Ziua lui DA – film pentru toată familia

Netflix este apreciat de toată familia. Noi, adulții, ne uităm la seriale și filme pe placul nostru, iar cei mici mereu găsesc ceva interesant de vizionat. Ziua lui DA este un film pentru toată familia și l-am urmărit cu drag alături de copilași.

Maia l-a mai văzut acum câteva luni singură, dar a insistat să îl vedem și împreună. Așadar, într-o după-amiază de vineri i-am dat play și ne-am bucurat de timpul petrecut împreună.

ziua lui da , yes day
Sursă: pagina de Facebook Yes Day – Movie

Ziua lui DA / Yes day – film pe Netflix

Ziua lui DA este povestea unei familii cu trei copii de vârste diferite. Se pare că tatăl e mereu ocupat cu munca și când se întoarce acasă le face mereu pe plac celor mici. Mama este mereu cu gura cu ei, stabilind reguli și limite, absolut necesare, bineînțeles.

Atunci când cei doi părinți sunt chemați la școală, mama trece prin momente destul de umilitoare, deoarece copiii săi au făcut-o să pară un dictator nazist. Consilierul le-a propus să stabilească o zi a lui DA, în care copiii să facă orice își doresc. Bineînțeles, acea zi trebuie să aibă și câteva reguli, pentru a-i ține pe cei mici în siguranță.

Deși inițial li se pare o idee proastă, în cele din urmă cei doi părinți cedează și sunt de acord cu acea zi. Copiii stabilesc și ei propriile regului și astfel adulții nu au acces la gadget-uri. Așa începe aventura familiei în ziua lui Da, zi care se anunță a fi minunată, dar în care nu totul funcționează așa cum ar trebui.

Filmul este amuzant și atât copiii cât și părinții au ce învăța din el. Copiii învață că deși regulile adulților par absurde, sunt impuse pentru a-i ține pe ei în siguranță. De asemenea, conștientizează că un plan aparent bun, poate degenera și pot apărea situații dificile pe care ei nu vor reuși să le gestioneze singuri. Părinților li se readuce aminte că cei mici trebuie ascultați și că merită să fie lăsați uneori liberi, fără foarte multe reguli. Dar mai ales că timpul petrecut împreună înseamnă foarte mult pentru ei și e necesar pentru o dezvoltare armonioasă.

Dacă nu l-ați urmărit, vă invit să vă faceți timp cât de curând și să îl urmăriți alături de cei mici.

You may also like...

2 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Si noi l-am vazut. E tare simpatic.

  2. Si noi l-am vazut si ne-a placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *