinfectant, portofelul pentru a cumpăra […]

  4. 20 aprilie 2021

    […] sensibile. Nu necesită clătire. Este perfect pentru siguranța animalelor de companie sau a copiilor mici care pun mâna peste tot, iar apoi gustă, […]

  5. 16 septembrie 2021

    […] fie silențios, mai ales dacă avem copii mici sau dorim să funcționeze […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *